20.05.2024 23:26:18
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Yasin ŞEN
30 Ocak 2023 Pazartesi

YALACIK ALADAĞI (YALACIK KÖYÜ)

Dörtdivan Yaylaları - 38
YALACIK ALADAĞI
(YALACIK KÖYÜ)

Dörtdivan’ın Yalacık Köyü’nün, Aşağı Yayla ve Yukarı Yayla olmak üzere iki yaylası vardır. Bu yaylalardan Yukarı Yayla, Yalacık Aladağı olarak da bilinir. Çampınar bölgesinde yer almaktadır. Çampınar bölgesinde Yalacık’tan başka olarak Çavuşlar Mahallesi, Ömerpaşalar, Kurucaköy, Süleler, Seyitaliler ve Kadılar Mahallesi’nin yaylaları yer almaktadır. Ayrıca burada Yeniçağa’nın Kuldan Yaylası da bulunur.
Köroğlu Tepesi’ne yakın bir yayladır. Bilindiği gibi Dörtdivan’da, Aladağ diye özellikle ormanların içerisinde kalan yaylalara denir. Yalacık Aladağı ve bu yaylaya yakın diğer yaylalar hakkında Halil İbrahim Yaman şu bilgileri vermektedir:
“Yalacık Köyü'ne yakın mesafede ormansız Aşağı Yaylaları var olduğu gibi; ayrıca uzakta Aladağ'da, Köroğlu Tepesi'ne (Kayasına) yakın ormanın içinde Yukarı Yaylaları da vardır. Bu Yalacık, Süleler ve Seyitaliler köyleri için yayla deyince asıl akla gelen, bu Yukarı Yaylalardır. Bu yaylalar, Kurucaköy Yaylası'ndan sonra güney istikametindedir ve bu yaylanın ortasından geçen yolla ulaşılır. Kurucaköy Yaylası'ndan sonra orman içindeki vadide düzde Yalacık Yukarı Yaylası, onun da güneybatısnda yine orman içinde yakın bir mesafede yamaçta Süleler ve Seyitaliler Yukarı Yaylası yer alır. Dörtdivan'dan gelip Yalacık Köyü'nden geçen yoldan sapmadan giderek bu yaylalara ulaşırsınız.” (Halil İbrahim Yaman)



Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı