10.05.2024 16:31:43
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Yasin ŞEN
19 Mayıs 2023 Cuma

ULUSU ÜZERİNE MUTLULUK VERİCİ DÜŞÜNCELER

ULUSU ÜZERİNE MUTLULUK VERİCİ DÜŞÜNCELER

Yasin ŞEN
Ulusu'yun yanındayım yine. Hava biraz serin fakat kuşlar coşkulu, tabiat sakin ve duygularım epey derin. Tefekkür etmek için bir dolu imkân sunuyor insana doğa.

Birkaç saatten beri buradayım. Ulusu'yu dinliyorum. Onun bana hissettirdiklerini ve ilham ettiği şeyleri kalbimde buluyorum. Ulusu içimde davetini duyduğum bir akarsu. Çok şeyler söylüyor bana. Hepsini kelimelere dökmek zor biliyorum, fakat onun yanına geldiğim zaman bana hissettirdiği şeyleri, mutluluk verici düşünceleri yazmam gerektiğini düşünüyorum.

Ona şiirler, methiyeler, maniler kaleme alıyorum. Ulusu yazmakla bitmiyor. Onun dâimâ akıp duran sularının yenilenmesi gibi Ulusu'ya dâir düşüncelerim de daima tazedir.

O, Aladağlar'ın zirvesinden Dörtdivan ovası boyunca akarken elbette geçtiği yerlerin bilgisini, havasını ve ilhamını da bizlere taşıyor. Ulusu dağlara, köylere, ovaya, toprağa, kuşlara çiçeklere, ağaçlara ve bin bir çeşit canlıya ev sahipliği yapıyor. İnsan ona bakınca bir coşkuyu içinde nasıl duymasın! Ulusu'yun mutluluk verici bir ırmak olduğunu nasıl düşünmesin! Öyleyse bu gelen, dağlarda akıp duran, vadileri geçip bizlere ulaşan sadece bir akarsu değildir. O, gönlüme dolan bir sevinç, bir mana, bir güzellik ve bir mutluluk vesilesidir.

Ulusu'ya bakınca insan mutlu olmak için elinde ne kadar güzel ve doğal imkânların olduğunu anlıyor. Kenarında büyüyen ağaçların, etrafında yeşeren çimenin, baharda açan çiçeklerin hayat kaynağı olan Ulusu daima gönlümdeki neşenin, sevincin, mutluluğun da kaynağı haline gelmeyi başarıyor. İnsan ona bakınca huzurlu olmak için bir dolu sebep buluyor kendinde.

Ulusu huzuru getiriyor bize. Sanki Hızır'ın gezdiği yerler misâli yemyeşil mesafeleri kucaklayan bir mânâ oluyor her yanı. O, hayatın, yaşamın, diriliğin ve mutluluğun da kaynağı oluyor. Dağların içinden akıp gelen, gönlü dolduran şey ondaki o derin mânâdır. Mânâyı duymak isteyenler Ulusu'yun ne dediğini anlayabilirler. Öyleyse bugün burada onun mutluluk verici bir mânâ olduğunu düşünmekten daha güzel ve daha doğal ne olabilir!




Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı