9.05.2024 23:51:15
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Yasin ŞEN
9 Mayıs 2023 Salı

DÖRTDİVAN VE MENGEN'DE BİR HIDRELLEZ GÜNÜ

DÖRTDİVAN VE MENGEN'DE
BİR HIDRELLEZ GÜNÜ

Yasin ŞEN
Sabah çok erken uyandım. Hıdrellez sabahının temiz havası serin serin içeriye doluyordu. Bugünü Hıdrellez'in coşkusuyla geçirmeye niyetlendim. Dörtdivan ve Mengen'deki Baba Hızır makamlarını ziyâret edip yeşilin bol olduğu yerlerde ve akarsu kenarlarında bol bol vakit geçirmek istiyordum. Bolu'da yaşıyorduk. Neresi yeşil değildi ki! Nitekim sabah bir müddet çalıştım. İçimdeki coşkuyu yazarak sakinleştirdim. Akabinde Tunahan'la sözleşip hazırlık yaptık. Ben dışarı erken çıktım. Yağmur yağıyordu. Hıdrellez bereketiyle gelmişti. Yolda bir müddet yürüdüm. Yağan yağmurda biraz ıslandım. Sonra Tunahan gelince Dörtdivan Çavuşlar Camii'nde bulunan Baba Hızır makamını ziyaret ettik. Ardından fırına gidip ekmek ve açma aldık. Sonra Kartalkaya yolu üzerinde Ulusu'yun yanındaki açık alana gittik.

Biraz sonra hava açıldı. Güneş kendini gösterdi. Biz de Ulusu'yun yanında soframızı kurduk. Güzel bir kahvaltı yaptık. Ulusu'yun, kuşların sesi ve yeşilin göz dolduran manzarası hep beraber bugünün Hıdrellez olduğunu fısıldıyor gibiydi.

Bir müddet sonra Ahmed Furkan'la Elif Nisa aradı. Onları almamı istiyorlardı. Onları almaya gittim. Lojmanın orada bir karışıklık vardı. Arabalar gidip geliyordu. Bizimkiler de minibüs durağına geçmiş. Onları oradan aldıktan sonra piknik yaptığımız yere geldik. Tuna orada bizi bekliyordu. Çocuklar da gelince burada çok güzel vakitler geçirdik. Bol bol yürüdük, ayaklarımızı suya soktuk. Eğlenceli, tatlı ve derin vakitlerdi.

Saat on ikiye doğru Dörtdivan merkeze geldik. Markete girdik. Alışveriş yaptıktan sonra Mengen'deki Baba Hızır makamına doğru yola çıktık. Yolda Elif Nisa epey mızırdandı. Parmağını cama sıkıştırmıştı. Bir de öğretmenevine gidelim diye tutturuyordu. Neyse ki caminin içine girince rahatladı ve sustu. Oynamaya başladı. Kürsüye ve minbere çıktı. Abisiyle beraber güzelce oynadı. Türbeyi de ziyaret etmiştik. Namaz kıldık. Sonra caminin yanındaki parkta yavrular oyun oynadı. O sırada yağmur atıştırmaya başladı. Yağmur çoğalmadan Baba Hızır köyünü gezelim, dedik. Hep gezdiğim o yol boyunca yürüdük. O geniş düzlüğe geçtik. Yağmur arttı. Hıdrellez olduğu için ıslanalım dedik. Islana ıslana arabaya geldik. Akabinde de Dörtdivan'a...

Bugün Hıdrellez. Biz de elimizden geldiği kadar bugünü coşkuyla yaşamaya çalıştık. Tabiatın coşkusuna içimizdeki heyecanla katıldık. Çocuklarımın da olması çok güzel oldu bizim için. Böylece Bolu'nun iki güzel ilçesi Dörtdivan ve Mengen'de Hıdırellez'i hem Baba Hızır makamlarını ziyâret ederek hem de yeşillikler içerisinde idrak etmiş olduk.







Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı