10.05.2024 01:15:33
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Yasin ŞEN
17 Nisan 2023 Pazartesi

DÖRTDİVAN AKŞAMLARI

 
DÖRTDİVAN AKŞAMLARI
 
Yasin ŞEN
Serin bir Dörtdivan akşamını duyuyorum şimdi. Bir nisan havası doluyor içeriye. Ulusu'yun sesi geliyor yakınlardan. Dağlar şu derin karanlığın nihayetinde uzanıyor. Sessizliğe ve gecenin örtüsüne bürünmüş bir hayatiyet var dışarıda. Yağmurun nihayetinde kokusunu cömertçe sunuyor toprak. Bir de sessizlik var. İliklerime kadar onu hissediyorum.

Dörtdivan akşamları dâimâ en derin anlamları yüklenerek gelir bana. Ondaki beni böyle derinden etkileyen ve kendine bağlayan şeyi düşünürüm sık sık. Türlü yaşanmışlıklar, tecrübeler, acı tatlı hatıralar dolar yüreğime. Öyle bir dolar ki, onlar kalemimden sayfalara taşar ve dökülür. Yürek dolusu bir güzellik olur çıkar Dörtdivan akşamları. Garibanlık, kimsesizlik, yalnızlık vardır ama en asil beraberlik duygusu da hemencecik bunların ardında beliriverir.

Dörtdivan söyler, ben dinlerim. O bana derdini döker ben onu teselli ederim. Bazen Dörtdivan, akşamın en koyu bir deminde koca bir teselli hâlinde benim de yüreğimde belirir. Böylece kadim bir dostun dokunuşuyla ürperir yüreğim. İçime derin bir huzur yayılır. Dörtdivan akşamları bu yüzden en derin saadetleri getirmiştir bana. Onda ilhamı, sevinci, mutluluğu ve daha nice güzel duyguyu bulmuşumdur bu akşamlarda. Dörtdivan bu yüzden cömerttir. Kendinde biriken kadim yaşanmışlıkları bir his hâlinde bize takdim ederken o bütün cömertliğiyle en temiz duyguları da bir muhabbet hâli içerisinde bize sunmayı iyi bilir.

Peki, nedir onu bu kadar derin duyguların yeri yurdu kılan? Belki yalnızlığı, belki de binlerce yılı bir âna sığdırabilmiş dinginliğidir. Fakat bu akşamlarda beliren her türden bilgeliği Dörtdivan'ın serin akşamlarında sakin bir gönülle duyabiliriz ancak.

 







Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı