20.05.2024 23:51:34
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Yasin ŞEN
23 Ocak 2023 Pazartesi

ÇAVUŞLAR ALADAĞI (ÇİMENCİK YAYLASI)

Dörtdivan Yaylaları - 35
ÇAVUŞLAR ALADAĞI
(ÇİMENCİK YAYLASI)

(ÇAVUŞLAR MAHALLESİ-ÖMERPAŞALAR)

Çavuşlar Aladağı, Dörtdivan’a 22 km uzaklıktadır. Yaylaya Çimencik Yaylası da denmektedir. Bu yayla Çavuşlar Mahallesi ile Ömerpaşalar’ın ortak yaylası durumundadır. Bu yaylaya gidilirken Karanlıkdere, Kapaklı, Yellice Kayası gibi yerlerden geçilir.
Bu yayla Çavuşlar Mahallesi’nin ve Ömerpaşalar’ın diğer ortak yaylası Aşağı Yaylası’na göre daha kalabalıktır ve burası daha fazla göç alır. Ormanların hemen dibinde yer almaktadır. Az da olsa hayvancılıkla meşgul olan kimseler bulunur. Yaylada bir cami ve çeşme bulunmaktadır. Evler genelde yeni yapılardır. Az da olsa eski yapı bulunmaktadır.

Yaylanın ilerisinde Kapaklı mevkii yer almaktadır. Yaylanın hemen alt yanında yazları suyu çekilen bir dere bulunmaktadır. Yaylada üç adet çeşme bulunmaktadır. Bunlara Dörtdivan’da “bunar” denmektedir. Bunlardan birinin suyu Kapaklı mevkiinden, diğeri Yellice mevkiinden gelmektedir. Burada Çatak Çeşmesi denen bir çeşme yer almaktadır. Yaylanın hemen üst tarafında Karannu (Karanlık) Dağ denen ormanlık bir alan bulunmaktadır. Bu yaylada eski mezarlar da yer almaktadır.
Yasin ŞEN




Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı