11.05.2024 18:19:14
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Yasin ŞEN
4 Ekim 2023 Çarşamba

BİR NEFES BOLU

BİR NEFES BOLU
Yasin ŞEN
Bolu'yu bir nefes gibi ciğerlerime çekiyorum. Onun mübarek havasına sinmiş güzellikler doluyor kalbime. Şu tabiat köşesinde duygu ve düşüncelerimin her şeye derin anlamlar yükleyen varlığı beni Bolu'ya daha çok bağlıyor. Onun sevgisini gönlümde daha derin kılıyor.

Bolu'yu ve onun türlü güzelliklerini sevmek var oluşu anlamayı gerektirir. Onun maddî güzellikleri mânânın bir yansımasından başka nedir ki!

Bence Bolu'da yaşayan insanlar bu kadim memlekete nice güzellikler bırakmışlar. Onu sevmişler ve onunla derinden derine bir bağ kurmuşlar. Bu yerlerin taşına toprağına sevgi, muhabbet, aşk, hikmet, irfan sinmiş. Bolu'ya dâir duygularımda bu kadim izleri de hissediyorum.

Bolu havası şiir, suyu şiir, özü şiir, sözü şiir bir memlekettir. Benimkisi Bolu'yu neden bu kadar çok sevdiğimin derin bağlarını anlamaya çalışmak fakat bunu yaparken Bolu'yu sevdiğimi derinden derine duymak da muhteşem bir duygudur.

Bolu'nun özünden, sözünden, türlü güzelliklerinden besleniyorum. Bolu'yu yazarken onu anladığımı söylemiyorum. Fakat onu böyle yaşamak ve sevmenin büyük bir nasip olduğunu düşünüyorum. Bolu'yu bir nefes gibi içime çekiyorum. Bu nefeste sevgi ve bilgi var. Eminim onu sevdiğimi duyarken Bolu'ya dâir bilgiler de gönlüme doluyor. Çünkü bu kadar duygu, düşünce, ilgi ve bilgi görünüşte pek bir çalışma olmadan bana gelmektedir. Hâlbuki sevgi tek başına bile unutulmaya yüz tutmuş bilgileri açığa çıkarabilir, kimselerin ilgilenmediği güzellikleri gözler önüne serebilir. Bolu'yu ben böyle seviyorum ve onu daima içimde duyuyorum.







Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı