18.04.2024 03:15:49
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Tiryaki den Yenimahalle için 232 Proje..

Bolu Dörtdivanlı hemşehrimiz Altındağ Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Dr. Veysel Tiryaki, ATO Kongre Salonunda Yenimahalle'ye yapacağı 232 Projeyi anlattı. Projelerin tanıtım toplantısına Bolulular ve Yenimahalleliler yoğun ilgi gösterdi. İşte Başkan Veysel Tiryaki'nin Yenimahalle için açıklamaları..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET25 Şubat  2019 Pazartesi - 14:05
Veysel Tiryaki, Ankara Yenimahalle ilçesi için yapacağı 232 projeyi açıkladı.
Bolu Dörtdivanlı hemşehrimiz Altındağ Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Dr. Veysel Tiryaki, Ankara Yenimahalle ilçesi için yapacağı 232 projeyi açıkladı. Başkan Tiryaki, Altındağ'daki projeler için kimseye borçlu olmadıklarını, belediye bütçesini 9 kat, yatırımlara harcanan bütçeyi 70 kat artırdıklarına dikkat çekerek, Yenimahalle için açıkladıkları projeleri de yine belediyenin özkaynaklarıyla yapacağını ifade etti.
ATO Kongre ve Sergi Salonunda yapılan konuşmasında Başkan Tiryaki'nin en dikkat çekici projesi 1 milyon 400 bin metrekarelik Kent Çiftliği projesi oldu.
Başkan Dr. Veysel Tiryaki'nin Ankara Yenimahalle ilçesi için yapacağı 232 proje tanıtım toplantısına; Eski Milletvekili ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekilleri, Cumhur İttifakı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhur İttifakı Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Adayları, STK Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara, Bolu ve Dörtdivan dan Bolulu Hemşehrileri ve çok sayıda Yenimahalleli katıldı.
Altındağ ilçesinde Hamamönü, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Altınköy Açıkhava Köy Müzesi gibi önemli Türkiye projelerini hayata geçiren, 50 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz Kentsel dönüşüme dönüştüren Altındağ Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Bolu Dörtdivanlı hemşehrimiz Dr. Veysel Tiryaki, sevgi gösterileriyle çıktığı kürsüde Yenimahalle için yapacaklarını anlattı.
İşte Başkan Dr. Veysel Tiryaki'nin Yenimahalle için açıklamaları:
Altındağ da Kavgasız Gürültüsüz Kentsel Dönüşüm Yaptık
Altındağ ilçesi, yüzde 95'leri bulan kaçak yapılarla kaplanan bir belediyeydi. İmar planlarının yapılmadığı bir belediyeydi. Böyle bir belediyeyi devraldım. Böyle bir yerde 50 binin üzerinde gecekonduyu kavgasız ve gürültüsüz yıkarak, gerçek anlamda kentsel dönüşüm yaptık. Vatandaşlarımızla anlaşarak, tamamını uzlaşmayla yaptık.
Ankara'da en çok gelişen ilçesi Altındağ'dır. Son beş yıldır en çok ruhsat verilen belediyesi Altındağ'dır. Altındağ, en çok konut yapılan ilçe haline gelmiştir.
Türkiye'nin Borçsuz Belediyelerinden Biriside Altındağ'dır
Altındağ Belediyesi bugün itibariyle hiçbir kuruş borcu olmayan gerek Devlet gerek finans kurumları gerekse yurtdışı hibe kuruluşları dahil olmak üzere, Türkiye'nin borçsuz ender bir kaç belediyesinden birisidir. Bütün yatırımlarını kendi öz bütçesiyle yapmıştır. 15 yılda ayrıca bir çok konuda yatırım yaptık. 20'den fazla okul, camiler, karakol, her mahalleye sağlık tesisi, 50'den fazla kültür tesisi, 6 adet olümpil yüzme havuzu, tiyatro salonları, konferans salonları ve huzurevleri yapan bir belediyeyiz.
En Az 20 Dönümlük Parklar Yaptık
Biz Altındağ'da 89 adet park yaptık. Bazen belediyelere sorduğunuzda biz 100 tane park yaptık derler. Ancak 2 veya 5 dönümlük park yaparlar. Biz 20 dönümden küçük park yapmadık. 100 dönümlük, 200 dönümlük parklar yaptık. 1 milyon metrekarelik yani 1000 dönümlük parklar yaptık. Bunlar reel rakamlardır, biz kimseyi kandırmıyoruz.
Parklarda Ölçü, Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Olacaktır
Biz Altındağ'da Belediye Başkanlığına geldiğimizde kişi başına 4 metrekare olan yeşil alanı, 15 metrekareye çıkardık. Dünya ortalaması 30'dur.
Yenimahalle'de bu oran 5 metrekaredir. Bugün Türkiye'deki 50 ilden daha büyük olan bir ilçe için 5 metrekare çok küçük bir rakamdır.
Yenimahalle'ye 29 Adet Dev Tema Park Yapacağız.
Yenimahalle de düzgüz park yok. Olanlarda küçük çaplı. Biz Yenimahalle'ye 29 adet dev tema park yapacağız. Bir tanesi 1 milyon 400 bin metrkarelik olacak. Adı Kent Çiftliği... İçinde yerel bitkilerin, doğal ürün pazarlarının, hayvan hastanesinin, hobi bahçelerinin, festival alanlarının olduğu büyük bir çiftlik inşa edilecek.
Ayrıca 12 ayrı mahalleye, mahalle parkı niteliğinde büyük parklar yapacağız. Yenimahallerin alışkın olmadığı parklar olacak. 2 veya 3 dönümlük göz boyamaya dönük parklar değil.
Yumurta Tepe timülüs alanını ise kentsel sit ve koruma alanına dönüştüreceğiz. Çok büyük bir alan burası.
Bize sorabilirler, bu alanları nerden bulacaksınız diye..
Altındağ'da nasıl bulduysak burda da bulacağız. Bakın Altındağ'da 1 metrekare boş alan yoktu. Satın aldık. Biraraya getirdik. İmar değişiklikleri yaptık. Gecekondulardan arındırdık. 1 milyon metrekarelik Açık hava köy müzesi oluşturduk.
Bütçeyi 9 Kat, Yatırım Bütçesini ise 70 Kat Artırdık
Altındağ da biz 15 yıllık süre içinde bütçesini 9 kat, halka harcadığı yatırım bütçesini ise 70 kat büyütmüş bir belediyeyiz. Yenimahalle belediyesi hem nüfus olarak hem bütçe olarak Altındağ belediyesinin iki katı büyüklüğünde. Bu projeleri yapmak bize zor olmayacak. Daha önce Altındağ'da yaptık, bu tecrübeyle Yenimahalle'de haylü hayli yaparız.
Sadece Kendi Bütçemiz ile Türkiye Projeleri Yaptık
Biz Altındağ'da bir ilçe belediyesini aşan bir çok Türkiye projesi yaptık. 1 milyon metrekarelik Açık hava köy müzesi yaptık. Bu müzede yer alan keresteleri Karadeniz'den getirdik. Her bir ev için 30 kamyon kereste getirdik. Bunlar bir ilçe belediyesini fazlasıyla aşan projelerdir ama biz yaptık.
Ben Altındağ'da bir adet gayrimenkul satmadım. Ben belediyelerin gayrimenkullerini satarak gelir elde etmem. Bilakis belediyeye daha fazla gayrimenkul alarak, kamuya, çocuklara ve dezavantajlı gruplara tahsis eden biriyim.
Altındağ gibi Hamamönü projesi de sadece Ankara'ya değil Türkiye'ye hitap eden projedir. 500 tarihi evi yeniden inşaa ettik Hamamönün'de. Ulucanlar Cezaevi müzesi de bir Türkiye projesidir. Özel müzeler inşaa ettik.
Halkımızın Rızasıyla Kentsel Dönüşüm Olacak
Yenimahalle için 5 yıllık planlama yaptık. Yenimahalle, Altındağ'ın iki katı büyüklüğünde. Sanayi burda. Devasa bir yer. Ancak Yenimahalle belediyesi kontrol dışı büyütülmüş bir köy görünümünde. Kentsel dönüşümde insanlarla kavga etmeyeceğiz. Kimsenin ömrü bu kavgaya yetmez. Kentsel dönüşümün yapılması gereken çok yer var. Ama bu insanların talepleriyle olmalı. Yüzde 100'ü isteyecek sonra biz el atacağız. Rıza yoksa, dönüşüm yapmayacağız. Altındağ'daki başarımızın nedeni budur. Biz yerinde dönüşüm yaptık. Türkiye'deki başarısızlığın nedeni budur.
Bakın başka önemli bir detay var. Kentsel dönüşümde bir rant oluşuyor. Önemli olan bu rantı kim alacak? Bu rant sadece oradaki mülk sahiplerince paylaşılmalıdır. Türkiye'deki esas sıkıntı budur. Altındağ'daki bu dönüşümler sırasında bu ranttan hiçbir pay almadık, gelir beklentimiz olmadı. Belediye sadece organizasyon yapıyor. Gelir beklentisine girmek doğru olmaz. Rantı oradaki insana dağıtacağınızı anlatırsanız problem olmaz, Altındağ'daki proje başarısı burdan geçti. İnsanlar size güvenecek.
4 Adet Evcil Hayvan Dostu Park Yapacağız
4 adet evcil hayvan dostu park yapacağız. Yenimahalle'de çok sayıda evcil hayvan besleyen vatandaşımız var. Kedi, köpek... Bunlar sabahları bu parklara gidecek. Hem kendileri gezebilecek ve hayvanlar rahat edecek.
Sanat Parkı ve Engelsiz Park Yapacağız
Sanat ve Engelsiz parkı yapacağız. Biz Altındağ'da 3 adet sanat sokağı yaptık. Yüzlerce sanatçıya mekan hazırladık Altındağ'da... Yenimahalle'de bir adet sanat sokağı yok, olması gerekir. Engelli vatandaşlarımız için 4 adet engelsiz park ve spor tesisi yapacağız.
Artık dünyada şehirler yarışıyor. Belediyeler iyi yöentilmelidir.
Bugün artık belediyeler sadece çöp toplayan, asfalt döken bir belediye olamaz. Artık dünyada şehirler yarışıyor. İyi yönetilen şehirler her geçen gün ivme kazanacak. Kötü yönetilenler arka plana düşecek.
Belediye başkanı seçerken ahbap çavuş ilişkileriyle başkan seçilmeyecek. İşi bilen, kurumu çalıştıran, hesap verebilen, oluşan rantı partililere değil oradaki insanalarla paylaşan belediyeler önem kazanacak. Çağımız buraya gidiyor. Altındağ'da biz bunu yaptık, Yenimahalle'de de yapacağız.
Çocukları sporla kültürle, sanatla, şiirle içiçe büyüteceğiz
Yenimahalle'de bisiklet parkı yapacağız. Altındağ'da var. Bugün Ankara'nın en büyük kaykay parkı Altındağ'da. Bir tanesini de, 20 bin metrekare büyüklüğünde, Yenimahalle'de yapacağız. Çocukları sporla kültürle, sanatla şiirle içiçe büyüteceğiz.
Yenimahalle'yi Konferans salonlarıyla donatacağız.
Biz bugün Yenimahalle'de konuşma yapacak salon bulamıyoruz. O nedenle, lansman toplatısını ATO'da yapmak zorunda kaldık. Gidin Altındağ'a... Her bölgede kültür merkezleri var, sinama ve tiyatro merkezleri var. Yüzme havuzları var. 50'den fazla kültür merkezi var.
Kültür ve Sanata emek zaman ve para harcamakla olur
Bir kentin gelişmişliğinin ölçüsü, statü değiştirmenin yolu Kültür ve Sanata emek zaman ve para harcamakla olur. Bakın gelişmişlik araba modelini değiştirmekle olmaz, rezidansa taşınmakla, giydiğimiz takım elbisenin markasını veya yemek yediğimiz lokantayı değiştirmekle olmaz. Biz Altındağ'da bunu gösterdik. Gelişmişliğin ölçüsü dünyada, gelirinin ne kadarının kitaba harcandığı, ne kadar tiyatroya gidiyor, ne kadar sinama ve tiyatro koltuğu var o şehirde, bunlarla ölçülüyor. Biz Altındağ'da yaptığımız gibi Yenimahalle'yi de kültür ve sanatla tanıştıracağız.
240 bin metrekarelik engelli toplum merkezi yapacağız
Yenimahalle'ye Engelliler için, 240 bin metrekarelik engelli toplum merkezi yapacağız. Engelli insanların çalışabileceği yerler olacak. Bu projeyi Altındağ'da yapmak üzereydik. Projesini yaptık, araziyi bulduk, Ankara Üniversitesinden bazı hocalarla çalışma yapıp yurt dışında incelemeler yaptık. Ama Altındağ'daki görevimiz artık sona erdi. Bu projeyi Yenimahalle için inşa edeceğiz. Bu çok ciddi bir projedir.
Çocuk Edebiyat müzeleri yapacağız
Çocuk Edebiyat müzeleri yapacağız. Altındağ'da 10 adet müze yaptık. Bunlardan iki adedi ulusal çapta çok büyük müzeler. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutup, sporla kültürle, sanatla, şiirle içiçe büyüteceğiz
Her Mahalleye Düğün salonu yapacağız
Her mahalleye kültür merkezi, sağlık tesisi, gençlik merkezleri, kadınlar için merkezler yapacağız. Her mahalleye düğün salonu yapacağız. Bunlar kimseye hayali gibi gelmesin. Biz bunları Altındağ'da yaptık. Tamamı belediyenin imkanlarıyla yapıldı.
Yaşlı ve Çalışanlar İçin Sosyal Tesisler Yapacağız
Yaşlılar için Yenimahalle'nin 5 ayrı bölgesinde "İleri yaş sosyal tesisi" yapacağız. Sanayi bölgesinde çalışanlar için, çıraklar için, kültür merkezleri, yüzme havuzları ve meslek okulları inşaa edeceğiz. Hem Ostim hem de İvedik'te..
Hemşehri Derneklerine yer tahsisimiz olacak
Hemşehri dernekleri için büyük bir yatırım projesi yapacağız. İçinde büyük konferans salonları, küçük çapta toplantı salonları olacak, 50 veya 100 kişilik ve yemek salonları olan... İçinde hemşehri derneklerinin çalışması için çalışma ofisleri de olacak. Hemşehri Derneklerimizin kullanabileceği özel alanlar yapacağız.
Kalplerde İz Bırakabildiysek..
Hayali projelerle kimsenin karşısına çıkmadık, çıkmayacağız diyen Başkan Tiryaki "Görev yaptığmız her yerde insanların kalplerinde iz bırakabildiğimize inanarak, şimdi yeni sözler söyleme, yeni hikayeler yazma zamanının geldiğine inanıyorum. Bu yolda beraber yürümeye var mıyız? Arkadaşlar diyerek katılımcılara teşekkür ederek, konuşmasını tamamladı.
Toplantıdan Fotoğraflar için Tıklayın



YAZARLAR

Tamamı