12.05.2024 06:53:59
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Seçmen Kaydınızı Sorgulayabilirsiniz!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart 2019'da yapılacak mahalli idareler seçimleri kapsamında seçmen listelerini muhtarlıklarda askıya çıkardı. Bunun yanında vatandaşlar, bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını internet üzerinden yapabilecek. Nasıl Yapılır Haberimiz de..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL09 Ocak  2019 Çarşamba - 23:53
YSK'DAN BİLGİ ALABİLİR, SEÇMEN SORGULAMASI YAPABİLİRSİNİZ
Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 17 Ocak'ta askıdan indirilecek. Seçmenler bu tarihten itibaren YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek.
Askı listelerini muhtara gitmeden kontrol etmek isteyen vatandaşlar, YSK'nin internet sitesinden, e-devlet kapısı üzerinden ve seçmen sorgulama mobil uygulaması aracılığıyla da kontrol edebilecek.
YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası (Eski ehliyetlerde sayfa olarak tanımlanıyor) bilgileri yeterli olacak.
Çağrı Merkezinden Bilgi Alınabiliyor
YSK tarafından vatandaşların seçime ilişkin sorularına yanıt bulabilmesi için 2014'te kurulan çağrı merkezi, 30 kişilik bir ekiple 7 gün 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Vatandaşlar, "444 9 975" numaralı çağrı merkezini arayarak, seçmen kaydını sorgulayabiliyor, nerede oy kullanacağını, seçim takvimindeki süreçler ve seçime ilişkin her türlü sorusuna yanıt alabiliyor.
Vatandaşa, SMS ve E-Mail ile Bilgi Veriliyor
Öte yandan, YSK'nin internet sitesinden, telefon bilgisi ve elektronik posta adresini sisteme kaydeden yaklaşık 1,7 milyon vatandaşa SMS, 1 milyondan fazla vatandaşa da elektronik posta gönderiliyor Mesaj içeriklerinde askı dönemine ilişkin bilgilendirme, kişinin nerede oy kullanacağı, hangi belgelerin gerekli olduğu, oy verirken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgiler yer alıyor.
YSK Seçmen Sorgulaması Yapmak İçin Tıklayın




YAZARLAR

Tamamı