2.05.2024 06:26:20
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

ORTA YOLU BULDULAR

Dörtdivan Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısı yapıldı. Belediye'ye ilave memur ve işçi alımına yönelik yeni kadroların ihdası, Dörtdivan'da taksi durağı kurulmasına ilişkin düzenleme yapılması ve Çavuşlar Dükkanlarının yıkılması kararının iptali görüşüldü. Tartışmalı geçen görüşmelerde orta yolu buldular.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN03 Aralık  2016 Cumartesi - 23:39
TARTIŞA TARTIŞA ORTA YOLU BULDULAR
Belediye Meclis toplantısında önce Belediye'ye ilave memur ve işçi alımına yönelik yeni kadroların ihdası görüşüldü. Yapılan oylamada Dörtdivan Belediyesi'ne yeni ilave kadro ihdası kararı oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısının ikinci gündem maddesi, Dörtdivan'da taksi durağı kurulmasına ilişkin düzenleme yapılmasıydı. Toplantıya bilgi vermek üzere katılan Dörtdivan Belediyesi'nin avukatı Yüksel Gültekin, durak kurulmasına ilişkin çalışmaları anlattı. Yüksel Gültekin'in konuşması sırasında söz alan Ak Partili Belediye Meclis üyesi İbrahim Danışman taksici esnafından işlemler için 10 bin TL alındığı söyleniyor bu parayı neye dayanarak aldınız, Belediye'nin yapması gereken bir düzenleme için taksici esnafı neden 10 bin TL. ödüyor diye sordu. Soruya cevap veren Avukat Yüksel Gültekin taksici esnafından herhangi bir para almadığını söyledi.
ÇAVUŞLAR DÜKKANLARI MECLİSİ GERDİ
Meclisin gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Belediye Meclis üyesi İbrahim Danışman, Çavuşlar Dükkanlarının yıkılması kararının iptali istemiyle Meclis Başkanlığına önerge verdi. Önergeyi okuyan Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, önergenin görüşülmesini oylamaya koydu. Yapılan oylamada önergenin oybirliği ile görüşülmesine karar verildi.
ORTA YOLU BULDULAR
Önerge hakkında ilk sözü alan Belediye Meclis üyesi İbrahim Danışman, Belediye'nin mülk sahiplerine kamulaştırma bedeli veya yer tahsis etmeden yıkım işlemi yapmasının Anayasa'ya ve ilgili kanunlara aykırı olduğunu, mal sahiplerini mağdur edeceğini ve bunun haklarının gaspı anlamına geldiğini söyledi. Ak Partili Belediye Meclis üyesi Ali Bilgi ise Başkan Hasan Uzunoğlu'na hitaben bu meclis sana her desteği verdi ama sen ne yaptın. Ali Bilgi; ‘bu dükkanlar yıkılınca Dörtdivan'a ne faydası olacak, neden mal sahiplerine yer göstermiyorsun ya da kamulaştırma bedellerini ödemiyorsun, bu sözle olmaz yazılı anlaşma yapacaksın” dedi. Meclisteki sert tartışmaların ardından Temmuz 2017'ya kadar bir çözüm bulana kadar Dükkanlara dokunulmaması, iki tarafın avukatlarının bir çözüm için biraraya getirilmeleri, dükkan sahiplerine kamulaştırma bedeli ödenmesi ya da dükkanlarına karşılık yer verilmesi konusunda karar varıldı ve önerge oy birliği ile komisyona havale edildi.
Haber: Mutlu BİLGE boluhavadis.net




YAZARLAR

Tamamı