26.04.2024 23:57:40
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Köroğlu Diyarı Dörtdivan

Dörtdivan Kültür Atlası'ndan sonra Yasin Şen tarafından kaleme alınan ilçemiz kültürüyle ilgili yazılan yazıları içeren Köroğlu Diyârı Dörtdivan'dan Kitabı yayınlandı. Başkan Hamza EFE de yazar Yasin Şen'e teşekkürlerini paylaştı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN18 Mayıs  2022 Çarşamba - 17:00
KÖROĞLU DİYARI DÖRTDİVAN’DAN KİTABI YAYINLANDI
Yasin Şen tarafından kaleme alınan ve Dörtdivan Kültür Atlası’ndan sonra ilçemiz kültürüyle ilgili yazılan yazıları içeren Köroğlu Diyârı Dörtdivan’dan yayınlandı. Kitabın içeriğinde Dörtdivanlı Hilmî’nin yeni şiirleri, Dörtdivanlı şahsiyetler, Köroğlu, Düldül Mevlüt’e ait yeni kayıtlar, Dörtdivan’daki halk tıbbı uygulamaları, Dörtdivan’ın doğal güzellikleri, cönkler ve daha birçok konu hakkında yazılar, denemeler, şiirler mevcuttur.
Kitabın önsözünden bir kesit:
“Dörtdivan Kültür Atlası’ndan sonra biz Dörtdivan kültürü üzerine çalışmalarımıza, derlemelerimize devam ettik. Kısacası bulduğumuz her bilgiyi müstakil bir yazı hâline getirmeye çalıştık. Neticede bu yazılar meydana geldi. Yazıların ana merkezi Dörtdivan’ın kültürel değerleridir. Burada doğup büyümüş şahsiyetler ve onların eserleri, yeni derlemeler, Dörtdivan’ın tarihi ve kültürüyle ilgili bazı tespitlerimiz burada mümkün olduğu kadar işlenmiştir.
Kitap dört bölümden meydana gelmektedir. İlk bölümde ilçede yaptığımız araştırmalar neticesinde yazılan bilimsel yazılara yer verilmeye çalışıldı. İkinci bölüm, Dörtdivan’la ilgili konular üzerinde kaleme aldığımız deneme türündeki yazılara ayrıldı. Üçüncü bölümde ise Dörtdivan Kültür Atlası’nın yayınlanmasından sonra yaptığımız derlemelere yer verildi. Dördüncü ve son bölümde Dörtdivan kültürüyle ilgili benimle yapılan iki söyleşi bulunmaktadır. Bolu’da yaptığımız araştırma ve derlemelerin mahiyetini ve seyrini anlattığımız bu söyleşilere burada yer vermeyi uygun gördük.
Dörtdivan bilimsel araştırmalarımızın yanı sıra edebî çalışmalarımızı yaptığımız bir yerdir. Buranın sevgisi zaman zaman kaleme aldığımız manzumelere de yansımıştır. Dörtdivan’la ilgili yazılarımı toplu hâlde ihtiva eden bu kitabımın sonunda “Ekler” başlığı altında burası için yazdığım şiirlere de yer vermek istedim. Burada “Dörtdivan’a Şiirler” başlığı altında on beş kadar şiir yer almaktadır.”
Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza EFE teşekkür etti
İlçemizin fiziki değişim ve dönüşümünün yanı sıra aynı zamanda ilçemizin kültür hazinelerini de ortaya çıkarmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda Köroğlu Diyarı Dörtdivandan Makaleler, Denemeler, Derlemeler, Söyleşiler kitabımız Dörtdivan Belediyemizin, DİVANKAV ve Dörtdivan Derneği kültür hediyesi olarak hayırlı olsun. Dörtdivan Kültür Atlası ve Dörtdivan Manileri kitaplarından sonra kalıcı bir eser daha ilçemize kazandıran Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi hocamız Yasin Şen’e ilçemiz adına çok teşekkür ederim.

www.dortdivandunyasi.com olarak da yazarımıza Dörtdivan'a yaptığı katkı ve Kültür hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, başarılar dileriz.



 

YAZARLAR

Tamamı