30.04.2024 11:50:32
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kar Yağarken Şimşek Çaktı.!

Bolu'da dün gece etkili olan kar yağışı sırasında şiddetli yaşanan gök gürültüsü vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı. Kar yağarken yaşanan gök gürültüsü ender görülen bir doğa olayı. Sebebi ise buharlaşan sıcak havanın aniden soğuk hava içerisine girmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL05 Aralık  2016 Pazartesi - 00:03
BOLU DA ENDER GÖRÜLEN DOĞA OLAYI
Bolu’da dün gece etkili olan kar yağışı sırasında şiddetli yaşanan gök gürültüsü vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı. Kar yağarken yaşanan gök gürültüsü ender görülen bir doğa olayı. Sebebi ise buharlaşan sıcak havanın aniden soğuk hava içerisine girmesinden kaynaklandığı belirtildi.
Deniz kenarında daha sık yaşanan bu olay yer yer karasal bölgelerde de görülebiliyor. Meteoroloji Uzmanı Melik Ahmet, “Her kar yağdığında gök gürültüsü oluşmaz. Genellikle denize kıyısı olan bölgelerde yaşanır. Bu durum için deniz üzerinde aşırı soğuk havanın olması gerekir. Sıcak deniz üzerinden buharaşan hava üzerindeki soğuk hava içerisinde hızla yükseliyor. Yükselen hava bulut içerisinde küçük dolu tanelerine dönüşüyor. Bu dolular bulutun içinde bulunan buz parçalarıyla elektriksel etkileşime geçince gök gürültüsü oluşturuyor. Zaman zaman karasal bölgelerde de kar yağışı sırasında bu sesler duyulabilir.” dedi.



 

YAZARLAR

Tamamı