25.04.2024 17:56:52
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İşte Adaylarımız, Tanıyalım!

24 Haziran genel seçimlerine AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti'nin Bolu'da Milletvekili adayı olan kişilerin kim olduğunu bolugundem.com toparlamış bulunuyor. Adaylarımızı tanımak adına siz değerli okuyucularımız için paylaştık.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET24 Mayıs  2018 Perşembe - 23:40
İşte Bolu Milletvekili Adaylarımız, Kimler Tanıyalım..
24 Haziran genel seçimlerine bir ay kala Ak Parti’den, CHP’den, MHP’den, Saadet Partisinden ve İYİ Partisinden Bolu’da Milletvekili adayı olan kişilerin kim olduğunu siz değerli okuyucularımız için toparladık.
AK Parti Adaylarını Tanıyalım
Arzu Aydın Kimdir?
09 Ocak 1969 yılında Bolu’da doğdu. İlk, orta ve Lise Eğitimini Bolu’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İzzet Baysal Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Yüksek lisans derslerini tamamladı. Aynı Üniversite 1993-2002 yılları arasında Öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ardından Üniversiteyi bırakarak Serbest Avukat olarak çalışmaya başladı. Halen daha bu görevini yürüten Arzu Aydın, son 3 dönemdir de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapmakta.
Fehmi Küpçü Kimdir?
22 Haziran 1974'te Bolu’nun Gerede ilçesinde dünyaya geldi. Baba adı İbrahim, anne adı Fatma'dır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek Avukatlık mesleğine başladı. Uzun süre serbest avukat olarak çalıştı. AK PARTİ Gerede Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı, Gerede İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Gerede İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Bolu Milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu Üyeliği ve TBMM Moğolistan Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi olarak görev aldı. Halen, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi olarak görev yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Fehmi Küpçü, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Metin Vural Kimdir?
1975 Yılında Bolu/Mudurnu‘da doğdum. İlkokulu Mudurnu‘da orta ve lise eğitimimi Bolu İmam Hatip Lisesinde tamamladım. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulunu bitirdim. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdim. 2016 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı yüksek lisans programından mezun oldum. Askerlik görevimi 1997 yılında Edirne 54. Piyade Tugayı’nda Mali İşler Şube Müdürlüğü’nde tamamladım. İş Tecrübeleri, 2004–2013 yılları arasında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nde çalıştım. 2014–2015 yılları arasında Bolu Belediye Başkanlığı Satınalma ve İhale Müdürlüğü’nde çalıştım. 2015 yılında Bolu Belediye Başkanlığı Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nde çalıştım. 2015 yılı itibari ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Tokad-i Hayrettin Yurt Müdürlüğü’nde Yurt Müdürü olarak görev yapmaktayım. 2018 yılı itibari ile Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığında Uzlaştırmacı olarak görev yapmaktayım. Siyasi Hayatı; 1991–1994 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı ve Refah Partisi Gençlik Kollarında görev yaptım. 2001–2004 yılları arasında erdemliler hareketi olarak ortaya çıkan Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde kurulan AK Parti Bolu Kurucu Gençlik Kolları İl Başkanı olarak görev yaptım. 2004 yılında Bolu AK Parti İl Yönetim Kurulunda görev aldım. 2014 yılında Yerel Seçimlerinde Mudurnu Belediye Başkanı Aday Adayı oldum. 24 Haziran 2018 Milletvekilliği Seçimlerinde AK Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı oldum. Kuruluşlara Üyelik Durumu Memursen Konfederasyonu Eğitim-Bir Sen İşyeri Temsilcisi, Bolu İmam Hatip Mezunları Derneği (ÖNDER) Üyeliği, Boluspor Taraftarlar Derneği Üyeliği var. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
CHP Adaylarını Tanıyalım
Tanju Özcan Kimdir?
12 Aralık 1973'te Bolu'da doğdu. Baba adı Galip, anne adı Emine'dir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Belediye Meclis Üyeliği, Boluspor Yöneticiliği görevlerinde bulundu. CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde Bolu Milletvekili seçildi. Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği yaptı. İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Özcan, evli ve 1 çocuk babasıdır.
Özer Özcan Kimdir?
1952 yılında Ankara’ da doğdum. Bolu ili, Yeniçağa ilçesi nüfusuna kayıtlıyım. Mengen Ortaokulu, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ve Bolu Atatürk Lisesinde okudum. Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden 1977 yılında Makina Mühendisi olarak mezun oldum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında 1978 yılında İş Güvenliği Müfettişi olarak başladığım Devlet memurluğu görevime, 1980-1981 yılları arasında yedek Subay olarak yaptığı askerlik görevimden sonra 1982 yılına kadar devam ettim. 1982 yılında “1402 sayılı” yasa ile Ankara Sıkıyönetim Komutanlığının emri ve Darbe Hükümetinin haksız uygulamasıyla İş Müfettişliği görevimden alındım. Altı yıl süreyle çeşitli işyerlerinde “1402”lik sıfatımla Makine Mühendisi olarak üretimde çalıştım. İdare aleyhine açtığım davaları 1988 yılında kazandım. Mahkeme kararı gereğince tazminatlarımı aldım ve devletteki görevime geri döndüm. Kısa sürede İş Müfettişi unvanımı ve kadromu tekrar aldım. Çalışmalarıma bundan sonraki yıllarda Baş İş Müfettişi, Ankara Grup Başkan yardımcısı ve Teftiş Kurulu üyesi olarak devam ettim. 1997 yılında Müsteşar Yardımcısı olarak idari göreve atandım. Bu görevim sırasında yaklaşık bir yıl, vekâleten yeni yapılandırılmış olan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı görevinde bulundum. 2004 yılında 7 yılı aşkın sürdürdüğüm Müsteşar yardımcılığı görevimden ayrılarak Kazakistan T.C Almatı Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği görevime atandım. Dört yıl süren bu diplomatik görevim 2008 yılında sona erdi. Müsteşar Yardımcısı olarak; İş Kanunu, İşçi sağlığı ve İş güvenliği, Sosyal Güvenlik reformu, Emeklilik sistemleri ve Emeklilik yaşı, İş Güvencesi, İşsizlik Sigortası, Yabancı İşçiler Yasası, İstihdam Yasaları, Primli ve Primsiz Sistem Sosyal Güvenlik konularında, kanun tüzük ve genelgelerin hazırlanması, yasalaşması için TBMM ve Başbakanlıkta takibi ile sonuçta yasalaşanların uygulanmasında görev aldım. Başkanlığımızda sosyal güvenliğin en önemli konularından olan sigortacılıkta aktüeryal denge, aile sigortası ile sosyal yardım ve hizmetler konularında çalışmalarda bulundum. Başbakanlık bünyesinde kurulu İnsan Hakları Üst Kurulunda, Hazine Müsteşarlığının yönetimindeki Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı yönetimindeki Meslek Eğitimi Koordinasyon Kurulunda, Sağlık Bakanlığının yönetimindeki Çocuk Sağlığı Kurulunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi olarak çalışmalarda bulundum. Meslek kuruluşum olan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Ankara şubesi üyesiyim ve yine meslek kuruluşlarımızdan olan Türkiye Denetim Elemanları Derneğinde (DENETDE)yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. Üç yıl süreyle (2011-2014) Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Ankara Şubesi Başkanlığında bulundum. Şu anda sosyal ve siyasal konularla ilgili çalışmalar yapmaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara üyesiyim. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Çalışma Hayatı, İstihdam ile Sosyal Güvenlik konularında pek çok yazı, makale ve çalışmalarım bulunmaktadır.
Konuşabilir derecede İngilizce ve Kazakça bilmekteyim. Eşim ve üç çocuğumla beraber Ankara’da oturmaktayım.
Hüseyin Cahit Çıngı Kimdir?
5 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak, 1955 yılında doğdu. İlk, orta, lise eğitimini Kahramanmaraş'ta okudu. Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nden 1978 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. O günkü adıyla YSE’de İnşaat Mühendisi olarak işe başladı, Van ve Bitlis’te görev yaptı.
1985’ten beri Bolu'da kendi firmasıyla faaliyet göstermekte olup Bolu'nun önemli projelerine imza atmıştır. Evli 2 çocuk sahibi olan Cahit Çıngı’nın 3 torunu vardır. Partisinin her kademesinde görev almıştır. (Üye, İlçe Başkan Yrd., İl Başkanlığı) Son olarak 2014 seçimlerinde Belediye Başkanı aday adayı olmuştur. 6 yıl süreyle İnşaat Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği, ADD Kurucu Başkanlığı yapmıştır ve ÇYDD üyesidir.
MHP Adaylarını Tanıyalım
Adem Evcil Kimdir?
Bolu merkezde 26 Temmuz 1986 yılında dünyaya geldi. Öğrenim hayatına Sakarya İlköğretim Okulu, orta öğrenimini ise 50. Yıl İlköğretim okulunda tamamladı. Lise eğitimini ise Atatürk Lisesi’nde başlayıp daha sonra imam hatip lisesine geçiş yaparak bitirdi. Üniversite eğitimini İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük üstüne yapan Adem Evcil, geçtiğimiz yıl ise Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksel Lisans programını birincilikle kazandı. İlk dönemi başarıyla tamamlayan yatay geçiş programı ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne geçiş yaptı. Hala ise üniversite öğrenimine devam etmektedir. Adem Evcil, uzun yıllar boyunca milliyetçi ülkücü hareketin içinde aktif görevlerde bulunmuştur. 2015 yılının Ocak ayında Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanlığı görevine gelen Adem Evcil, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bizzat ataması ile partinin İl Başkanlığı görevine getirildi. 15 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşen il kongresinde güven tazeleyen Adem Evcil, Sosyal sorumluluk, kültürel ve eğitim faaliyetlerine imza atarken, çeşitli alanlarda çok sayıda sertifikaya sahiptir.
Ferhat Bağcı Kimdir?
07 Mart 1983 yılında Bolu’nun Dörtdivan İlçesinde doğdu. İlkokulu Dörtdivan Merkez’de, Orta okulu İstanbul/ Fatih’te tamamladıktan sonra Liseyi Fatih Ticaret Meslek Lisesinde tamamladı. 2005-2008 yılında Ukrayna Kiev Taras Shevchenko Üniversitesinde Ekonomi yatırım eğitimi aldı. İş hayatında İstanbul Sabiha Gökçen uluslar arası havalimanı ve Bodrum- Dalaman havaalanlarında Döviz ofisleri olarak hizmet veren şirketin ortaklarından ve Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Boluspor yöneticisi olan Ferhat Bağcı, 7 Haziran seçimlerinde de partisinin milletvekili aday adayıydı. 15 Temmuz’da yapılan il kongresinde yönetim kurulu üyeliği görevine geldi.
Sema Kışlak Kimdir?
20.01.1981 Karacaağaç Köyü Bolu Doğdu. İkokulu Karacaağaç ilkokulunda Orta ögrenimi Atatürk Ortaokulunda Lise öğrenimini Bolu Atatürk Lisesinde tamamladı. Bir yıl fabrikada işçi olarak çalıştım. 18 yaşında evliliğe adım attım. Tuna ve Tuana adında 12 yaşında ikiz çocukları var. Eşiyle birlikte sahibi olduğu bay hazır giyim mağazasını çalıştırmakta.03 .01.2017 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi il Kadın Kolları Başkanlığına Atandı. Yaklaşık bir buçuk yıldır yapmış olduğu görevden istifa ederek 27.Dönem Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı oldu.
Saadet Partisi Adaylarını Tanıyalım
İsa Sayın Kimdir?
29.07.1982 tarihinde Bolu Yeniçağa’da doğdu. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2006-2010 yıllarında Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak görev yaptı. Halen Bolu ilinde Plan, proje ve inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve dört Çocuk babasıdır. Aynı zamanda Ak Parti Eski İl Başkanı ve Yeniçağa Eski Belediye Başkanlarından Ömer Sayın’ın oğludur.
Veysel Ayeroğlu Kimdir?
1984 yılında Bolu’nun Gerede ilçesinin Beşkonak köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gerede’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini 2008-2009 yılları arasında İzmir’de tamamladı. Aileden kalan işletmeyi 2014 yılından beri idare etmekte. Evli ve 3 çocuk babası.
Davut Karahaydar Kimdir?
1988 doğumlu, Anadolu Üniversitesi İktisat Lisans, Sakarya Üniversitesi Finans İktisat Yüksek lisans bitirdi. İş yaşamına inşaat sektöründe çeşitli kademelerde çalışarak başladı. Şu ana sahibi olduğu firmada Gayrimenkul değerlendirme işi ile uğraşmakta.
İYİ Parti Adaylarını Tanıyalım
Mehmet Aydın Kimdir?
1977 doğumlu, Zonguldak Karaelmas üniversitesi Harita Mühendisliği bölümü mezunu. Üniversite yıllarından itibaren siyasetle yakından ilgili. 10 yıllık memuriyet hayatının ardından kendi lisanslı harita mühendislik bürosunu açarak ticari hayatına başladı. Bolu’yu santim santim karış karış biliyor desek yeridir. Evli ve bir çocuk babası. Dört yıl siyasi partide il başkanlığı yaptı. İl başkanlığı yaptığı dönemde Bir yerel seçim, iki genel seçim ve bir cumhurbaşkanlığı seçimini başarıyla tamamladı. Başkanlığı döneminde ekibi ve ilçe başkanlarıyla birlikte Meral Akşener’in yanındayız diyerek İYİ Partideki yolculuğuna ilk adımını attı.
İrfan Bayar Kimdir?
Bolu'lu anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Babasının Emniyet Teşkilatı mensubu olması sebebiyle, ilköğrenimine Ankara'da başlamış, Urfa/Suruç'da sürdürmüş, ve yine Ankara'da bitirmişti. Ortaöğreniminden sonra Polis Kolejini kazanmış ve bilahare 1977 yılında Polis Akademisinden mezun olmuştur. Polis Akademisinden mezuniyetini takiben Kriminal Polis Labaratuarına asistan olarak atanmış, bu alanda yurt içi ve yurt dışı eğitimlere tabi tutulmuş ve 1980 yılında Grofoloji alanında uzman olmuştur. 1982 yıulında Doğu Karadeniz bölgesindeki illerimize verilecek hizmete yönelik olarak Samsun Kriminal Labaratuarının kuruluşunda görev almış ve bu arada 1985-1989 yılları arasında Hollanda'da Türk Büyükelçiği'nde görev yapmış, ülkeye döndükten sonra tekrar Samsun'da göreve başlamıştır. Samsun Kriminal Polis Labaratuarı Müdürü olarak görevini yürütürken, 1995 yılında başkan yardımcılığı görevine atanması nedeniyle, Kriminal Polis Labaratuarları Daire Başkanlığında göreve başlamış ve 2000 yılında da Kriminal Polis Labaratuvarı Daire Başkanı olarak yeni görevine atanmıştır. Gerek Daire Başkan Yardımcısı gerek de Daire Başkanı olarak, Kriminal alanda ülkemizi uluslararası birçok toplantıda temsil etmiş, tüm Kriminal Dairesi çalışma arkadaşlarının ortak çabalarıyla suçun önlenmesi veya ortaya çıkarılmasında birlikte çalışma ve bilgi paylaşımı esasına göre kurulan ve etkin bir bilimsel kuruluş olan ''Avrupa Adli Bilimler Ağı'' na(ENFSI) Türk Kriminal Polisinin de üye olmasını sağlamıştır. Kriminal Daire Başkanlığı ve sonrasında Polis Başmüfettişliği görevini takiben, 2015 yılında emekli olan İrfan Bayar, iyi derecede ingilizceye sahip olup, evli ve iki çocuk, iki de torun sahibidir.
Nimet İnce Kimdir?
1981 Mudurnu doğumlu, Boğaziçi Üniversitesinden mezun olduktan sonra, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi programını tamamlayarak aktif iş ve siyaset hayatına başlamış. Dünya Bankası ve Avrupa Birliği Deklarasyonu bünyesinde proje koordinatörü olarak görev yapmanın yanında eski Sağlık ve Turizm Bakanı Bülent Akarcalı ile yabancı yatırımcıların Türkiye’deki faaliyetlerini koordine ettikleri Ankara merkezli bir danışmanlık firmasında Uluslararası İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapıyor.
Haber: bolugundem.com



 

YAZARLAR

Tamamı