30.04.2024 09:16:47
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İstanbul'daki Bolulular

Ankara ile birlikte İstanbul'da yaşayan Bolulu hemşerilerimizin son aylarda birlik ve beraberlik olma yolunda attıkları adımlar Almanya'da yaşayan biz Boluluları da heyecanlandırıyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT14 Nisan  2016 Perşembe - 21:55
Sosyal medya ve Bolu yerel gazetelerinin internet sayfalarına yansıyan, Boluluların Ankara ve İstanbul'daki çalışmaları büyük önem taşıyor. Bu çalışmalar şimdiye kadar birbirinden kopuk olan hemşerilerimizi "gurbette birbirimize sahip çıkmalıyız" düşüncesine yönlendiriyor.
24 Nisan günü İstanbul Esenler'de düzenlenecek, merhum İzzet Baysal büyüğümüzü anma programı, İstanbul'daki hemşerilerimizin önemli organizasyon başarılarından biri.
İstanbul'daki Boluluların en gayretlilerinden, Turgut Gülen başkan ve Emin dayımın torunu Aytekin Bayri'nin "24 Nisan'da sen de burada olmalısın" isteğini kıramayıp ben de hemşerilerimin arasında olacağım.
Son 10 yılda Bolu Olay Gazetemiz'de kaleme aldığım yorumlarımda sürekli Bolu'nun şehir dışındaki evlatlarının birikiminin şehre mutlaka yansıması gereğinedikkat çektim.
Bolu dışındaki şehrin evlatlarının işadamı, bürokrat, akademisyen, sivil toplum örgütü başkanı, gazeteci ve sanatçı olarak şehrin gelişimine çok önemli katkılar sağlayabileceğini vurguladım.
Ankara ve İstanbul'daki hemşerilerimizin son senelerdeki büyük hamlelerine rağmen "dışarıdaki evlatların" Bolumuz için bugüne kadarki katkılarının istenilen düzeyde olmadığını belirtmeliyiz.
Bu durumda son iki üç seneye kadar dışarıdakiler kadar şehre yön verenlerin ilgisizliği ve gayretsizliği de etkili oldu.
Ancak şimdi yeni bir döneme başlama zamanı.
Gerek Ankara ve gerekse İstanbul'daki, "İzzet Baysal'ı Anma Günü" ve benzeri programlarda tanışma ve eğlencenin yanı sıra "projeler üretme"ye de önem verilmeli.
Bolu'nun gerek şehir içinde ve gerekse şehir dışındaki üreten beyinlerinin bu tür toplantılarda çalışma grupları oluşturarak projeler üretmeleri gerekiyor. Sadece tanışma ve eğlence Boluluları istedikleri hedefe ulaştırmaz.
Bolu'nun 3 bin kilometre uzaktan şuan görünen en büyük problemi Kıbrıscık ilçesinin giderek bir köye dönüşmesi. Çoğunluğu İstanbul'da bulunan 50 bine yakın dışarıdaki Kıbrıscıklı'nın böyle toplantılarda mutlaka birbirlerine, "Ne olacak ilçemizin hali?" sorusunu sormaları gerekiyor.
Göynük ilçemiz de Bolu şehir merkezinden aldığı hizmetlerden memnun değil. Bolu dışındaki Göynüklüler de problemlere çözüm üretmek için biraz daha birbirlerine yaklaşıp, projeler üretmeli.
İstanbul'daki Bolulular buluşmasında beni en çok vizyon sahibi hemşerilerimle tanışacak olmam nedeniyle heyecanlandırıyor.
Teşekkürler Turgut Gülen ve Aytekin Bayri.
24 Nisan'da Esenler'de buluşmak üzere...

Seyfi Alp-Almanya Mektubu / boluolay.com


 

YAZARLAR

Tamamı