28.03.2024 15:11:26
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Girişimci Kadın Gücü Yarışması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu himayelerinde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması" başlatıldı. Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması 'na 30 Eylül 2022 tarihine kadar başvurular yapılabilecektir.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL02 Eylül  2022 Cuma - 18:59
TÜRKİYE'NİN GİRİŞİMCİ KADIN GÜCÜ YARIŞMASI
Ülkemizin en yaygın ve büyük kadın girişimcilik ağı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu himayelerinde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması" başlatılmıştır.
Her yıl tekrarlanması planlanan "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması" ile nihani olarak, listeye giren girişimcilerin kendi bölgelerinde kanaat önderliği rolünü üstlenmesi, sahibi oldukları şirketlerin başarı hikayeleri ile potansiyel kadın girişimci adaylarına ilham kaynağı olması hedeflenmektedir.
Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması, "Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket" ve "Girişimci Kadın Gücü" olmak üzere iki ayrı kategoriden oluşmaktadır. Girişimci Kadın Gücü kategorisine sadece girişimci kadınlar başvurabilecek olup "En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci", En Çevre Dostu Kadın Girişimci", En Çok Dijitalleşen Kadın Girişimci", "İhracatın En Çok Artıran Kadın Girişimci" kriterlerinde ödüllerini alacaklardır. "Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket " katogorisine ise tüm şirketler müracaat edebilecektir.
Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması 'na https://girisimcikadingucu.tobb.org.tr/ adresinden bilgi alınabilir ve 30 Eylül 2022 tarihine kadar başvurular yapılabilecektir.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bolu Mengenli Nurten Öztürk “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü” yarışmasına başvurmaya davet ediyorum” diyerek yaptığı açıklamada “Biliyoruz ki, ülkelerin kalkınması, kadın emeğinin ekonomiye tam anlamıyla yansıması ile mümkündür. Güçlü bir ekonomiye, gelişmiş bir toplumsal yapıya sahip olabilmek için kadınların iş dünyasında daha etkin olması gerektiğine inanıyorum. Kadının daha fazla istihdamda yer alması, girişimci olması ve ekonomiye katılması ile yani kadının güçlenmesi ve kalkınmasıyla toplumların çağdaşlık seviyesi artar.
Kadın girişimciler için finansman ihtiyacı kadar önemli bir diğer motivasyon kaynağının ‘cesaret’ olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye’deki kadın girişimciliğinin görünürlüğünü artırmak, ilham kaynağı olmalarını sağlamak ve kişisel gelişimlerine destek vererek kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak adına TEPAV iş birliğiyle “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü” yarışmasını hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda, kadın istihdamını en çok artıran şirket, en hızlı büyüyen kadın girişimci, en çevre dostu kadın girişimci, en çok dijitalleşen kadın girişimci ve ihracatını en çok artıran kadın girişimci başlıklarında başvuruda bulunan şirketlere 19 Kasım 2022 tarihinde ödüllerini vereceğiz. Kadın istihdamına önem veren ve kendini çevre, teknoloji, ihracat alanlarında geliştiren girişimci kadınları, başarı hikâyelerini paylaşmaları için, “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü” yarışmasına başvurmaya davet ediyorum” dedi.

YAZARLAR

Tamamı