19.05.2024 20:58:00
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

ESKİLER YAŞASALARDI

Sosyal Paylaşım ağı facebook'da Dörtdivan ilgili yayınlar da bulunan Dörtdivan Daıly News (Dörtdivan Günlük Haberler) admini Gazeteci Mutlu Bilge'nin PTT Müdürlüğünün Şubeye dönüştürülmesine tepki “Eskiler Yaşasalardı” yazısı..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN13 Şubat  2021 Cumartesi - 14:30
ESKİLER YAŞASALARDI
Dörtdivan’ın eskilerinden, kimlikleriyle ön plana çıkmış İsmail Altundağ (Koca Reis), Ramazan Kadıoğlu, Baki Efe, Hüseyin Çamlıbel, Bayramlar Mahallesi’nden Enver Dayı ve isimleri aklıma gelmeyen niceleri mezarlarından kalkıp Dörtdivan’a şöyle bir baksalar, “yazıklar olsun size, biz size böyle mi bıraktık Dörtdivan’ı? Çöp koymamışsınız Dörtdivan’da.” diye kızarlardı.
Hele şu PTT meselesini de duysalardı ve yaşanan sessizlik karşısında kahırlarından tekrar tekrar ölürler ve yattıkları yerden bize “mezarda yatan ölüler biziz. Sanki bizim değil de sizin üzerinizde ölü toprağı var.” derlerdi. Bugüne kadar AK Parti yönetimini PTT konusunda eleştirdik. Ancak en nihayetinde AK Partili bir Belediye Başkanı olan Hamza Efe’den de henüz ne kınama ne de çözüm noktasında bir ses çıkmayınca, konuyu yine eskilere havale etme gereği duyduk.
Yaşasalardı dedik ya, oradan devam edelim. Baki Efe eline kocaman bir odun geçirir, soluğu Belediye’de alırdı. Başkan Hamza Efe’ye “Re Abıcasının vallahi sende de fisaret yok. Ne oturup duruyon? Oturacak zaman mı? Sen şehrüleminsin. Senin öncülük etmen, herkesi etrafında toplayıp ne yapılacıysa yapman gerekü” derdi. Koca Reis Hamza Efe’ye “bizim Gadiri de al yanına ağzı laf yapar” der, Ramazan Kadıoğlu ise havuzun olduğu alanda dikilir, sağa sola bağırarak, herkesi PTT konusunda birlik olmak için Belediye’nin önünde toplardı. Hüseyin Çamlıbel ise herkesten önce Ankara’da olur Ulaştırma Bakanı’nın odasında otururdu.
Mekanları cennet olsun. Nerde o eski adamlar? Bizimkileri hala dürtüklemek gerekiyor. Herkes birbirine bakıyor, Dörtdivan ağzıyla “iyeşiyorlar” Ama iyeşecek zaman değil ki. Ortada bir cenaze var, bir an önce kaldırılması gerekiyor. Dörtdivan’ın en üst seçilmiş kişisi olarak Belediye Başkanı’nın toplumun bütün kesimlerini arkasına alarak inisiyatif kullanması gerekiyor. Şu neden yapmıyor, bu neden gelmiyor demenin anlamı yok. Teoride Her siyasetçi çözüm üretmek için siyaset yapar. Belediye Başkanı’nın da Dörtdivan halkının haklı öfkesinin sesi ve temsilcisi olması gerekiyor. Ancak Belediye Başkanı öncülük ederken de fil hikayesindeki gibi O’nu yalnız bırakmamak gerekiyor. Bütün siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin, muhtarların ve kanaat önderlerinin desteğini arkasında bulmalıdır.
Şimdi Başkan Hamza Efe’den beklentimiz, biz konuyu eskilere havale etmeden harekete geçmesi ve çözüm için en azından mücadele ettiğimizi Dörtdivan’ın sessiz kalmayacağını göstermesidir.
Mutlu BİLGE
13.02.2021 / İSTANBUL



YAZARLAR

Tamamı