25.04.2024 03:31:24
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

EFE Dörtdivanlılara Seslendi..

Bolu Dörtdivan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hamza EFE yaptığı Basın açıklamasında Dörtdivanlılara önemli açıklamalarda bulundu. Bağımsız Belediye Başkan Adayı EFE “Dörtdivan AK Partiye tam destek verdiği halde yeterli desteği görememiştir. İlçemizden çıkan rekor oyları, yerel siyasetçiler kendi icraatlarına güvenoyu olarak algılamışlardır” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET27 Ocak  2019 Pazar - 13:38
HAMZA EFE, BASIN AÇIKLAMASINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Bolu İli Dörtdivan İlçesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hamza EFE Cuma günü Cuma Namazından Sonra Dörtdivan Belediyesi Kültür Merkezi önünde Basın açıklaması yaptı. Başkan Adayı EFE yaptığı açıklamada; Dörtdivan’ımızın yerel siyasetçileri, AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ilçemizden çıkan rekor oyları, kendi icraatlarına güvenoyu olarak algılamışlardır. Bu anlayış onları şımarttıkça şımartmış, kendilerini “olmazsa olmaz” ya da “vazgeçilmez” görmeye başlamışlardır” diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Bağımsız Dörtdivan Belediye Başkan Adayı Hamza EFE’nin göndermiş olduğu Basın açıklamasının tam metni aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
KÖROĞLU'NUN TORUNLARINA SELAM OLSUN !
Çok kıymetli Dörtdivanlı hemşerilerim, Dörtdivan’ın gül yüzlü güler yüzlü, samimi insanları sizleri öncelikle selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlıyorum. ‘essalamüaleyküm ve rahmatullahi ve bereketü’
Kıymetli hemşerilerim; seçim süreci başlamadan öncesinden bizleri arayarak, konuşarak, istişare eden, aday adaylığı süresince, desteklerini ve dualarını esirgemeyen ve özellikle bağımsız aday olmam için bizlere destek veren bütün kardeşlerime öncelikle çok teşekkür ederim. Çığ gibi büyüyen bu teveccühünüz ve beklentileriniz karşısında rabbim beni sizlere karşı mahcup etmesin.
Kıymetli hemşerilerim; bu seçim ve adaylığımız artık Hamza Efe olarak bizim şahsımızı aşmıştır. Bu artık Dörtdivan halkının, memleketimizin makûs talihine karşı bir haykırışıdır. Bu kardeşiniz ise bu taşın altına gövdesini koyan bir fanidir. Soruyorum sizlere bu kadar şikâyet varken rahat bir vicdan nasıl olur? Kendinden emin bir Müslüman nasıl sessiz kalabilir?
Dörtdivan AK Partiye ortalama %83 oy vermiştir.
Kıymetli hemşerilerim; ak parti iktidarları döneminde girilen 9 seçimde Dörtdivan AK Partiye ortalama %83 oy vermiştir ve bu ortalama ile Türkiye de ilk 10 ilçe içerisindedir. Türkiye ekonomisi 16 yılda üç kat büyürken ilçemizin ekonomisi üç kat küçülmüş, buna rağmen, memleketimizin güzel insanları kendi dertlerini ve sorunlarını bir tarafa koymuş; devletimizin bekasına ve milli birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında durmuşlar ve Türkiye’nin dünyada söz sahibi devlet olması yolunda AK Parti hükümetlerinden desteklerini esirgememişlerdir.
Dörtdivan’ımızın yerel siyasetçileri kendilerine pay çıkarmışlardır.
Bolu’muzun bilhassa Dörtdivan’ımızın yerel siyasetçileri ise bu desteği yanlış algılayıp kendilerine pay çıkarmışlar, AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ilçemizden çıkan rekor oyları, kendi icraatlarına güvenoyu olarak algılamışlardır. Bu anlayış onları şımarttıkça şımartmış, kendilerini “olmazsa olmaz” ya da “vazgeçilmez” görmeye başlamışlardır. Bu şekilde gözleri kör olmuş, halktan yükselen şikâyetleri duymaz olmuşlardır. Daima AK Parti’nin ekmeğini yemişler ama AK Parti’nin ilçemizdeki imajına yeni hiçbir şey katmamışlardır.
“Ceketimizi koysak seçilir” anlayışında olmuşlardır.
Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgiyi istismar etmişler, “ceketimizi koysak seçilir” anlayışında olmuşlardır. Bu yüzden AK Parti içinde olan makam ve mertebelerini korumak en büyük amaçları olmuş, halkı ise hep çantada keklik görmüşlerdir. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkları halkla hemhal olmaktan her zaman üstün tutmuşlar, kendisini seçecek olanların Dörtdivan halkı olduğunu unutmuşlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasına sığınarak, bunu yerel siyasetin bir başarısı gibi gösterip, bu süreçte, Dörtdivan halkını hiçe sayıp, memleketimizin güzel insanlarının beklentisi ile alay edip, insanımızın feraseti ile dalga geçen, bu zihniyete karşı bu memleketin insanları yine aynı feraset ile sandıkta balans ayarı verecek ve iradesine sahip çıkacaktır. 

Bu seçim Dörtdivan’ımızın seçimi olacaktır. Neye karşı seçimi olacaktır biliyor musunuz?
-halktan ayrı değil, halk ile iç içe olan gönül belediyeciliğinin seçimi olacaktır.
–şaibeli değil, şeffaf belediyeciliğin seçimi olacaktır.
–ne belediyenin malını, ne dostunu ne de yol arkadaşını satanların değil, onlara vefa gösterenin seçimi olacaktır.
–tehdit eden, baskı kuranların değil, koruyan kollayanların seçimi olacaktır.
–gücü ve rantı önemseyenlerin değil, hakkı ve adaleti üstün tutanların seçimi olacaktır.
–yerilen değil övülen belediyeciliğin seçimi olacaktır.
–bu seçim memleketinin komşu ilçeye bağımlı olmasını isteyenlere karşı, memleketine olan sevdasını ve yüreğini ortaya koyanların seçimi olacaktır.
Değerli kardeşlerim, herşey den önce bu seçim şairin dediği gibi;
“Öz yurdunda garipsin, öz yurdunda parya,
Yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya!”
Dediği gibi, “ayağa kalk Dörtdivan!” Diyenlerin seçimi olacaktır.
Ben buradan bütün Dörtdivanlı hemşerilerimize sesleniyorum. Milli şairimizin dediği gibi;
“Sahipsiz olan memleketin batması haktır,
Sen sahip olursan bu memleket batmayacaktır.”
Dörtdivan’ımıza sahip çıkmaya davet ediyorum.
Herkesten bu süreçte genciyle yaşlısıyla; eşi, dostu ve akrabasıyla safları sıklaştırmaya ve Dörtdivan’ımıza sahip çıkmaya davet ediyorum.
Önümüzdeki günlerde Dörtdivan’ımız için projelerimiz neler sizler ile paylaşacağız. Rabbim nasip eder de bu emaneti alırsak bu süreçte istişareye çok önem vereceğiz. Dörtdivan’ımızın yetiştirdiği insanları Dörtdivan için bir araya getirip proje ekibi kuracağız, iş adamlarımız ile birlikte Dörtdivan’ımız için çalıştaylar yapacağız, her ay mahalle ve köy toplantıları yapacağız. Gençlerimizi, kadınlarımızı iş sahibi yapacağız.
İnsanımız belediyesine artık korkarak değil, gönül rahatlığıyla sıkıntısının giderileceğini bilerek, çay ve kahvesinin her zaman hazır olduğunu bilerek girecek. Biz belediyemizi ahbap çavuş ilişkilerinin merkezi haline gelmiş, nefsani duygular ve rant peşinde olanlara değil, ait olduğu yere, sizlere teslim edeceğiz.
Kıymetli kardeşlerim; biz şuna inanıyoruz; iman varsa imkân da vardır. İhlas ve samimiyet ile çalıştığımızda rabbim ummadığımız yerden bize kapılar açacaktır. Bir çiçek ile bahar gelmez, ama her bahar bir çiçek ile başlar. 31 Mart Dörtdivan’ımız için baharın habercisi olacaktır.
Kıymetli hemşerilerim; bu kardeşiniz Çavuşlar mahallesinde ticaret yaptı, Çavuşların içinde yetişti, Bayramlar mahallesi, Hacetler mahallesi ile yaylamız bir bayramlarımız birdir. Adakınık, Çitler, Kargıbayramlar, Deveciler ana yurdum, Kadılar baba ocağımdır.
Kıymetli hemşerilerim; bu seçimde, şahsım birilerinin veya bir mahallenin adayı değil, 8 mahalle ve 24 köyün hangi görüşte olursa olsun, tamamının ortak adayıdır. Sadece Dörtdivan’da yaşayanların değil, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ikamet eden hemşehrilerimizin ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin velhasıl sayıları 40 bini aşan Dörtdivanlıların gönüllerine girmeye talibim.
Değerli hemşerilerim; bu seçimde aday olan bütün kardeşlerime de başarılar diliyorum.
Değerli hemşerilerim, Allah’ın izni, halkımızın takdiriyle parti ayrımı yapmaksızın, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle memleketimin güzel insanlarının oylarına ve hizmetkârı olmaya talibim.
Değerli hemşerilerim; basın mensubu arkadaşlarım, şu anda burada bulunan ve bizi sosyal medya ve yerel basından takip eden, memleketimin siz güzel insanlarına, şükranlarımı ve saygılarımı sunarım. Rabbim muhabbetimizi ve gönül birliğimizi daim eylesin. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.
Hamza EFE
Bağımsız Dörtdivan Belediye Başkan Adayı


 

YAZARLAR

Tamamı