28.03.2024 21:56:00
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan İçin Çalışıyorlar

Ak Parti Dörtdivan İl Genel Meclisi üyeleri Dursun Fidan ve Şahin Serin, Dörtdivan'a yapılan yatırımlar ve devam eden projeler hakkında boluhavadis.net haber sitesine açıklamalarda bulundular. Birlik ve beraberlik için çalıştıklarını dile getiren Serin ve Fidan'ın yaptığı açıklamalar..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN16 Mayıs  2022 Pazartesi - 18:15
Dörtdivan İçin Çalışıyorlar
Ak Parti Dörtdivan İl Genel Meclisi üyeleri Dursun Fidan ve Şahin Serin, Dörtdivan’a yapılan yatırımlar ve devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulundular. Birlik ve beraberlik için çalıştıklarını dile getiren Serin ve Fidan, önceliklerinin Dörtdivan’ın kalkınması olduğunu belirttiler.
Dörtdivan’ın kalkınmasının tarım ve turizmle gerçekleşebileceğini vurgulayan İl Genel Meclis üyeleri Serin ve Fidan, özellikle bu iki alanda yatırımların artması adına yoğun bir çaba gösterdiklerini belirtiler.
"Altyapı Sorunu Büyük Ölçüde Çözüldü"
İki dönemdir Dörtdivan İl Genel Meclisi olarak görev yapan Dursun Fidan yaptığı açıklamada; “Benim İl Genel Meclisinde 8’inci senem. Bu 8 yıl içerisinde Dörtdivan’ın altyapı sorununu büyük ölçüde çözdüğümüzü söyleyebilirim. Tabi çalışmalarımız devam ediyor. Bizim grup yollarımızın tamamı sıcak asfalt. 3 yılda köy içlerinde ikinci kat asfalt ve kilitli parke taşı çalışmaları yaptık. Şu ana kadar toplamda 150 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Öncelikle sosyal tesis alanlarının önüne, okul ve camilerin önüne, halkın toplu bulunabileceği yerlere ve sonunda da sokak aralarına parke taşı döşedik. Kalan yerlerde ise yaklaşık 25 bin metrekare daha kilitli parke taşına ihtiyacımız var ve bunun yaklaşık 20 bin metrekaresini KÖYDES projesi kapsamında yapmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Dörtdivan Ovası Coşacak
Dörtdivan Tekke Barajının ilçe açısından önemine değinen Fidan; “Tekke Barajı Dörtdivan’ın tarımı açısından büyük önem taşıyor. DSİ ile yaptığımız görüşmelerde kalan %15’lik kısmı için müteahhit firmanın çalışmalarına devam ettiği bilgisini aldık. Kısa zamanda tamamlanmasını bekliyoruz. Su konusunda sıkıntımız yok ama sağlıklı su konusunda bir sıkıntımız vardı. 5-6 köyümüzün içme suları dönem dönem değişip risk oluşturabiliyor. Yaklaşık 4 yıl önce Tekke barajından su tahsisleri yapılırken 24 köyümüze tahsisleri yaptırdık. Barajın bitimiyle birlikte inşallah 2024 yılında köyler sağlıklı suya kavuşmuş olacak. Ayrıca toprak toplulaştırma çalışmalarını da bitirdik. Barajın tamamlanmasıyla birlikte Dörtdivan’da verimli bir tarıma ulaşacağız” dedi.
En Büyük Hayali Turizm
En büyük hayalinin Dörtdivan’ın turizm yönünden kalkınması olduğunu belirten Fidan; “. Dörtdivan’ın çok güzel ormanları ve mesire alanları var. Bir kısmı Kartalkaya yolu üzerinde. Yine çok güzel şelalelerimiz var. Doğaseverlerin, kampçıların, doğaya hayranlık duyanların gezip görebilecekleri, ilgilerini çekecek yerler var bizde. Ama bir türlü buraları turizme kazandıramadık. Kartalkaya yolu üzerinde Karabey mevkimiz var. Orada mevcut atıl kalmış yapılar var. Biz bu bölgede yeniden bir şekillendirme ile dağ turizmine kazandırmaya çalışacağız. Karabey mevkisinin 2-2 buçuk kilometre ötesinde Köroğlu Şelalesi var. Burayı turizme kazandırdığımız zaman şelalemizi de tanıtmış olacağız, ormanlarımızı da doğaseverlerin hizmetine sunmuş olacağız” cümlelerini kullandı.
"Konaklama Sorununu Çözmek Zorundayız"
Ak Parti Dörtdivan İl Genel Meclis üyesi Şahin Serin ise yaptığı açıklamada Kartalkaya’nın önemine değinerek; “Dörtdivan’ın en büyük sorunlarından bir tanesi Kartalkaya yoluydu. 2 yılda 4 buçuk kilometre sıcak asfalt attık. Kartalkaya yolunu tamamladık. Ama Dörtdivan Kartalkaya’dan yeterince yararlanamıyor. Bunun en büyük nedeni konaklama. Dörtdivan’da konaklama sorununu çözemezsek turizmden yeterince faydalanamayız. Bu konuda bazı girişimlerimiz var. İnşallah bir yerden başlamış olacağız” dedi.
Araç Parkı Yapıldı
Dörtdivan İlçe Özel İdaresi olarak çalışmalarının devam ettiğini belirten Serin; “Bizim araç parkımız yoktu. Kaymakamlığımızın önünde araçlar kötü bir görüntü oluşturuyordu. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Belediyenin 12 bin metrekare bir yer vardı, 5 bin 300 metrekaresini bize tahsis etti. Araç parkımızı yaptık. Bu sene de kapı, pencere gibi kaba inşaatını bitirdik. Etrafına güzel bir ağaçlandırma yapacağız. İşçilerimizin kalacağı güzel bir yer yapacağız. Şu anda Kaymakamlık binamızın altındaki küçük bir odada kalıyorlar, iyi bir yere kavuşturalım diyoruz. Bunu da en kısa zamanda tamamlayacağız” ifadelerine yer verdi.
‘Turizmden Payımızı Almak Zorundayız’
‘Bizim esas meselemiz Dörtdivan’a gelir getirecek ne yapabiliriz’ düşüncesi olduğunu söyleyen Şahin Serin; “Kış turizminin yanında, yaz turizmi için de bir şeyler yapmamız lazım. Mesela turizm alanı açıklamasında Dörtdivan dağ hudutlarında Köroğlu bölgesinde yerimiz de vardı bizim. Geçmişte Türkiye’de Davos tarzı bir yer oluşturulacaktı orada. İlerleyen süreçte onun için de bir şey yapacağız. Dörtdivan’ın turizm yönünden önünü açmamız gerekiyor. Şu an Dörtdivan’ın en büyük sorunu göç meselemiz. Üniversite ile ilgili Bakanımızdan okulun tahsisi için sözümüzü de aldık. Dörtdivan’ı hem turizm noktasında, hem üniversite geldikten sonra eğitim noktasında, hem de sosyal-kültürel yapı olarak daha gelişmiş bir konuma getirerek yaşanılabilir, güzel bir şehir haline getirmeyi amaçlıyoruz” cümlelerini kullandı. (Haber: boluhavadis.net)

 

YAZARLAR

Tamamı