16.04.2024 08:18:52
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan da 15 Temmuz!

Yurdun dört bir köşesinde kutlandığı gibi Bolu ili Dörtdivan ilçesinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Batuhan ALPBOĞA önderliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Programı gerçekleştirildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN16 Temmuz  2022 Cumartesi - 13:38
DÖRTDİVAN DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ
Bolu Dörtdivan da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü etkinliğinin ilk gününde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı Oluşturuldu, akabinde Cuma Namazı öncesi Çavuşlar Merkez Camii’nde Şehit olan vatandaşlarımız için Mevlid-i şerif okundu.
Cuma Namazının ardından 15 Temmuz Şehitler Parkında; 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı fotoğraf sergisinin açılışı ve anı defterinin konulması gerçekleşti. Vatandaşlar, Protokol ile birlikte fotoğraf sergisini gezdi.
Ardından İlçemiz Şehit kabirleri ziyaret edilip, dualar yapılarak gündüz programı son buldu.
Günün Akşamında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Gerçekleştirildi
Gündüz programının ardından Akşam programının ilkinde Belediye Binası önünden Kaymakamlık önüne Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü yapıldı.
Hükümet Konağı önünde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Batuhan ALPBOĞA’nın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ile başladı.

Kaymakam ALPBOĞA günün anlam ve önemine değindi
Bundan tam 6 yıl evvel, 15 Temmuz akşamı Türkiye yakın tarihinin en büyük badirelerinden birini atlattı diyen Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Batuhan ALPBOĞA 15 Temmuz'un anlam ve önemine değinerek şu ifadelere yer verdi.
Kaymakam ALPBOĞA; “Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz şehitlerimizin şehadetleri; Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.
O gece adeta ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır.
15 Temmuz zaferimiz de işte böyle büyük bir fedakârlığın eseridir. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur.
Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir.
Bizlere düşen görev, şehitlerimizin emaneti olan bu aziz vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara karşı uyanık olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmektir” dedi.
Şiir, sinevizyon gösterileri, ilahilerin okunması ile devam eden programda dualar yapıldı. Gecenin geç saatinde tüm camilerde ve sahnede Sala okunması ile Program Dörtdivan Müftüsü Dr. Sinan Yıldız’ın duasıyla sona erdi. Son olarak, programa katılanlara nohutlu pilav ikramında bulunuldu.
Programlara; Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Batuhan ALPBOĞA, Belediye Başkanı Hamza EFE, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Bolu İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Daire Amirleri ve Vatandaşlar katıldı.


 

YAZARLAR

Tamamı