26.04.2024 16:56:28
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'a Üniversite Geliyor!

Bolu da incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı'na Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe Dörtdivan'da ki atıl boş okul binası hakkında bilgi vererek. Binanın değerlendirilmesini sağladı. Bakan Dörtdivan'a Üniversite yapılmasına izin, onay verdi. Başkan Efe'nin çalışmaları meyvelerini veriyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN21 Nisan  2022 Perşembe - 02:59
İftar Buluşmasında Bakan’a Bilgi Verdik.
Dörtdivan da atıl bulunan okul binası hakkında Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe ile yaptığımız telefon görüşmesinde bilgiler verdi. Başkan EFE, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer beye, iftar buluşmamızda Dörtdivan’da ki atıl durumda bulunan Okul binamız hakkında bilgi verdik. Binanın acilen değerlendirilmesi gereğini vurguladık. Sayın Bakanımız da hassasiyetle üzerinde durarak, yaptığı konuşmasında atıl okul binasının Üniversite Meslek Yüksek Okulu yapılması şartıyla BAİBÜ’ne devredebileceklerini söyledi. Bu bizim için önemli bir gelişme oldu. Başta Sayın Bakanımız Özer beye ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. Başkan Efe, Bakanın konuşmasının yayınlandığı tvbolu.com.tr haberini bizimle paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in iftar buluşmasında yaptığı konuşma haberimizde..
Bakan, Üniversitenin Meslek Yüksek Okulu Yapılması Şartıyla İzin Verdi

Bolu da incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı'na Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe Dörtdivan’da ki atıl boş okul binası hakkında bilgi vererek. Binanın değerlendirilmesini sağladı. Buradan şu anlaşılıyor ki bina hakkında Bakana bilgi verilmemiş. İftar sofrasında hızla verilen bilgi ve görüşme sonrasında Bakan aşağıdaki açıklamayı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada; “Biraz önce Dörtdivan Belediye Başkanı, Teşkilat sorumluları masamızın etrafında dolanıyorlardı. Orda bizim kullanmadığımız Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak (Aslında Eski Anadolu Öğretmen lisesi ve daha sonra Anadolu Lisesi binası) eğitim ve öğretime zamanında hizmet eden, ama şu anda atıl olan bir mekândan bahis oldu. Onları da arkadaşlarımız inceledi. Onu da inşallah Bolu’muza Dörtdivan’a vereceğiz. Ama tek bir şartla Üniversitenin Meslek Yüksek Okulu yapılması şartıyla. Bizler Kamu Kurumları olarak imkânlarımızı ne kadar çok paylaşabilirsek, Devlet bir olduğuna göre yatırımları daha bereketli değerlendirilecektir. Eksikliklerimiz daha çok ilerleyecektir” ifadelerine yer verdi. (Kaynak: tvbolu.com.tr)
Haberin Videosu

YAZARLAR

Tamamı