20.05.2024 00:21:49
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'a 3 Proje Hibe Sözü!

Bolu Dörtdivan Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan 3 Proje için Tarım ve Orman Bakanlığından hibe sözü aldı. Kaymakamlık hibe sözü aldığını sosyal paylaşım ağı facebook sayfasında duyurdu. İşte Kaymakamlıktan yapılan açıklama haberimizde;

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN29 Ocak  2021 Cuma - 15:05
İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN...
Kaymakamlığımız öncülüğünde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bünyesinde hazırladığımız 3 ayrı projemiz için Tarım ve Orman Bakanlığından hibe sözü aldık.
PROJELERİMİZ;
1) ALTERNATİF BİTKİLERİN YETİŞTİRİLMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ
Bu proje kapsamında, İlçemizde tarımsal ürün çeşitliliğini sağlamak ve çiftçilerimize örnek olması amacıyla tıbbi aromatik bitki türlerinden toplamda 12 farklı bitkinin denemesinin yapılacağı, 8’er dekarlık 2 ayrı örnek bahçe kurulacak ve demonstrasyon çalışması yapılacaktır.
Amacımız, Bolu ilinde en geniş tarım arazilerine sahip olan ilçemizin bugüne kadar ki tarımsal üretim faaliyetlerini, ürün çeşitliliği bazında değiştirmek, çiftçilerimizi katma değeri ve ekonomik değeri daha yüksek olan, piyasada herhangi bir talep sorunu bulunmayan yeni bitki türleriyle tanıştırmak ve nihayetinde Dörtdivan ilçemizi, Bolu ilinde tıbbi aromatik bitki üretiminin merkezi haline getirmek.
Denemesini Yapacağımız Türler;
Çok Yıllıklar:
1-Biberiye (Rosmarinus officinalis)
2-Nane (Mentha piperita ve arvensis)
3-Kekik (Origanum onites)
4-Adaçayı (Salvia officinalis ve salvia triloba)
5-Lavanta (Lavandula angustifolia ve hybrida)
6-Tarhun (Artemisia dracunculus)
Tek Yıllıklar:
1-Rezene
2-Çemen
3-Kişniş
4-Fesleğen
Çalı Formundaki Bahçe Bitkileri:
1-Aronya
2-Kuşburnu
2) İSTİRİDYE (KAYIN) MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ
Bu proje kapsamında, ilçemizde 100’er m2’lik 2 ayrı istiridye mantarı üretim tesisi oluşturulacaktır.
Amacımız, ilçemizde atıl vaziyette bulunan özellikle boş broiler kümeslerin, depoların ve genel olarak yapıların farklı bir ürün ve üretim yöntemiyle tekrardan ekonomiye kazandırılmasını sağlamak ve vatandaşlarımızı bugüne kadar ilçemizde hiç denenmemiş farklı bir kazanç sahasıyla tanıştırmaktadır.
3) İLÇEMİZDE ARICILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ
Bu proje kapsamında ilçemizde içerisinde 250 arılı kovanın bulunacağı örnek bal üretim orman sahası kurulacaktır.
Amacımız, ilçemizin sahip olduğu doğal bitki örtüsü ve ormanlarımızdan faydalanmak suretiyle, bal üretiminin verimli bir şekilde nasıl yapılacağını vatandaşlarımıza göstermek ve ilçemizde modern ve doğru teknikler kullanılarak arıcılık faaliyetlerinin yoğunluğunu artırmaktır.
Bahse konu 3 farklı projemiz ile Kaymakamlık olarak temel amacımız, vatandaşlarımızın yeni iş sahaları, üretim kolları ve ürün çeşitleri ile tanışmasında örnek olmak, teşvik etmek ve özendirici faaliyetlerde bulunmaktır.
Bu projelerimizin hayata geçmesinde en büyük desteği veren başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Fatih METİN Beye, her türlü konuda yanımızda olan değerli Belediye Başkanımız Hamza EFE’ye, ilçemizin kıymetli siyasetçilerine ve projemizin ilk fikirlerinin ortaya atılmasından bu aşamaya kadar büyük emekleri olan İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz ve değerli mesai arkadaşlarına ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürümüze teşekkür ederiz.
Tekrardan ilçemize hayırlı, uğurlu olsun.



YAZARLAR

Tamamı