5.05.2024 09:34:45
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dikkat! Bugün Başlıyor..

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bugün başladı. Kayıtlar 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıt yapılmadan da esas kayda geçilemiyor. Bütün devlet üniversitelerine ve 50'ye yakın vakıf üniversitesine de e-kayıt yapılabiliyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM19 Ağustos  2019 Pazartesi - 16:26
Üniversitelere Şahsen Yapılacak Kayıt Takvimi Bugün Başlıyor
Üniversitelere şahsen yapılacak kayıt takvimi bugün başlıyor. 23 Ağustos’a kadar devam edecek kayıt süreci için adaylar e-devlet üzerinden de 21 Ağustos’a kadar kayıt yaptırabilecek
Haziran ayında düzenlenen 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından 1 milyondan fazla aday için kayıt süreci başlıyor. Üniversitelere şahsen yapılacak kayıt takvimi bugün başlayıp 23 Ağustos'a kadar devam edecek. Adaylar e-devlet üzerinden de 21 Ağustos'a kadar kayıt yaptırabilecekler. Bütün devlet üniversitelerine e-kayıt yapılabiliyor. 50'ye yakın vakıf üniversitesine de e-devlet üzerinden kayıt yaptırmak mümkün. 23 Ağustos'ta kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, üniversiteler boş kontenjanlarını ÖSYM'ye bildirecek. ÖSYM de yeni bir ek kayıt takvimi açıklayacak ve bunun için kılavuz yayımlayacak. Adaylar da bu kılavuz doğrultusunda tercihlerini oluşturarak, ek merkezi yerleştirmenin sonuçlarını bekleyecek.
BUNLARI UNUTMAYIN
İlk merkezi yerleştirme sonucunda 71 bin kontenjan boş kalmıştı. Ancak, yerleştirildikleri bölüme kayıt yaptırmayanlarla birlikte bu sayının biraz daha yukarı çıkması bekleniyor. Üniversitelere kayıtlar için adayların mezun oldukları ortaöğretim kurumundan aldığı diploma aslı veya onaylı bir mezuniyet belgesine ihtiyacı olacak. Kayıt sırasında ayrıca 12 adet fotoğrafla birlikte katkı payı veya öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belgeler istenecek. Bazı üniversiteler bunların dışında ek belgeler de isteyebiliyor. Bu nedenle adayların üniversitelerdeki kayıt ofisleriyle iletişime geçmesi ya da kurumların internet sitelerinden yaptıkları kayıtlarla ilgili duyuruları mutlaka takip etmesi öneriliyor.
Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.
Kayıt İçin Aşağıdaki Fotoğrafı Tıklayın ve Kimlik Doğrulamasını Yaparak, Kayda Girin.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.
KAYITLA İLGİLİ BİLGİLER
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
Kaynak: boluolay.com ve sabah.com.tr




YAZARLAR

Tamamı