28.03.2024 13:47:45
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu İl İstihdam Toplantısı

İŞKUR tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgiler veren Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, İŞKUR Müdürlüğü'nün 2022 yılı ilk yarısına ilişkin faaliyetleri kurul üyelerine aktardı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR28 Temmuz  2022 Perşembe - 17:59
Bolu İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı
2022 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3’üncü Olağan Toplantısı Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın Başkanlığında yapıldı.
İŞKUR tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgiler veren Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, İŞKUR Müdürlüğü’nün 2022 yılı ilk yarısına ilişkin faaliyetleri kurul üyelerine aktardı.
Toplantıda; İşkur İl Müdürlüğü'nün 2022 yılı ilk 6 aylık faaliyetlerinin değerlendirilmesi, engelli ve hükümlülere yönelik yürütülen iş kurma projesine gelen müracaatın değerlendirilmesi, Cumhurbaşkanlığı Ulusal Strateji Belgesi kapsamında ‘ Toplumsal cinsiyet eşitliği, genç istihdam ile mevsimlik tarımda çocuk işçiliği’ konularına ilişkin ilimizde yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bazı okullarda yeni dal/branş açılması veya kapatılması ile ilgili tekliflerin değerlendirilmesine ilişkin gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, “2022 yıllı ilk 6 ayında 6.049 açık iş ilanına 180'i engelli olmak üzere 4.720 kişi işe yerleştirildi, 1.517 iş yeri ziyareti yapıldı, TYP kapsamında 667 kişi, iş başı eğitim programında ise 350 kişi işe yerleştirilirken 2.811 kişiye de işsizlik maaşı verildi.
Ayrıca, İş kurmak isteyip şartları uygun olan engelli ve hükümlü vatandaşlarımız İşkur İl Müdürlüğü ile iletişime geçerek devletimizin sunmuş olduğu geri ödemesiz hibe programından faydalanabilirler. Yapmış olduğumuz toplantının Bolumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Valilik Abant Toplantı Salonunda Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığındaki toplantıya, Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş ile diğer İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

 

YAZARLAR

Tamamı