27.04.2024 18:25:33
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu'da Denktaş Heykeli!

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar beraberindeki heyet ile Bolu'ya geldi. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Raif Denktaş'ın Heykelinin açılışı 15 Haziran Perşembe günü yapılacak. Yamaner, açılışa Boluluları davet etti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR15 Haziran  2023 Perşembe - 02:19
Bolu’ya “Rauf Raif Denktaş” Heykeli..
KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar beraberindeki heyet, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Raif Denktaş’ın oğlu eski Başbakan Yrd. Serdar Denktaş ve KKTC kuruluşuna tanıklık eden önemli isimler, 15 Haziran Perşembe günü saat 10.30 da Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda düzenlenecek panel ve sonrasında “Rauf Raif Denktaş” heykel açılışına katılmak üzere Bolu’ya geldiler.
Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı ve Bolu Emekli Subaylar Dernek Başkanlığı daveti ile Bolu ilimize gelecek olan KKTC Cumhurbaşkanı ve heyeti ilk olarak Bolu Valilik makamı ziyareti sonrası Bolu’da yaşayan Kıbrıs Gazileri ile buluşma ve 15 Haziran Perşembe günü saat 10.30 Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Salonunda düzenlenecek olan “Kıbrıs Türk Mücadelesinde Rauf Raif Denktaş” panelinde tarihi bir gün yaşatacaklar.
Bolu Emekli Subaylar Dernek Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın ilimizi ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türk halkının var olma mücadelesi hiçbir zaman unutulamaz. Kıbrıs Türkiye’nin en öncelikli milli davasıdır. Türk tarihinde ismi geçen kahramanlarımızın, Devlet adamlarımızın isimlerini vermek vefa borcumuzdur. Ayrıca yavru vatan Kıbrıs ülkemiz için çok önemli stratejik ve jeopolitik konuma sahiptir.“
Bu düşünce ile Emekli Subaylar Dernek Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner tarafından, Emekli Subaylar Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği ve Muharip Gaziler Dernekleri adına Bolu Belediye meclisine öneri sunulmuştu.
01 Eylül 2022 tarihinde Bolu Belediye Meclis Kararı ile Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan ve Bolu Belediye Meclis üyelerinin “oy birliğiyle” sunulan teklif kabul edildi. Kılıçaslan Mahallesi'nde bulunan 155 nolu sokağın ismi tüm meclis üyelerinin “oy birliği” ile “Rauf Denktaş Bulvarı” olarak değiştirilmişti. Bu meclis kararı sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Kıbrıs Gazisi Em. Kd. Bnb. Ahmet Şerafettin Yamaner’e “Ahmet Ağabey biz Meclis olarak dilekçenizin gereğini yerine getirdik, siz de bu ismi verilen yere Rauf Raif Denktaş’ın bir heykelini yaptırıverin.”
Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinde 1974 Barış harekâtında üsteğmen rütbesinde katılarak, Gazi olan Em. Kd. Bnb. Ahmet Ş. Yamaner, mücadelenin en önemli isimlerinden KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ismi verilen bulvara bronz malzemeden heykelinin yapılmasını sağladı.
Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, ‘Başkent Üniversitesi Kıbrıs Türk Tarihi Araştırmaları Merkezi’ ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de katkı verdiği panel Bolu’da bir ilk olacak.
Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı “Kıbrıs Türk Mücadelesinde Rauf Raif Denktaş” konulu 15 Haziran Perşembe günü saat 10.30 da Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezinde panelde anılacağı programa tüm vatandaşları davet etti.
Başkan Yamaner, “Şimdiden emeği geçen, akademik katkı veren, panele iştirak edecek herkese ve tüm vatanseverlere çok teşekkür ederim” dedi.




YAZARLAR

Tamamı