2.05.2024 12:05:48
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

BİLİRKİŞİLİK İLANI

Bolu Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bilirkişilik başvuru ilanı yayınlandı. Adaylar için son başvuru tarihi 22 Aralık 2023. Bolu Tüketici İl Hakem Heyetinde bilirkişilik görevi yapmak üzere “Bilirkişi Listesi” oluşturulacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR23 Ekim  2023 Pazartesi - 19:41
Bolu Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nden Bilirkişilik İlanı
Bolu Ticaret İl Müdürlüğünce, “Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği” hükümleri gereğince, BOLU ilinde ikamet eden veya mesleki faaliyetini icra eden ve başka bir Ticaret İl Müdürlüğünün sicil listesinde kayıtlı olmayan kişilerden, Bolu Tüketici İl Hakem Heyetinde bilirkişilik görevi yapmak üzere “Bilirkişi Listesi” oluşturulacaktır. Bolu Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bilirkişilik başvuru ilanı yayınlandı. Adaylar için son başvuru tarihi 22 Aralık 2023.
Bolu Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü Bilirkişi Listesi Oluşturuyor
Bolu Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilanda, tüketici hakem heyetlerinde görevlendirilmek üzere yeni bir bilirkişi listesi oluşturulacağı duyuruldu. İşte detaylar:
Tüketici Hakem Heyetlerinde Bilirkişilik Görevlendirmesi
Tüketici hakem heyetlerinde görülen tüketici uyuşmazlıklarının çözümü, uzmanlık veya özel bilgi gerektiren durumlarında, tüketici hakem heyeti başkanları tarafından bilirkişiler görevlendirilebilmektedir. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği" gereği, Bolu ilinde ikamet eden veya mesleki faaliyetini icra eden kişiler arasından yeni bir bilirkişi listesi oluşturulacak.
Başvuru Süresi ve Şartları
Başvuruların 20 Ekim 2023 Cuma günü başladığı ve 22 Aralık 2023 Cuma günü mesai bitiminde sona ereceği belirtiliyor. Başvuru yapacak olanların belirli şartları yerine getirmesi gerekecek ve başvurular, Bolu Ticaret İl Müdürlüğü'ne şahsen yapılacak.
Başvuruların Değerlendirilmesi ve Reddedilmesi
Başvuru sahiplerinin bilirkişilik için gerekli niteliklere sahip olup olmadığı değerlendirilecek ve istenen belgelerin verilen sürede tamamlanmamış olması halinde başvurular reddedilecektir.
Hali Hazırda Kayıtlı Bilirkişiler
Mevcut olarak Bolu Tüketici İl Hakem Heyeti Bilirkişi Sicil Listesinde kaydı bulunan bilirkişilerin tekrar başvuru yapmalarına gerek bulunmamaktadır.
Başvuru İçin Detaylı Bilgi ve Belgeler
Başvuru yapacak olanlar için başvuru şartları, başvuru formu, istenilen belgeler ve ayrıntılı bilgiler Bolu Ticaret İl Müdürlüğü'nün https://bolu.ticaret.gov.tr/ resmi internet sitesinde yayınlanmıştır. Başvuru sahiplerinin bu bilgilere ulaşarak başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.
Bilirkişi Listesinin Duyurulması
Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, bilirkişi olarak görev yapmaya uygun olan adayların adları ve soyadları, 31 Aralık 2023 tarihine kadar Bolu Ticaret İl Müdürlüğü'nün internet sayfasında tablo halinde yayınlanacak ve kamuoyuna duyurulacaktır. (bolugundem.com)
Geniş Bilgi İçin TIKLAYIN

 

YAZARLAR

Tamamı