30.04.2024 14:00:32
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bilim Atölyesi Açıldı

Bolu Dörtdivan Kaymakamlığının destekleriyle Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu himayelerinde Dörtdivan ilçe merkezinde oluşturulan, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Bilim Atölyesi açıldı. Öğrenciler bu atölyede hem derslerde teorik olarak gördükleri konuları uygulama şansı bulacak hem de teknolojik eğitimlerden yararlanabilecekler.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM25 Şubat  2018 Pazar - 20:35
DÖRTDİVAN DA, "BİLİM ATÖLYESİ" AÇILDI
Bolu Dörtdivan Kaymakamlığının destekleriyle Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu himayelerinde Dörtdivan ilçe merkezi Şehit Orhan Yalçın Ortaokulu’nda oluşturulan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Bilim Atölyesi´nin açılışı, Kaymakam Uğur Tutkan, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bçvş. Atilla Acarer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Sabur, Okul Müdürleri, Öğretmen, Öğrenci ve Velilerin katılımıyla yapıldı.

Adını geçtiğimiz yıl Batman Kozluk´ta hain bir terör saldırısında şehit olan Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın´a ithaf edilen Dörtdivan Bilim Atölyesinin açılışı ile birlikte öğrenciler ilk uygulamalarını büyükleri ile birlikte yaptılar.
Açılış sonunda Bilim Atölyesinin oluşturulmasında emeği geçen ve katkısı olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Sabur, Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tuncay Demirtaş ve Fen Bilimleri Öğretmeni Hikmet Erdoğan, Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan tarafından Başarı Belgesi ile taltif edildiler.

Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tuncay Demirtaş; “Bizler İmam Hatip Ortaokulumuzda Allah korkusu olan, Peygamberimizi kendine kılavuz edinen ve Kur´an ahlakıyla yoğurulmuş, ama aynı zamanda kendisini akademik ve sosyal anlamda da geliştirebilen bireyler yetiştirme gayesindeyiz. İşte bu yolda atılan adımlardan biri olan Bilim Atölyesi´nin öğrencilerimize özellikle akademik ve sosyal anlamda çok şey katacağı düşüncesindeyiz. Öğrencilerimiz bu atölyede hem derslerde teorik olarak gördükleri konuları uygulama şansı bulacak hem de STEM ve Robotik Kodlama gibi yeni ortaya çıkan bilimsel ve teknolojik eğitimlerden yararlanabilecekler. Çeşitli Zekâ Oyunları da içeren atölyemizde öğrencilerimiz eğlenerek öğrenecekler ve aynı zamanda sosyalleşebilecekler diyen Demirtaş, “Bilim Atölyemizin oluşturulmasındaki emek ve katkılarından dolayı başta Kaymakam Uğur Tutkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bal ve bu sınıfta faaliyetlerini yürütecek olan Fen Bilimleri Öğretmenimiz Hikmet Erdoğan´a teşekkürlerimizi sunarız. Yapacağımız program ile ilçemizdeki tüm öğrencilerin faydalanabileceği Bilim Atölyesi´nin okulumuza, ilçemize ve vatanımıza hayırlı olmasını temenni eder, bu vesileyle başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize yüce Allah´tan rahmet dileriz” dedi.



 

YAZARLAR

Tamamı