29.04.2024 18:43:00
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Altındağ da Kucak Açmaya Devam!

Altındağ Belediyesi, Ankara'da tedavi gören ancak konaklama masraflarını karşılayamayacak durumda olan hasta ve hasta yakınlarına kucak açıyor. Tedavi süresince hastane köşelerinde, parklarda, otobüs duraklarında ve metro istasyonlarında sabahlayan hasta ve hasta yakınlarına ilaç oluyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK03 Mart  2016 Perşembe - 11:50
Konukevi hasta ve hasta yakınlarına derman oluyor
Soysal belediyecilik anlayışını bir ilke haline getiren Altındağ Belediyesi, Ankara’da tedavi gören ancak konaklama masraflarını karşılayamayacak durumda olan hasta ve hasta yakınlarına kucak açıyor. Tedavi olmak için Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen hasta ve hasta yakınları, Altındağ Belediyesi Anafartalar Konukevi’nde 5 yıldızlı otel konforunda ağırlanıyor. Tedavi süresince hastane köşelerinde, parklarda, otobüs duraklarında ve metro istasyonlarında sabahlayan hasta ve hasta yakınlarına, ilaç oluyor.
“Yanı başımızda yaşanan dramlara seyirci kalamazdık”
Anafartalar Konukevi’nin çok sayıda yardıma muhtaç hastaya ve hasta yakınına kucak açtığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2015 yılında yaklaşık 27 bin kişiyi ağırladıklarına dikkat çekti. Bugüne kadar ise toplam 268 bin 722 kişiyi misafir ettiklerini aktaran Başkan Tiryaki, hasta yakınlarının maddi imkânsızlıklar nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını, Altındağ Belediyesi’nin de işte t bu noktada devreye girdiğini kaydetti. Konukevlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlara hem konforlu hem de oldukça hijyenik ortamlarda hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Tiryaki: “Bu yardımlardan hiçbir karşılık beklemiyoruz” dedi.

“Kalacak yeri, yatacak yeri olmayanlar var”
“Kilometrelerce yol kat edip tedavi olmak için buralara gelenler var. Kalacak yeri, yatacak yeri olmayanlar var. Altındağ Belediye binası tam da hastaneler bölgesinin merkezinde. Yanı başımızda yaşanan dramlara seyirci kalamazdık. Bu insanlara yardım etmek boynumuzun borcudur.” diyen Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi’nin sosyal projeleri çok önemsediğini hatırlattı.

"Burada kendimizi çok güvende hissediyoruz"
Şanlıurfa’da trafik kazası geçiren ve tedavi olmak için Ankara’ya gelen Osman Gül, annesi Hülya Gül ile birlikte 20 gündür Anafartalar Konukevi’nde kalıyor. Hülya Gül, çocuğunun hastaneye Altındağ Belediyesi araçlarıyla götürüldüğünü ve yapılan bu yardımların hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağını vurguladı. Anafartalar Konukevi’nde kendilerini çok güvende hissettiklerini dile getiren Hülya Gül: “Başımız sıkıştığında personeller yardımımıza koşuyor. Büyük bir titizlikle sağlık ihtiyaçlarımıza cevap veriliyor” dedi.

“Bu kapı hiçbir zaman kapanmadı”
Kemoterapi için Batman’dan Ankara’ya gelen bir diğer hasta ise Faik Boğucu… Boğucu için Anafartalar Konukevi aynı zamanda kendisinin ikinci evi. Ankara’ya her geldiğinde bu kapının kendisine hiç kapanmadığının altını çizen Boğucu, gösterilen ilgiden oldukça memnun... Boğucu, konukevinin temizliği üzerinde de durarak: “Her gün temizlik yapılıyor. Evlerde bile her gün çarşaf değişmiyor. Banyolarımız pırıl pırıl. İstediğimiz zaman yemek yapabileceğimiz mutfağımız bile var. Altındağ Belediyesi en büyük teşekkürü hak ediyor. Dualarımız hep onlarla” diye konuştu.




 

YAZARLAR

Tamamı