27.04.2024 23:04:41
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Açık Adres Dönemi Bitiyor

Türkiye açık adresten kodlu adres sistemine geçiyor. Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. 1 Mart 2013'den itibaren zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde ve daha birçok işlemde kullanılmaya başlanıyor. DASK Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Web sitesinde adres kodunun öğrenebileceğini duyurdu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL14 Aralık  2020 Pazartesi - 01:18
Artık Açık Adres Dönemi Bitiyor
Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. 1 Mart 2013'den itibaren zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde ve daha birçok işlemde kullanılmaya başlanıyor. Zorunlu deprem sigortanızı kolayca yaptırmak ve deprem sonrasında size vakit kaybetmeden ulaşmamızı sağlamak için adres kodunuzu mutlaka öğrenin! DASK Doğal Afet Sigortaları Kurumu,  Web sitesinde adres kodunun öğrenebileceğini duyurdu. Ve sistem üzerinden adres kodu alınabiliyor.
5 Adımda Adres Kodunuzu Hemen Öğrenebilirsiniz
Doğal Afet Sigortaları Kurumu Web sitesinden Adres kodunu öğrenmek istediğiniz adresi girerek, belirttiğiniz adrese ait adres kodunu 5 adımda kolayca öğrenebilirsiniz. Sağ üst köşe de bulunan "Sıkça Sorulan Sorular" kısmı da tıklandığında bilgiler verilmiş.
Adres Kodunuzu Öğrenmek için TIKLAYIN
Açık Adres Yerine Kod Yazılacak
Birkaç gün önce cnnturk.com da yapılan habere göre ise; Türkiye açık adresten kodlu adres sistemine geçiyor. Bundan böyle adresler 9 haneli numaradan oluşacak. Kargo ve gönderilerin geri dönmesi, adresi bulamama sorunu tarihe karışıyor. Kodlu adres sisteminde her adresin 9 haneli bir numarası olacak. İlk adres kodları verildi.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı, “Vatandaşlar TC kimlik numarası ve açık adresini söylerken tedirgin oluyor. Bu projeyle 20-66-80-308 diyecek, dokuz rakam bu kadar, "adres kodu" başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok” dedi.
Kodlu Adres Sistemi Nedir?
Kodlu adres sistemi 9 rakamdan oluşuyor ve başka hiçbir şeye ihtiyacınız kalmıyor. Herhangi bir yere gittiğinizde bu kodu belirtmeniz yeterli. Açık adres vermek yerine bu kod sayesinde tüm bilgileriniz sistemde görünmüş olacak. Örneğin PTT ile biri size gönderim yapacak, gönderen kişinin sizin açık adresinizi belirtmesine gerek yok sadece bu kodu söylemesi yeterli olacak.



YAZARLAR

Tamamı