29.03.2024 08:19:34
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Abant'a Elektrikli Fayton Geldi

Bolu'da her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin akın ettiği Bolu Abant Milli Parkında köylülerin işlettiği atlı faytonlar kaldırılarak yerine elektrikli faytonlar getirildi. Abant'ta ilk deneme sürüşleri yapılan elektrikli faytonun önümüzdeki günlerde tatilcilere hizmet vermeye başlayacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR05 Kasım  2022 Cumartesi - 19:03
ABANT’TA ELEKTRİKLİ FAYTON DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI
Bolu Abant Tabiat Parkı’nda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından hayvanların kötü şartlarda çalıştırılması ve çevre kirliliği gerekçe gösterilerek atlı fayton taşımacılığının sonlandırılmasının ardından elektrikli fayton dönemi resmen başladı.
Abant Tabiat Parkı’nda, geçtiğimiz aylarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından hayvanların kötü şartlarda çalıştırılması ve çevre kirliliği gerekçe gösterilerek fayton taşımacılığı sonlandırılmıştı. Bu kararın ardından Mudurnu Kaymakamlığı koordinesinde elektrikli fayton dönemi resmen başladı. Abant’ta ilk elektrikli faytonun tanıtımı ve deneme sürüşü gerçekleştirildi.

Elektrikli faytonun tanıtımı Mudurnu Kaymakamı Fatih Çevik ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Bolu Şube Müdürü Mustafa Gözler tarafından yapıldı. Kaymakam Çevik ve Şube Müdürü Gözler, yeşil renkli elektrikli fayton ile Abant’ta ilk deneme sürüşünü yaptı.
Mudurnu Kaymakamı Fatih Çevik, “Doğal güzellikleriyle bilinen Abant Tabiat Parkı’nda elektrikli faytonumuzun deneme sürüşünü gerçekleştirdik. Asıl amacımız hem dünyada iklim koşullarının değişmesinden kaynaklı doğamızı korumak hem de dünyanın dört bir yanından Abant’a gelen misafirlerimize daha güzel koşullar sağlamaktır. Kaymakamlık ve Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile elektrikli fayton ve kafe konusunda protokol imzaladık.” dedi.
ARAÇ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Elektrikli faytonların yazın ve kışın kullanılabilme özelliği olduğuna dikkat çeken Çevik, “Elektrikli faytonumuz 70-120 km arasında mesafe gidebiliyor. 30 km hıza kadar ulaşabiliyor. Abant’ta atlı fayton döneminde bir kirlilik vardı biz bu kirliliği ortadan kaldırdık. Çevre dostu elektrikli faytonlarımızı hizmete soktuk. Abant Gölü çevresinde turlayacak olan faytonlarımız için ücret belirleme çalışmalarımız sürüyor. İlk aşamada yılsonuna kadar 2 elektrikli faytonu hizmete sokacağız. Önümüzdeki yıl bu sayıyı 8’e kadar çıkartacağız. Tüm faytonlarımıza Bolu ve Mudurnu ile özdeşleşmiş yöresel isimlerimizi vereceğiz. Faytonlar için vatandaşın isim önerilerine açığız. Elektrikli fayton işletmeciliği kaymakamlık koordinesinde olacak. Araçlarımızın şoförle birlikte 6 kişiye kadar kapasitesi vardır. Faytonlarımız kışın kullanılma özelliği vardır. Yaz-Kış elektrikli faytonlarımız misafirlerimizin hizmetinde olacak. Şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu. (Kaynak: gazetebolu.com)

 

YAZARLAR

Tamamı