5.05.2024 09:11:07
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Abak Tekrar Başkan Seçildi

Boluspor olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Savaş Abak'ın karşısına aday çıkmaması üzerine, Abak tekrar başkan seçildi. Savaş Abak, “Borç tablosunu ve gelir gider tablosunu gördünüz, inanın sonumuz çok kötü olur. Yani sportif anlamda takım, Eskişehirspor örneği olduğu gibi BAL ligine kadar gider” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SPOR10 Haziran  2023 Cumartesi - 16:40
SAVAŞ ABAK TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ
Boluspor olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Savaş Abak'ın karşısına aday çıkmaması üzerine, Abak tekrar başkan seçildi. Savaş Abak, “Borç tablosunu ve gelir gider tablosunu gördünüz, inanın sonumuz çok kötü olur. Yani sportif anlamda takım, Eskişehirspor örneği olduğu gibi BAL ligine kadar gider” dedi. Ayrıca kongrede, Boluspor'un şirketleşme süreci için üyelerin desteği ve yetkisi alındı.
ABAK YÖNETİMDE REVİZYON YAPTI
Boluspor Olağanüstü kongresi Belediye Karaçayır Nikâh Salonunda gerçekleşti. Kongrede Başkan Savaş Abak’ın karşısına başka aday çıkmayınca, Abak revizyon yaptığı yönetimle yükü yine omuzladı.
Kongreye, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, kulübün eski başkanları ve üyeler katıldı. Başkan Savaş Abak kongrede yaptığı konuşmada Boluspor’un mali tablosunu şeffaf bir şekilde delegelerle paylaştı. Abak, yaptığı konuşmada borcun 80 milyon olduğunu açıkladı.

YENİ İSİMLER YER ALDI
Boluspor Kulübü, geçtiğimiz günlerde mali sıkıntılarını çözmek için olağanüstü kongre kararı almıştı. Üyelerin yoğun katılımıyla kongre, gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Savaş Abak'ın karşısına aday çıkmaması üzerine, Abak tekrar başkan seçildi. Yönetim listesine yeni isimler dahil edildi.
ABAK ŞEFFAF VE AÇIK KONUŞTU
Kongrede konuşma yapan Başkan Abak, “Biz kulübü geçen yıl 66 milyon lira borçla aldık. Bu yıl 80 milyon lira borç var. Bu kadar peşin ödeme, bu kadar yönetici aidatına rağmen yine biz artı 14 milyon lira borç yapmışız. Bu sene bu euro kurunun artışından dolayı yerli oyuncuları bu fiyata alma şansımız yok. Ne olur? Yine seneye olağanüstü kurul yaparız, başkan adayı çıkar mı? Bilmiyorum. Şimdi borcu 80 milyon dedim, seneye 125-130 milyon dersem bence iyi. Federasyon gelirleri yükselir, naklen yayın gelirleri yükselir o zaman başka. Ama 28 Mayıs 2025 yılında, olağan kongre yapmak zorundayız. Olağan kongre zamanına geldiğimizde bu kulübün borcu 200 milyon liradır. Matematik her şeyi doğru söylüyor. Gelirler hep aynı, giderler 3-5 katı. Her sene giderek artıyor. Bolu şehri, Bolu’da yaşayanlar, iş adamları, siyasiler bu takıma yardım etmez ise beni kimse yanlış anlamasın, borç tablosunu ve gelir gider tablosunu gördünüz, inanın sonumuz çok kötü olur. Yani sportif anlamda Eskişehirspor örneği olduğu gibi BAL ligine kadar gider. Kulübün kapısına kilit vurulur” dedi.

Savaş Abak Başkanlığındaki Boluspor’un yeni yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı:
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER
Savaş Abak, Abdullah Alemdar, Abdullah Onur, Adnan Öztürk, Ahmet Doğan, Ahmet Ufuk Güler, Ali Gürsoy, Ali Sarıyıldız, Cihad Coşkunyürek, Elvan Kahraman, Elvan Kaan Gürhan, Erdal Bayrak, Ergün Söbütay, Erol Afacan, Faruk Gören, Fatih Öztemel, Hakan Özsoy, Halil İbrahim Yavaş, Hamza Kahraman, İbrahim Ercan, Kamuran Avcı, Mahmut Çimender, Mesut Akbulut, Mevlüt Safa Özçelik, Muhterem Heveskar, Murat Ceylan, Mustafa Eren Gökdemir, Naci Tolga Türkar, Ömer Güç, Rağıp Kaan Semercioğlu, Ramazan Kahraman, Ünsal Ümit Ünal, Yasin Atasever.
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER
Hilmi Uğurlu, Kemal Sinan Haydaroğlu, Çetin Uç, Ali Reha Özçelik, Fatih Özkocabaş, Maksut Beykoz, Rıfat Ümit Demirtaş, Aykut Şanver, Hüseyin Güney, Şeyma Güler, Dilek Türk Erker.
DENETİM KURULU ASİL ÜYELER
Süleyman Özbağ, Ahmet Demir, Murat Gürol.
DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER
İbrahim Uysal, Ervani Alemdar, Olcay Kocabıyıkoğlu.
DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER
Volkan Aydın, Fatih Özkan, Uğur Doğan.
DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELER
Dinçer Nair, Oktay Türk, Mehmet Emin Erdoğan.
(Kaynak: Bolu Basını)

YAZARLAR

Tamamı