2.05.2024 11:30:41
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Durmus ÖZTEKİN
25 Mart 2014 Salı

SEÇİME DOĞRU (BAŞKANLARDAN İSTEĞİMİZ)

Yerel seçimler için çalışmaların sonuna geliniyor. Ak veya kara her şey meydana dökülecek, epey zamandır sokaklarda araçlardan seslenen müziklerle, Araç kornaları, davullar ve zurnalarla, sadece seçilenler etkilenmedi, seçmenler de seslerden etkilendiler, yapılan masraflar hakeza ekonomiye büyük bir yük olmuştur, Büyük çoğunluğu Bursa İlimizde basılan bayrak ve afişlere Bursa İl olarak zor yetişmiştir. Meydanlarda siyasilerin birbirlerinin aleyhlerinde ve zaman zaman da birbirlerini rencide edişlerine de şahit olduk, Ayrıca meydanlarda ülkemizin yararına yapacakları icraatlarını ve yaptıklarını anlatan siyasilerimizi de dinledik. Sağduyumuzu muhafaza ederek vatandaş olarak bunlara katlanmak zorundayız, Önemli olan hayırlı sonuca varabilmek,

Söz bundan sonra dinleyenlerde, gerçek çalışanları iyi test etti ise ve bu sonuca göre değerlendirip oyunu çalışanlara ve ülkemizin menfaatine olan siyasileri başımıza getirmesinden yanayız.

Son bir hafta bizler hepimiz bu sonucun hayır getirmesini Mevla’dan dileyerek dua etmemiz gerekmektedir. Vatanımıza –ülkemize bilhassa şehirlerimize hizmet edecek, dünya ülkeleri arasında liderlik yarışını alacak, dünyanın gelişmiş şehirlerinden örnek alacak şehircilikten anlayan başkanların başımıza geçmesini Mevla’dan niyaz ediyoruz.

Aynı zamanda şahsi olarak isteğim ve tembihim de vardır, Başımıza geçecek Belediye Başkanları mutlaka ve mutlaka gelişmiş ülkeleri gezmeye gitmelisiniz, halkın yararına gençlik yararına bütün gelişmeleri yerinde görerek ülkemizdeki insanların istifadesine sunup getirilecek yeniliklerle bulunduğunuz şehir insanını müreffeh bir şekilde yaşatmak olmalıdır.

Gördüğüm noksanlıkları sırasıyla şöyle maddeler halinde ifade etmek istiyorum.
a) Şehirlerde çarpık yapılanma olmamalı,
b) Araçların lüzumsuz korna seslerine engel olunmalı, Eksozlarına susturucu takmayanlar uyarılmalı,
align=c) Şımarık araç kullananlar tespit edilip önlenmeli, araçları içinde müziğin sesine kapılmış sonuna kadar vermiş olanlar önlenmeli,
ç) Sokaklarda akşama kadar sağlığa uygun olmayan el arabasında balık satanların sesleri ve satıcılar engellenmeli,
d) Patates ve soğan diye akşama kadar bağırarak araçlarla satıcılık yaptırılmamalı,
e) Hurdacıların akşama kadar araçlara birer haporler takıp hurdacı diye bağırmak suretiyle hurda toplamalarına engel olunmalı,
f) İnsanların menfaatine, dinlenme ve çocuklarının eğlenmesi ve vatandaşın yürüyüş yeri ve spor için yapılmış, güzelim parklar, ilköğretim ve Lise çağındaki gençler sanki vakitlerini oralarda parklara zarar vermekle geçiştirmekteler. Ellerinde çekirdek çitleyip bankın ve yerin her yerini çöpten oturulmaz hale getirmekteler, bazılarında çakı bıçağı, bankların tepelerine oturup ayaklarını masa üstüne uzatıp, banklara yazı yazarak zarar vermekteler.
g) Boşta gezen sahipsiz köpekler, Sabahlara kadar apartmanların arasında havlamakta, sanki bir şehir değil yayla, uykusu hassas olanlar zaten hiç uyuyamamaktadırlar. Mutlaka önlenmeli.
ğ) İlköğretim ve Lise çağındaki öğrencilere Belediye Başkanlığında kadrolu uzman bir öğretmen tarafından periyodik olarak bütün okullarda çevreye zarar vermemeleri ve diğer konularda konferanslar düzenlenmeli.
h) Haftada bir kurulan pazarlarda sebze ve meyve satıcıları, yani Pazar esnafı takip edilmeli, etiketsiz mal sattırılmamalı, satıcı önüne çürük ve kalitesizleri gizleyip müşterinin göreceği ön tarafına iyilerini koymak suretiyle vatandaşın kandırılmasına müsaade edilmemeli.
i) Simitçilerin mahalle aralarında üzerleri kapanmadan tozlu mamul satmalarına engel olunmalı, ayrıca pazarlarda unlu mamullerinin üzerleri açık satılmamasına dikkat edilip denetlenmeli.

Yukarıda yazılanlar benim yaşadığım şehre mahsus bir görüntü ve kusur değil, bütün şehirlerdeki hastalık olduğunu düşünüyorum. Yinede şehrin durum ve ortamına göre değişen değişik rahatsızlıklar var, misal olarak yazmakta fayda görüyorum, bir İzmir seyahatim oldu orada da bütün parklarda fala bakanlar ve falcılara rastladım, sanki onlara bütün parklarda izin verilmiş, herhangi bir parka gittim çıkana kadar ellerinden zor kurtuldum.
Bizlerden siz başkanlarımıza yapılacak işlerin hatırlatılması sizlerin bu işler konusunda hem fikir olmanızı istiyoruz.

Mevla’m başımıza insanlık adına çalışacak Belediye Başkanları getirsin. Başarılar dilerim.

Durmuş ÖZTEKİN
Emekli İmam
Yenimahalle-Ankara
24.03.2014
 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı