17.05.2024 00:19:57
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
H.İbrahim YAMAN
3 Eylül 2012 Pazartesi

BÜTÜN ÇOCUKLAR GÜZELDİR

Bütün çocuklar güzeldir. Bütün çocuklar tatlıdır. Erkek çocuklar da, kız çocuklar da güzeldir ve tatlıdır. Kız çocuklar, daha bir tatlıdır. Kız çocuklar, daha bir insandır. Kıpır kıpırdır, cıvıl cıvıldır bütün çocuklar. Şekerdirler, baldırlar... Dünya’daki kalleşliklerden, kötülüklerden, kıskançlıklardan, çıkarcılıklardan habersizdir çocuklar. Herşeye ve herkese karşı, sevgi doludur çocuklar. Çocuklar, dolu dolu yaşamak ister. Koşup oynamak ister. Gülmek, eğlenmek, mutlu olmak ister. Sevilmek ister, sevmek ister. Ağlamak yakışmaz çocuklara... Ne kadar tatlıdır çocuklar. Gülerken ne kadar güzeldirler. Çocuklar güldüğünde, Güneş doğar, çiçekler açar, Doğa canlanır. Çocuklar güldüğünde, evler, yuvalar şenlenir.

Çocuk, küçücük bir insandır, saf ve tertemiz bir insandır. O, kötülüklerden çok uzaktır. O, keşke hep böyle kalabilseydi. Biz onu keşke hep böyle bıraksaydık. Onu bağrınıza bastığınızda, sıcaklığını hissedersiniz. Onu bağrınıza bastığınızda, tatlılığını hissedersiniz. Onu bağrınıza bastığınızda, yumuşaklığını hissedersiniz. Onu bağrınıza bastığınızda, bedeninizin yumuşadığını, ruhunuzun huzur bulduğunu hissedersiniz. Onu öper, okşar, koklarsınız. Zarif, narin, ince, kokulu bir çiçektir çocuklar. Çünkü gerçekten çiçektir çocuk. İnsan çiçeği! İnsanlar, işte böyle çiçek açarlar.

Rab’bim, bütün Dünya çocuklarını kötülüklerden korusun. Onlardan hangisinin yüzünü gördüm de, yüzüm gülmedi ki? Çocuklar, üzüntülerden uzak olsun. Hastalıklardan uzak olsun. Çocuklar, kötülüklerden uzak olsun. Savaşlardan uzak olsun. Çocuklar, ölümden uzak olsun. Ölüm hiç kimseye yakışmıyor. Ölüm, çocuklara hiç yakışmıyor... Unutmayalımki, hepimiz de bir zamanlar çocuktuk. O halde hep çocuk kalalım! Birbirimizi sevelim, üzmeyelim, ağlatmayalım, öldürmeyelim. Çocukları, hiç üzmeyelim, ağlatmayalım, öldürmeyelim! Gücümüzü kötülüklere gösterelim.

Halil İbrahim YAMAN
Çiçeklerin Tanrısı, Bizim Tanrımız. Sayfa 19
http://hayaman6.blogspot.com
 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı