26.04.2024 17:55:33
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Valilikten Vatandaşlara Duyuru..

Bolu Valiliği, nüfus müdürlüğünde yaşanan yoğunluk nedeniyle e – Devlet'ten alınan belgeler hakkında açıklama yaptı. Bolu Valiliği, e – Devlet'ten alınan belgelerin kabul edilmesinin yasal zorunluluk olduğunu belirtti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL08 Eylül  2017 Cuma - 20:21
E – Devlet’ten alınan belgelerin kabul edilmesi yasal zorunluluk
Bolu Valiliği çözümü Nüfus Müdürlüklerindeki iş yoğunluklarının azaltılması amacıyla vatandaşların işlemlerini e-Devlet üzerinde yapması konusunda açıklama yaptı.
Konu hakkında açıklama yapan Bolu Valiliği, e – Devlet’ten alınan belgelerin kabul edilmesinin yasal zorunluluk olduğu belirtilerek; “Bilindiği üzere 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren Türkiye genelinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) dağıtılmaya başlanılmış olup, ayrıca 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile pasaport ve sürücü belgesi hizmetleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmiştir.
Nüfus Müdürlüklerindeki iş yoğunluklarının azaltılması amacıyla öncelikle 09.02.2017 tarihi itibari ile Kişi Nüfus Kayıt Örneği 02.03.2017 tarihi itibariyle de yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin e-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanmıştır. e-Devlet üzerinden Aile (kişi, eş ve çocuk) ve Nüfus Aile (kişi, eş, çocuk, anne ve baba) Kayıt Örnekleri ve Nüfus Olaylarının (Doğum, Evlenme, Boşanma, Ölüm, Kayıt Düzeltme, Velayet, Yer Değiştirme, Gaiplik, Vesayet, Tanıma, Soybağı) paylaşımının yapılması dahil edilmiştir.
01.08.2017 tarihi itibari ile Nüfus Kayıt Örnekleri ve Nüfus Olaylarının e-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanmış olup, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğinin 151. Maddesinin 4.fıkrası gereğince "e-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, Nüfus Müdürlüklerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup, tüm resmi işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur” denildi.



 

YAZARLAR

Tamamı