29.03.2024 17:36:48
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Vali Korkunç Haberi Verdi

Bolu Valisi Ahmet Ümit pozitif vaka sayılarında da artış olduğunun altını çizdi. Vali Ümit şuanda hastanelerdeki pozitif vaka sayısının 3 kat daha arttığını belirterek vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi uyarılarında bulunarak, Maske takma kuralına uymayan 86 kişiye toplamda 58 bin TL ceza kesildiğini söyledi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR24 Haziran  2020 Çarşamba - 22:34
BOLU’DA VAKA SAYILARI 3 KAT ARTTI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Dünyada ve ülkemizde hızla yayılan Bolu'da ise Mart ayında itibaren hissedilen Korana virüs salgınına ilişkin açıklamadalar da bulundu. Bolu'da son günlerde vakaların 3 katına çıktığını belirten Vali Ümit, “Ciddi olarak pozitif vakalarda artış var. Üç misli bir artış var. Her geçen gün virüs kendisini biraz daha hissettiriyor” dedi.
Ümit, korona virüsle mücadele konusunda başa dönülmemesi için kurallara tam anlamıyla uyulması gerektiğini belirterek, “Türkiye genelinde pozitif vakaların en yüksek olduğu dönemlerde bile şimdiki kadar bizde pozitif vaka yoktu. Ciddi olarak pozitif vakalarda artış var. Üç misli bir artış var. Her geçen gün virüs kendisini biraz daha hissettiriyor. Bunu özellikle vurgulamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
86 KİŞİYE CEZA KESİLDİ
Koronavirüs salgınının önüne geçebilmek ve bulaşma riskini önleyebilmek amacıyla denetime tabi tutulacak olan maske takma zorunluluğu, uygulaması pazartesi günü itibariyle başlamıştı. Geride kalan 3 günlük sürede ilimizde maske takma kuralına uymayan 86 kişiye toplamda 58 bin TL ceza kesildi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ve kuralları ihmal eden vatandaşların olduğunu belirten Vali Ahmet Ümit “Pazartesiden itibaren denetimleri tedbirleri yoğunlaştırdık. Pazartesi 31 vatandaşımıza Salı günüde 55 vatandaşımıza ceza yazıldı. Salı günü yazılan ceza yaklaşık 50 Bin TL’nin üzerinde Pazarteside 8 Bin TL üzerinde ceza yazıldı. Kısacası denetimler arttı. Vatandaşlarımızın da duyarlılığı gelişti. Ama ihmal edenler var. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.




YAZARLAR

Tamamı