29.03.2024 16:13:12
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Turnuva Kural ve Şartları Açıklandı

Dörtdivan Geleneksel 4. Futbol Turnuvası Genel Hükümler ve Katılım Şartları Dörtdivan Belediyesi Web Sitesinde açıklandı. Amaç ve Kapsam, Genel Hükümler ve Katılım Şartları nelerdir? Takımlar hangi kurallara uyacaklar?

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SPOR10 Mayıs  2019 Cuma - 01:39
Amaç ve Kapsam, Genel Hükümler ve Katılım Şartları Açıklandı
Bolu Dörtdivan Belediyesi ve Dörtdivan Gençlik ve Spor Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Dörtdivan Geleneksel 4. Futbol Turnuvası 2019” Amaç ve Kapsam, Genel Hükümler ve Katılım Şartları aşağıda açıklanmıştır.
DÖRTDİVAN GELENEKSEL 4. FUTBOL TURNUVASI 2019
AMAÇ VE KAPSAM
Dörtdivan Geleneksel Futbol Turnuvası; İlçemizde Sporu Geliştirmek, Yetenek sahibi sporcular tespit etmek ve vatandaşlarımız arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla, Dörtdivan Belediyesi ve Dörtdivan Gençlik ve Spor Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir.
Turnuva kapsamında, 06 Haziran – 13 Ağustos 2019 tarihleri arasında futbol müsabakaları düzenlenecek olup müsabakalar Şehit Polis Yaşar Doğançay Spor Kompleksinde oynanacaktır.
Turnuvaya Son Başvuru tarihi: 24 Mayıs 2019 Cuma
Tertip Komitesi tarafından hazırlanan “Dörtdivan Geleneksel 4. Futbol Turnuvası 2019” Genel Hükümler ve Katılım Şartları aşağıda belirtilmiştir.
MADDE 1 – GENEL HÜKÜMLER
1. Bu statü her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Dörtdivan Futbol Turnuvası” için hazırlanmıştır.
2. Turnuvaya katılacak tüm kişi ve takımlar bu statüde yazılı tüm maddeleri kabul etmiş sayılırlar.
3. Turnuvaya katılcak takımlar Dörtdivan’a bağlı Köy, Mahalle, Kurum ve Kuruluşlardan oluşacaktır.
4. Turnuva 06 Haziran 2019 – 13 Ağustos 2019 tarihleri arasında düzenlenecektir.
5. Müsabakalar Tertip komitesi tarafından belirlenecek gün ve saatlerde oynanacaktır.
6. Olumsuz hava koşulları ya da başka herhangi nedenlerle ertelenecek maçların oynanma tarihi “hiçbir takıma sorulmaksızın” tertip komitesi tarafından belirlenecektir.
7. Turnuvaya ilişkin her türlü duyuru Dörtdivan Belediyesi Web Sitesi (www.dortdivan.bel.tr), Facebook vb sosyal paylaşım siteleri üzerinden yayınlanacak ve tüm katılımcılara tebliğ edilmiş sayılacaktır.
8. Turnuva sonunda ilk 3 takıma ve başarılı oyunculara çeşitli ödüller verilecektir. Verilecek ödülleri belirlemeye Tertip Komitesi yetkilidir.
MADDE 2 – KATILIM ŞARTLARI
1. Turnuvaya Dörtdivan Nüfusuna kayıtlı ya da son 1 (Bir) Yıl içinde Dörtdivan’ da ikameti devam eden ve Dörtdivan kamu kurumve kuruluşlarında çalışan personellerden,16 yaş üstü tüm kişiler katılabilir. (16-18 yaş aralığındaki sporcular veli izni ile turnuvada yer alabilir. Tamamı bu yaş aralığında olan sporcuların oluşturduğu takımlar turnuvaya dâhil edilmeyecektir)
2. Takımlar en az 16 en fazla 24 kişiden oluşacaktır.
3. Katılım belgesinin tesliminden sonra takım listelerinde değişiklik yapılamaz.
4. Takımlara siyasi mesaj içeren, küfürlü, pornografik, hukuka ve ahlaka aykırı, kişi veya kurumları rencide edici vb. isimler ile “DÖRTDİVAN SPOR” ismi konulamaz. Tertip komitesinin uygun bulmadığı takım isimleri değiştirilir, aksi halde o takım turnuvada yer alamaz.
5. Takımlarda lisanslı ya da lisanssız tüm sporcular yer alabilir.
6. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı ile 3 (Üç) yabancı oyuncu oynatılabilir. (Dörtdivan nüfusuna kayıtlı olmayıp son 1(Bir)yıl içinde Dörtdivan’da ikameti devam edenler yabancı statüsüne girmez)
7. Başvuru Yeri: Dörtdivan Gençlik ve Spor KulübüKöroğlu İşhanı Kat: 1 No:1 Dörtdivan / BOLU
8. Son Başvuru Tarihi: 24.05.2019 Cuma
9. Başvuru Ücreti: Her Takım İçin 1.000 TL (Bin Türk Lirası) dır.
10. Gerekli Belgeler :
a. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
b. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf (Biometrik olmayacak)
c. Yerleşim Yeri Belgesi (İkametgâh)
d. Sağlık Raporu (Madde 3.3)
MADDE 3 – KAYIT
1. Dörtdivan Geleneksel 4. Futbol Turnuvasına katılım yapmak isteyen takımlar bir Takım Sorumlusu belirler
2. Takım sorumluları oluşturmuş oldukları listeyi Turnuva Tertip Komitesi’ne iletmeleri zorunludur
3. Müsabakalara katılacak tüm kişiler Özel veya Devlet Hastanelerinden, Aile Hekimliklerinden, Hükümet Tabipliğinden veya Kamu Kuruluşlarının resmi doktorlarından sağlık raporu almak ve Futbol oynamasında engel bir sağlık problemi olmadığını yazılı beyan etmek zorundadır
4. Turnuvaya katılacak kişiler sadece bir takımın listesinde yer alabilir. Kişiler lig süresince turnuvaya ilk katıldıkları takımdan başka bir takımın listesinde yazılamaz. Aksi takdirde kişilerin sonradan yer aldıkları takım ihraç edilir ve ihraç tarihinden sonraki müsabakalarda 3-0 Hükmen mağlup sayılır. Ayrıca sporcu da turnuvadan ihraç edilir ve bundan sonra düzenlenecek turnuvalarda yer alamaz.
MADDE 4 –MÜSABAKA SİSTEMİ
1. Tertip Komitesi maçların sistemini, turnuvaya katılım sayısına göre belirler.
2. Gerek görülmesi halinde grup müsabakaları yapılabilir. Grup müsabakalarında 2 takım arasında puan eşitliği olduğu takdirde önce bu takımların kendi aralarında oynadıkları müsabakalara bakılır. Kendi aralarında oynadıkları müsabakada galip gelen takım üstün sayılır. Müsabaka beraberlikle sonuçlanmışsa üstün takımı tespit etmek için genel gol averajına bakılır. Bu durumda da eşitlik varsa kura çekimi ile gruptaki sıralama belirlenecektir
3. Grup müsabakalarında puanı eşit olan takım sayısı 3 ise; bu 3 takımın birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yeniden puan cetveli yapılarak sıralama belirlenir. Sıralamanın belirlenmesinde genel gol averajına bakılır. Bu sıralamadan sonuç alınmaz ise puanları eşit takımlar arasında kura çekimi ile sırala yapılır.
MADDE 5 – MÜSABAKA KURALLARI
1. Takımlar; 11 as 7 yedek olmak üzere 18 Futbolcu ve 1 Teknik Direktör - 1 Yönetici olmak üzere 2 Sorumlu ile sahaya çıkacak. Bununla ilgili esame listesi maç öncesi hazırlanarak saha görevlilerine teslim edilecek. Belirtilen kişiler haricinde hiçkimse sahaya alınmayacaktır.
2. Takımlar müsabaka saatinden en az 15 dakika önce müsabakanın oynanacağı sahada bulunmak zorundadırlar. Her müsabaka öncesinde takım sorunluları müsabaka esame listesini doldurarak imzalamak ve oyuncuların kimliklerini ve lisans belgelerini organizasyon görevlisine ibraz etmek zorundadırlar.
3. Müsabaka başlamadan önce tertip komitesi tarafından verilen lisansı ibraz etmeyen oyuncular müsabakalarda oynayamaz. İbraz edilecek belgeler asıl olmak zorundadır. Belge fotokopileri kesinlikle kabul edilmeyecektir.
4. Müsabakalar 35’er dakikalık iki devre halinde oynanır. Devre arası 5 dakikadır
5. Takımlar kaleci değişikliği de dâhil olmak üzere en fazla 5 (Beş) oyuncu değiştirme hakkına sahiptir. Müsabakada değiştirilen oyuncular tekrar oyuna dâhil olamaz. Buna uymayan takımlar (3-0) hükmen mağlup sayılacaktır.
6. Takımlar müsabakalara kolye, saat, yüzük gibi oyuncu sağlığını etkileyebilecek aksesuarlarla çıkamaz.
7. Oyuncular müsabakaları plastik dişli, halı saha ayakkabısı ya da spor ayakkabı ile oynayabilir.
8. Müsabakalarda Galibiyet 3 (Üç) Puan, Beraberlik 1 (Bir) Puan, Mağlubiyet 0 (Sıfır) Puandır.
9. Müsabakalarda seri sarı kart uygulaması yoktur. Aynı maçta çift sarı karttan kırmızı kart gören oyuncu 1 (Bir) Maç ceza alacaktır.
10. Direk kırmızı kart gören oyuncu için ceza; hakem, saha komiseri ve gözlemci raporları incelenerek, tertip komitesince belirlenecektir.
11. Disiplin ihlalleri ile ilgili olarak karar vermeye tertip komitesi yetkilidir. Tertip komitesi ihlali gerçekleştiren takıma uyarı, kınama, hükmen mağlubiyet ve turnuvadan ihraç gibi kararlar verebilir. Ayrıca tertip komitesi oyuncularla ilgili olarak eylemin ağırlığına göre bir veya daha fazla müsabakadan men cezası verebilir.
12. Tertip Komitesinin verdiği kararlar nihaidir.
MADDE 6 – DİĞER HÜKÜMLER
1. Müsabakalarda Ofsayt kuralları uygulanmayacaktır.
2. Geri pas kuralı uygulanacaktır. (Geri pas kuralında kaleci, takım arkadaşından gelen topu eline alamayacaktır.)
3. Aut atışlarını kullanmak zorunludur. Direk yapılan aut atışında hiç kimseye değmeden kaleye giren top gol sayılmaz.
4. Maçı yöneten hakemin sakatlanması veya kendisinin devam etmek istememesi gibi hallerde tertip komitesi hakemi maçın herhangi bir bölümünde değiştirmeye yetkilidir.
5. Turnuvanın hiçbir aşamasında transfer yapılmayacak olup Takımlar başvuru esnasında oluşan kadrolarıyla turnuva sonuna kadar devam etmek zorundadır.
6. Müsabakalarda kavga, küfür, hakaret vb olaylar olması durumunda, olayın büyüklüğüne göre Takıma, Oyunculara ve Taraftarlara tamamına veya ayrı ayrı olmak üzere ceza vermeye tertip komitesi yetkilidir. Cezalar bu turnuvadan ya da ileri zamanlarda düzenlenecek turnuvalardan men edilmek suretiyle süreli veya süresiz verilebilir.
7. Her listede bir takım sorumlusu olacaktır. Takım sorumlusu turnuva süresince takımından (Çıkabilecek tüm olaylar da dahil olmak üzere) sorumlu tek yetkili kişi olacaktır.
8. Yapılacak itirazlar sadece Takım Sorumlusu tarafından yapılacak ve en geç maç bitiminden itibaren 24 saat içerisinde yazılı şekilde tertip komitesine ulaştırılacaktır. Bunun haricinde yapılacak hiçbir itiraz değerlendirmeye alınmayacaktır.
9. Turnuva da iddası kalmadığı nedeniyle son maçlarına çıkmayan takımlara (takım oyuncuları ile birlikte) 1 (Bir) yıl turnuvadan men cezası verilecek bir sonraki düzenlenen turnuvaya katılamayacaklardır.
10. Hakemler 1 (Bir) Orta Hakem 2 (İki) Yan Hakem şeklinde oluşur
11. Sahada 1 (Bir) Saha Komiseri bulunur. Saha Komiserleri tertip komitesi tarafından belirlenir.
12. Bu statüde hükme bağlanmamış hususlar hakkında karar vermeye Tertip Komitesi tek yetkilidir. Tertip Komitesi alacağı kararlarda Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarından yararlanabilir.
TERTİP KOMİTESİ
Kadir BİÇER Başkan
ÜYELER
Fahri KAYAALP
Arif YAMAN
Adem BERABER
Erdoğan ÇETİNDAĞ



YAZARLAR

Tamamı