28.03.2024 15:18:49
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Teknolojinin Günümüzde Etkileri!

Bolu Dörtdivan da gençlere, Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında, Teknolojiyi Kötüye Kullanımı ve bağımlılığı konusunda, Uzman Dr. Mehmet Akif Cansız tarafından bilgilendirme yapıldı. Cansız, özellikle lise çağında 2 saatten fazla İnternet kullanımının bağımlılığa yol açabileceğini ifade etti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM01 Aralık  2018 Cumartesi - 10:44
Teknolojinin Günümüz Gençleri Üzerindeki Etkileri Anlatıldı
Bolu Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Dörtdivan Anadolu Lisesi öğrencileri, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr Mehmet Akif Cansız tarafından Teknolojinin tarihsel gelişimi, Teknolojinin günümüz insanları ve gençleri üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri, Sağlıklı ve güvenli teknoloji kullanımı konularında bilgilendirildi.
Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapılan bu çalışmada Dr Mehmet Akif Cansız öğrencilere teknolojinin günümüzde hayatımızın büyük kısmında yer aldığını bu nedenler etkilerinin de önemli sonuçlar doğurduğundan bahsetti.

Yaş düzeyine göre günlük kullanım sürelerinden bahseden Dr Mehmet Akif Cansız özellikle lise çağında 2 saatten fazla İnternet kullanımının bağımlılığa yol açabileceğini belirtti.
İnternetin hayatımızdaki öneminin yadsınamaz olduğunu ancak kaliteli bir yaşam için sportif ve sosyal kültürel faaliyetlere de gençlerimizin aktif olarak katılmalarını önerdi.
Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Varol ile Öğretmenlerin de katıldığı programda Öğrenciler ile soru cevap bölümünde merak edilen bazı hususlar, karşılaşılan güçlükler ve öneriler tartışıldı. 1 saat süren sunum sonunda katılımcılar oldukça faydalı bir seminer olduğunu ifade ettiler.


 

YAZARLAR

Tamamı