29.04.2024 01:25:18
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

ŞEN “Yeni Bir Kitap Baskıda!”

Köşe yazarımız, Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yasin ŞEN'in yeni bir kitabı “Bolu'da Bir Eren ÜMMİ KEMAL” baskıda. Yakın zamanda okuyucuları ile buluşacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN04 Kasım  2021 Perşembe - 17:18
Bolu’da Bir Eren ÜMMİ KEMAL
Ümmî Kemâl hazretleri, 15. Yüzyıl’da Anadolu’da yaşayan sırlı erenlerden birisidir. Kendisine ait Anadolu’nun çeşitli yerlerinde birkaç makam veya mezar bulunmaktadır. Bunların en bilineni Niğde ve Bolu’da bulunan türbelerdir. Onun Manisa’da medfun olduğunu ve ayrıca Karamanlı olduğunu söyleyen araştırmacılar da vardır. Bazı araştırmalara ve hayatı hakkında kaleme alınan menâkıbına göre kendisi Horasan’dan Anadolu’ya gelmiş, İran’da bir süre yaşamış gönül erenlerindendir. Ümmî Kemâl hazretleri, her nereli olursa olsun kendisi Anadolu’yu mayalayan, burada bir aşk ve irfan ocağı tüttüren büyük âriflerden, divan sahibi şairlerden ve birçok güzel insan yetiştirmiş velilerden birisidir. Birçok “Ümmî Kemâl” yaşamış olabilir. Ancak o, Anadolu irfanında tek bir “Ümmî Kemâl” olarak kabul edilmiştir. Tıpkı Yunus Emre’de olduğu gibi…
Köşe yazarımız, Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yasin ŞEN baskıda olan kitabı için; “Bolu'ya 2018'in Ağustosunda buraya tayinim çıktığında geldim ilk defa. Eylül ayının başlarında da Ümmî Kemal hazretlerini ilk kez ziyaret etmiştim. O günden beri hazretin türbesine sık sık gidiyor ve Tekkeköy'de araştırmalar yapıyordum. Bu ziyaretlerin bereketi eseri Bolu erenleriyle ilgili ilk kitabım çıkıyor çok şükür. Bunun devamında Geredeli Hacı Halil Efendi ve Geredeli Abdullah Efendi çalışmalarımız da gelecek inşallah. Bunlar Bolu Erenleri adlı daha büyük ve hacimli bir kitabın bölümleridir. Ya nasip...” ifadelerine yer verdi.



 

YAZARLAR

Tamamı