29.03.2024 16:56:45
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Şampiyon, Aşağı Düğer Oldu

Bolu Dörtdivan Belediyesi'nin düzenlediği “Dörtdivan Belediyesi Futbol Turnuvas'nda mutlu sona ulaşan takım belli oldu. Şehit Polis Yaşar Doğançay Spor Kompleksinde oynanan final maçında Çavuşlar Spor'u 2-1 yenen Aşağı Düğer Spor takımı oldu. Aşağı Düğerliler Şampiyonluk sevincini yaşadı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN25 Mayıs  2017 Perşembe - 19:35
DÖRTDİVAN BELEDİYESİ FUTBOL TURNUVAS’NDA
ŞAMPİYON AŞAĞI DÜĞER SPOR OLDU
Bolu Dörtdivan Belediyesi’nin düzenlediği “Dörtdivan Belediyesi Futbol Turnuvas’nda mutlu sona ulaşan takım belli oldu. Şehit Polis Yaşar Doğançay Spor Kompleksinde oynanan final maçında Çavuşlar spor’u 2-1 yenen Aşağı Düğer spor takımı oldu. Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, şampiyon takımın kupa ve madalyalarını verirken, “İlçede mahalle ve köyler arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz turnuvamız centilmence geçti. Dereceye giren takımları kutluyorum” dedi.

Bolu Dörtdivan Belediyesi’nin bundan sonra geleneksel hale getireceği Dörtdivan Belediyesi Futbol Turnuvası tamamlandı. Kurum, mahalle ve köylerden oluşan 12 takımın katılımı ile 05 Mayıs’da oynanan maçlarla başlayan “Dörtdivan Belediyesi Futbol Turnuvası”nda final heyecanı yaşandı. 2 Grup halinde ve Final Yolunda Eleme usulü oynana maçlar sonunda Kaymakamlık, Süleler, Aşağı Düğer ve Çavuşlar spor takımları final grubuna kalmıştı. Şehit Polis Yaşar Doğançay Spor Kompleksi’nde oynanan müsabakalarda heyecan oldukça yüksekti. Final Yolu Yarı Final maçında Kaymakamlığı 4-2 yenen Çavuşlar Spor ve Süleler spor’u 4-3 yenen Aşağı Düğer spor takımı Final maçında karşı karşıya geldi. Zorlu maçı Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Atilla Acerer, İlçe Emniyet Amiri Recep Düzgün ve çok sayıda vatandaş izledi.

Final maçından önce iki takımın futbolcuları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
FİNAL MAÇINDA HEYECAN HAD SAFHAYA ULAŞTI
Dörtdivan Şehit Polis Yaşar Doğançay Spor Kompleksinde Saat 18:00’da başlayan maçın başlarında iki takımda kontrollü bir futbolu tercih ettiler. İlerleyen dakikalarda Çavuşlarspor Aşağı Düğer kalesinde etkili ataklar geliştirmeye başladı. Ancak Aşağı Düğer takımı yakaladığı ilk pozisyonda golü bularak Çavuşlarspor karşısında 1-0 öne geçti. Golün ardından Aşağı Düğer kalesinde baskı kuran Çavuşlarspor golü bularak skoru1-1’e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 bitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takımda kazanmayı arzulayan hırslı bir futbol sergiledi. Çavuşlar spor özellikle Aşağı Düğer Takımının sağ kanadından Erayla etkili ataklar geliştirirken direkten dönen ve kaçırılan iki pozisyon Çavuşlar adına şanssız anlardı. Buna karşılık Aşağı Düğer yıldız oyuncusu ve kaptanları İsmail Sarıçiçekle Çavuşlar Kalesinde etkili oldu ve Çavuşlar defansına zor anlar yaşattı.

Aşağı Düğer takımı defanstan hızlı toplarla çıkıp İsmail Sarıçiçek’le Çavuşlar Kalesinde etkili ataklar geliştirdi. Yine defanstan atılan bir topla Çavuşlar defansının arkasına sarkan İsmail Sarıçiçek Çavuşlar ceza sahasının sol tarafından içeri girdiği anda yapılan hareketi karşılaşmanın hakemi penaltı olarak değerlendirdi ve penaltı noktasını gösterdi. Hakemin penaltı kararı sonrasında Çavuşlarsporlu futbolcular uzun süre itiraz ettiler. Penaltı atışı uzun süre kullanılamadı. Penaltı kararının ardından Aşağı Düğer tribünlerinde büyük coşku yaşandı. İtirazların yatışmasının ardından penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Aşağı Düğer Takım Kaptanı İsmail Sarıçiçek penaltı atışını gole çevirince Aşağı Düğer, Çavuşlar karşısında 2-1 öne geçti. Golün ardından Aşağı Düğer taraftarları tribünlerde meşaleleri yaktı ve renkli görüntüler yaşandı. . Maç 2-1 tamamlandı ve Aşağı Düğer takımı 2017 Dörtdivan Belediyesi Futbol turnuvasında şampiyonluğunu ilan ederek müzesine bir şampiyonluk kupası daha ekledi.

Maç sonunda Aşağı Düğerli sporcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.  
ÖDÜLLERİNE KAVUŞTULAR
Müsabaka sonunda ödül törenine geçildi. “Dörtdivan Belediyesi 2017 Futbol Turnuvası”nda üçüncülüğü elde eden Süleler Spor takımının sporcularına madalyalarını İlçe Emniyet Amiri Recep Düzgün tarafından verildi. Turnuvada ikinciliği elde eden Çavuşlar Spor’a madalyalarını İlçe Garnizon Komutanı Atilla Acerer tarafından verildi. Şampiyon olan Aşağı Düğer Köyü Spor takımına, kupa ve madalyalarını ise Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu verdi. Başarının ödülünü alan Aşağı Düğerlilerin sevinci görülmeye değerdi.

“GELENEK DEVAM EDECEK”
Dörtdivan Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, turnuvanın geleneksel hale getirileceğini söyledi. “İlçemizde mahalle ve köyler arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz turnuvamız centilmence geçti. Amacımız gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak” diyen Başkan Uzunoğlu, “Biz spor konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. İlçemize spor Kompleksi kazandırarak Futbol ve Basketbol sahaları yaptık. Bu sahalarda oynanan maçlarla mahalleler ve köyler arasında kaynaşma sağlamayı amaçladık. İlkini 2017 yılı Mayıs ayında yaptığımız turnuvalarımız her yıl geleneksel olarak devam edecek. Futbol turnuvamız bu yıl Kurum, mahalle ve köylerden oluşan 12 takım katıldı. Bu takımlar arasında 4 takım final grubuna kaldı. Bu takımların verdikleri mücadele şampiyonu belirledi. Aşağı Düğer spor takımı şampiyon oldu. Çavuşlar spor ikinci Süleler spor ise üçüncü oldu. Ben katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyor, dereceye giren takımları da kutluyorum. Biz bu turnuvalarımızı geniş katılımlı olarak devam ettireceğiz. Biz Dörtdivan Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tören sonunda ise final grubunda yer alan takımların sporcuları dostluk gösterisinde bulundu.

Şampiyon olan Aşağı Düğer Köyü gençleri takımları ile bir araya gelerek, toplu resim çektirdiler.



 

YAZARLAR

Tamamı