25.04.2024 02:18:49
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

PANAYIRLAR BAŞLADI

Bolu Dörtdivan Panayırının ilki bu gündü. İkincisi 21 Eylül Cuma günü olacak. İlçe meydanına ve pazar alanına gelen seyyar satıcılar, köylüler, hazırladıkları el ürünlerini panayır alanında satışa sundu. Panayırın vaz geçilmezleri arasında olan Kızarmış Kaz, Keş, Köy Yoğurdu, Tereyağı, Şakşak Helva ve Köfter alıcıları ile buluştu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN07 Eylül  2018 Cuma - 18:30
MAYHADA KIZARMIŞ KAZ, KEŞ ALICISIYLA BULUŞTU
Geçmişi asırlar öncesine dayanan, başlangıç tarihi bilinmeyen mayhanın,(Panayır) her yıl 2 kez gerçekleştirilen Dörtdivan mayhasının ilki bu gün yapıldı. İlçe meydanına ve pazar alanına gelen seyyar satıcılar, köylüler, hazırladıkları el ürünlerini panayır alanında satışa sundu.

Geçmişi asırlar öncesine dayanan, başlangıç tarihi bilinmeyen mayhaların ilk Mayhası bu gün Dörtdivan'daydı. Eskiden Mayha denilen ve günümüzde artık Panayır denilen Mayhanın ikincisi Dörtdivan da 21 Eylül Cuma günü yapılacak.

Mayha da Köylüler kızarmış, kızarmamış kaz, keş, köy yoğurdu, tereyağı satıyordu. Kızarmamış Kaz 100 TL, Kızarmış Kaz ise 120 - 130 Tl den, Keşin tanesi ise 15 TL den satılıyordu. Sabah 9.30 - 10.00 civarı mayha da hareketlilik başlarken, köylüler satış için yerlerini alıp, Köy ürünlerini sattılar. Dörtdivan Köylerinden ve Dörtdivan dışından gelenler Mayhanın vaz geçilmezlerini alırken, kışlık patates ve soğan da aldı. Kapalı Pazar yerinde Pazar ihtiyacını gideren köylüler Cuma namazı sonrası köylerine dağıldı. Çevre iller den gelenler ise daha ziyade kızarmış kaz, keş, tereyağı, köy yoğurdu, şakşak helva ve köfter alarak gittiler.

Geçmişi asırlar öncesine dayanan, başlangıç tarihi bilinmeyen Mayhalar (Panayırlar) önümüzdeki günlerde Yeniçağa ve Gerede ilçelerinde de devam edecek..
Yeniçağa Panayırının ilki 12 - 13 Eylül de..
Her yıl Geleneksel olarak düzenlenen Hayvan ve Emtia Panayırının Birincisi 12 - 13 Eylül de, İkincisi ise 26 - 27 Eylül 2018 Tarihlerinde yapılacak.
Gerede Panayırının ilki 14 - 15 ve 16 Eylül de..
Her yıl Geleneksel olarak düzenlenen Hayvan ve Emtia Panayırının ilki 14-15-16 Eylül tarihlerinde; ikincisi ise 28-29-30 Eylül tarihlerinde yapılacak. Gerede Panayırında bir evin ihtiyaç duyacağı her şeyi bulabilmek mümkün olacak.

Dörtdivan Panayırı Resimleri için Tıklayın
Dörtdivan Panayırı Videosunu izlemek için Tıklayın 
 


YAZARLAR

Tamamı