25.04.2024 15:24:41
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Onlarca Zehirli Türü Var

Yağmur sezonunun başlamasıyla mantar sezonu da açıldı. Hem ormanda mantar toplamaya giden vatandaşlar hem de topladığı mantarları çarşıda satan köylüler bereketli gelen mantar sezonundan memnunlar.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK26 Eylül  2016 Pazartesi - 13:35
Yağmur sezonuyla başlayan mantar sezonu kar yağışların mevsimsel döngüsüne kadar devam ediyor. İlimiz genelinde Eylül ayı ortasında başlayan doğal mantar sezonu Kasım ayı ortasına kadar sürüyor. Yöresel olarak toplanan on kadar farklı türü olan mantarlar 200 gramı 5 liradan satışa sunuluyor. En ucuz mantarın kilo fiyatı ise 25 lirayı buluyor. Bölgemizde Kanlıca, Kara Kanlıca, Söbelen, Mıh tepesi, Kara Kulak ve Cincile mantarları en çok rağbet gören yabani mantarlar olarak biliniyor. Cincile mantarının kilosu ise 50 lirayı bulan fiyatlara ulaşabiliyor.

Mantar toplayarak geçimini sağlayan Fazilet Yıldırım isimli vatandaş, “mevsimsel olarak mantar, böğürtlen, alıç gibi orman ürünlerini toplayıp satıyoruz. Mantar mevsimi açılalı bir ay oldu ama henüz tam anlamıyla mantarlar çıktı diyemeyiz” dedi.

Öte yandan mantar konusunda uzman olmayan kişilerin topladığı mantarların tüketilmemesi gerektiğini belirten yetkililer ilimizde zehirli olan onlarca tür mantarın yetiştiğini unutulmaması gerektiğini söylediler. Haber: Fatma Yıldırım / bolugundem.com



 

YAZARLAR

Tamamı