18.04.2024 12:15:59
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

“Okumak Yaşamaktır” Sergisi Açıldı

Dörtdivanlı Öğrencilerin “Okumak Yaşamaktır” fotoğraf sergisi Bolu da açıldı.16 ülke ve 81 İl ortaklığında yürütülen “Okumak Yaşamaktır” e-twinning Projesi fotoğraf sergisinin açılışı tüm ülkede eş zamanlı olarak yapıldı. Fransa ve Rize kuruculuğunda yapılan projenin Bolu Temsilciliğini Dörtdivan Çavuşlar İlkokulu 4/B sınıfı yaptı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM28 Mayıs  2018 Pazartesi - 23:53
“OKUMAK YAŞAMAKTIR” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in açılışını yaptığı sergi Dörtdivan Çavuşlar İlkokulu sınıf öğretmeni Ferda Kök öncülüğünde 81 il ve 12 ülkenin katılımıyla gerçekleşen okumak yaşamaktır e Twinning projesi kapsamında hazırlanan fotoğraf sergisi Bolu Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde açıldı.
Bolu Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde açılışı yapılan “Okumanın yeri ve zamanı yoktur” konulu sergiye Bolu Valisi Aydın Baruş, Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bal, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Dörtdivan Çavuşlar İlkokulu Öğretmeni Ferda Kök, “Projemizin amacı dünya üzerinde kitap okumaya dikkat çekmek, farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda 2,5 ay boyunca tüm okullarda eş zamanlı çeşitli etkinlikler yapıldı. Bir diğer önemli amacımız da okuma sevgisi ile illerin doğal, tarihi ve kültürel tanıtımın birleştirmekti. Bu amaçla her il tarihi ve turistik öneme sahip mekânlarda okuma etkinliği gerçekleştirdi. Biz de Çavuşlar İlkokulu olarak Gölcük ve Taşhan’da bu etkinliklerimizi yaptık. Dörtdivan Çavuşlar İlkokulu olarak 9 tane e-twinning projesinde yer almaktayız” dedi.

Serginin açılış kurdelesi Bolu Valisi Aydın Baruş, Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bal ve öğrenciler tarafından kesildi.

Sergiyi gezerek proje ve fotoğraflar hakkında Dörtdivan Çavuşlar İlkokulu Öğretmeni Ferda Kök’ten bilgiler alan Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bu tür projeler çocuklarımızın sosyalleşmesi bakımından çok önemli. Sizleri tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Okuma konusunda farkındalık oluşturabilmek için Türkiye genelinde 81 il ve 12 ülkenin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği okuma etkinlikleri sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi üç gün boyunca Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde halkın beğenisine sunulacak.

Okul Müdürü Mustafa Öztürk sergiye katılım sağlayanlara teşekkür etti.
Dörtdivan Çavuşlar İlkokulu Müdürü olarak Bolu İl merkezinde ilk defa bir sergi açma sevincimizi yasamaktayım diyen Okul Müdürü Mustafa Öztürk “eTwining projesi kapsamında 81 İl ve 16 Ülkede gerçekleştirilen "Okumak Yaşamaktır " etkinliklerle ilgili olarak fotoğraf sergimize Bolu Valimiz Sayın Aydın Baruş, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Dörtdivan Kaymakamımız Uğur Tutkan, Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdal Bal, İlce Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Sabur, Dörtdivan Halk Eğitim Müdürü Erol Yücel, Öğretmen Evi Müdürümüz Ahmet Semercioğlu, Okulumuz 4/A ve 4/B sınıfı öğrenci ve Velilerin katılımları ile sergimizi açtık. Bolumuzun bu etkinlikle 81 Il ve 16 Ülkede tanıtmak adına ve okumanın zaman ve mekânı olmadığını göstermek adına güzel bir çalışma gerçekleştiğimizi düşünüyorum. Sergimize katılamayıp çelenk gönderen Eğitim Birsen İl Başkanımız Ahmet Koçak beyefendiye, davetimize katılan tüm misafirlerimize ve e twining Bolu temsilcimiz öğretmenimiz Ferda Kök’e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
“Okumanın yeri ve zamanı yoktur” konulu sergiden kareler:





YAZARLAR

Tamamı