28.03.2024 14:48:58
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ödüller Sahiplerini Buldu.!

Türk kültürü ve sanatı yansıtacak ve kardeşlik sembolü olacak dev Köroğlu heykeli yarışmasında Kazak ekibin eseri birinci oldu. Türkiye'den Mimar İbrahim Bakır ve Heykeltraş Murat Oğuz'un eseri ikinci olurken, Özbekistan'dan Mimar Abdukakhor Turdiv ve Heykeltraş Tulyagan Tadjıkhodjaev eseri ise üçüncü oldu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL20 Ağustos  2016 Cumartesi - 11:55
Kazakistan Birinci, Türkiye İkinci, Özbekistan Üçüncü oldu
Bolu Belediyesi’nin, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) koordinasyonluğunda düzenlenen Köroğlu Heykeli ve Kaide Binası Uluslararası Tasarım Yarışmasında birinciliği Kazakistanlı heykeltıraş Murat Mansurov’un ve Mimar Yedil Tussibbekov hazırladığı Köroğlu heykeli ve kaidesi kazandı ve 50 Bin TL’lik ödülünde sahibi oldular.
Ankara-İstanbul TEM Otoyolu’ndan da görülebilecek büyüklükte 30 metre yüksekliğinde olması öngörülen Köroğlu Heykeli için açılan Uluslararası tasarım yarışmasının sonuçlarına göre; Türkiye’den Mimar İbrahim Bakır ve Heykeltraş Murat Oğuz’un eseri ikinci olurken, Özbekistan’dan Mimar Abdukakhor Turdiv ve Heykeltraş Tulyagan Tadjıkhodjaev eseri ise üçüncü oldu. Birinci mansiyon ödülünü Türkiye ekibinden Mimar İbrahim Bakır ve Heykeltıraş Özcan Özkarakoç’un eseri alırken, ikinci mansiyon ödülünü Azerbaycan’dan katılan Mimar Elbay Gasımzada, Mimar Jahid Alizade, Mimar Maksud Mammadov ve Heykeltıraş Omar Eldarov’un eseri aldı. Yarışmada Türkiye heyetinden Mimar Latif Rustemov ve Heykeltıraş Sait Rüstem’in eseri ise üçüncü mansiyon ödülüne layık görüldü.

Bolu Belediyesi olarak 4 yıl önce Anadolu’dan Türkmenistan’a, Azerbaycan’dan Kazakistan’a Kırgızistan’dan Özbekistan’a, Balkanlara kadar Türklerin bulunduğu coğrafyada bilinen ve sevilen halk kahramanı Köroğlu’nu tüm dünyaya duyurmak ve Köroğlu markasını Bolu’yla bütünleştirmek için yola çıktık diyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları söyledi; "Bolu’da Köroğlu adına Türk Cumhuriyetleri’nin buluşma noktası olmasını hedeflediğimiz Köroğlu Parkı’nı yapmak için projemizi başlattık. Bu park Türk Cumhuriyetleri halklarının kendi Köroğlularını bulabilecekleri bir park olacak. Yaklaşık 80 dönümlük bir parkın ortasında, Ankara-İstanbul TEM Otoyolu’ndan da görülebilecek büyüklükte yaklaşık 30 metre yüksekliğinde bir Köroğlu Heykeli olacak. Park alanında heykelin, yanı sıra Köroğlu Müzesi, Türk Dünyası Araştırma ve Kültür Merkezi ile kongre merkezi de olacak. Köroğlu Parkı, sadece Bolu’nun veya Türkiye’nin parkı olmayacak. Tüm Türk Dünyasının Parkı olacak. Türk Cumhuriyetleri’nin ve akraba topluluklarının her birinin bu parkta ayrı bir yeri olacak. Köroğlu Parkı tüm Türk dünyasını kapsayacak kardeşlik sembolü bir park olacak" dedi.



 

YAZARLAR

Tamamı