26.04.2024 22:00:57
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

MİRASÇILAR DİKKAT!

15 Mayıs 2014 tarihinden sonra vefat eden ve üzerinde tarım arazisi bulunan murislerin mirasçılarının vefattan sonraki bir yıl içerisinde mirasa konu tarım arazilerinin intikalini yaptırmaları gerekiyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL23 Mart  2016 Çarşamba - 10:27
Tebligat Yapılan Mirasçıların Dikkatine!
Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor; “Murisin vefatı üzerinden bir yıl geçmesine rağmen henüz intikali yapılmamış olan tarım arazileri için Kurumumuzca, mirasçılara tebligat yapılmaya başlanmış olup bu durumdaki mirasçılara intikal için Kanun gereği 3 aylık ek süre verilecek ve yapılacak tebligata rağmen intikali yapılmayan tarım arazileri için dava süreci başlatılacaktır.
Bu durumda olan mirasçıların varisleri, murisin üzerinde olan tarım arazilerini kendi aralarında Kanunda belirtilen şekilde anlaşarak İl ve İlçe Tapu Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Muris Arazileri Sorgulama Yapabilirsiniz!
Tebligat gönderilen varislerin taksim işlemlerini yapabilmeleri için gerekli olan, murise ait tarım arazilerini Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün web (http://www.tarim.gov.tr/TRGM) sayfasının sol alt kısmında “tarım arazilerinin miras yoluyla intikali” başlığı altında vatandaşlar tarafından, kendilerine gönderilen tebligatın numarası ve murisin T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak murisin arazilerini sorgulayacağı link hizmete girmiştir”
İlgili link den ve aşağıdaki resim üzerine tıklayarak, sorgulama yapabilirsiniz.




YAZARLAR

Tamamı