19.04.2024 06:57:17
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Mengen'den Ne İstiyorsunuz?

Mengen de bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mengen Yerleşkesinin Bolu'ya taşınacağını ifade eden Mengen Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Mengen Dernekler Federasyon Başkanı Aydın Özmenli "Mengen'den ne istiyorsunuz?, Halen inşaatı devam eden fakülte taşınır mı" diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR17 Eylül  2019 Salı - 01:04
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
MENGENİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR
Bölümümüzü taşımak için teknik ekip Mengen de çalışıyor diyen Özmenli şu açıklamayı yaptı.
Üniversitemizin kurucusu Rahmetli İzzet BAYSAL Beye yetişemedim ama, dönemin Bakanı halen sağ olan Sayın Kazım OKSAY bey, Valisi halen sağ olan sayın Gökhan AYDINER Bey ve Kurucu rektörümüz rahmetli Prof. Dr. Kemal GÜÇLÜOL Bey ile sohbet etme imkanım oldu. Emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun. Ölenlerimize Allahtan rahmet yaşayanlarımıza sağlık dilemek boynumuzun borcudur.
Kurucu rektörümüzden bu tarafa gelen her yönetici toplumun sesine kulak vermiş ihtiyaçlarını önemsemiş kazanımlar elde edilmesini benimsemişlerdir. Yakın tarihe bakalım. Mengen Fakülte Yaptırma Derneği; Mengene Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açılmasını planlandığında sadece fikir aşamasındaki bu olguyu dönemin Rektörü Sayın Prof. Dr.Atilla KILIÇ Bey bizleri kabul ederek dinlemiş farklı bakış açılarıyla yorumlamış ama hayır dememiştir. Sonraki rektörümüz Sayın Prof.Dr.Hayri COŞKUN Bey Mengen markasının önemini bilen bizlerin yapılanmasıyla çok daha ilerisini görerek kurumsallaştırarak markalaştıran yaklaşımıyla bizleri desteklemiş gönülden emeği olan bir şahsiyettir
Halihazırdaki rektör Prof. Dr. Sayın Mustafa Ali ŞARLI Bey bu yapılanmaların, emeğin, gönül sesine ne hikmetse kulaklarını tıkamış, dediğim dedik,düdük bende ben çalarım fikriyle başka fikirleri ne öğrenmek istiyor ne de dinliyor.
Evet Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle, oluruyla atamasıyla geldiniz amenna. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız bugün valilerimize dahi halkın içerisine girin, halkın nabzını tutun, sesine kulak verin derken sizin bu derebeyliğiniz ve ahkamınızın gücü halen içinde bulunduğunuz cemiyetmidir?
Birileri ''Mengen dediğin yer dombayların göle yattığı, kamyoncu ve şoförlerinin gelip geçtiği yer " dedi ve bir daha iflah olmadı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mengen Yerleşkesi üniversitenin senato kararıyla *YÖK* onaylıdır. Bizler kazanımlarımızı bir adım ileriye taşıyabilmek adına okulumuzun bütün mutfak ekipmanlarını kendimiz tedarik ettik (o dönemde 100 bin TL) Köylümüz *30* dönüme yakın arsa bağışladı. *100 yataklı kız öğrenci yurdu* muzun bütün Mefruşatı ve mutfak yapılanması tarafımızdan sağlandı, (O dönemde 150 bin TL). Bizlerle beraber özel işletmeler de öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırabilmek adına gerek yurt ve pansiyonlar gerek kafeler ve benzeri bir çok işletme açıldi. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Sayın Ahmet BAYSAL ve Mütevelli heyetiyle defalarca görüşülüp toplantılar yapıldı.Hatırlatmak isterim ki bu Kampüs Valilik,Mengen Belediyesi,rektörlük,İzzet Baysal Vakfı ve yüklenici firmanın imzalarıyla bu aşamaya geldi.Sonuç olarak KAMPÜS sözü alınıp yapım aşamasına geçildi ve inşaat neredeyse bitme aşamasına geldi.Devam eden bu süreçte son aşamalara gelinmişken ne olduda yerini yurdunu, kuruluşunu ve nasıl yapilandigini bilmediğiniz ve herhangi bir emeğinizin olmadığı bu bölümü merkeze taşımak istiyorsunuz.Neden mengenden almak istiyorsunuz? Komisyonlar kurup neden farklı algı yaratmaya çalışıyorsunuz? Mengen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açıldığından bu tarafa *6.dönem* mezunlarını verdi. Bu mezunlar Mengende okudukları için iyi eğitim alamayıp, iş mi bulamamışlar, aç mı dolaşıyorlar?
Fark ne biliyormusunuz:
Bizim Millet eliyle yaptıklarımızı siz Devlet eliyle yıkmaya çalışıyorsunuz.

Bizler alnımızın teriyle kazandıklarımızla, ailemizin rızkından keserek buraları yapılandırdık.Siz devletten gelen hazır parayla daha iyisini yapamadığınız gibi eğitimcinin ve öğrencinin parasını keserek o yok, bu yok, diyerek Mengene karşı kışkırtıyorsunuz.. Makamınız var,yetkiniz ve selahiyetiniz var,cemiyet gücünüz de var buyrun çok istiyorsanız bir tanede Bolu'da siz açın. Bu kadar imkan ve yetkiye sahipken siz de yapın.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü denilince akla ilk MENGEN gelir ve bu bölümünde yeri MENGEN' dir.
Bugün tüm öğrenciler pansiyon,yurt ve ev kiralamaları konusunda taahhütname imzalamışken hangi akla uyarak ivedilikle burayı taşımak istiyorsunuz.

Üzgünüm ama toplumdan bu kadar yoksunsunuz.
Lütfen canınız sıkıldıkça Mengen insanının moralini bozmayın.
Bizler tırnaklarımızla sahip olduğumuz GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜNÜ VERMEYECEĞİZ. BU KONUNUN BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇIZGI OLDUGUNU TASINMASINA TAHAMMÜL EDEMIYECEGIMIZI, MENGENLILERIN SOSYAL SORUNU HALİNE GELDİĞİNİ DE BELİRTİRİM.
Aydın ÖZMENLİ
Mengen Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Mengen Dernekler Federasyon Başkanı


YAZARLAR

Tamamı