26.04.2024 17:43:47
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kuyruk Çilesine Son!

Bolu Valiliği'nden yapılan duyuruda Tapu Müdürlüğü'nün yeni binasına geçmesiyle birlikte vatandaşlarımızın, tarih ve saati kendileri belirleyerek, tkgm.gov.tr. internet sitesinden, ya da Alo 181 hattını arayarak, online randevu döneminin başladığı ve kuyruk çilesinin de son bulduğu belirtildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL25 Haziran  2016 Cumartesi - 12:02
Tapu’da online randevu dönemi başladı
Bolu Valiliği’nden yapılan duyuruda Tapu Müdürlüğü’nün yeni binasına geçmesiyle birlikte online randevu döneminin başladığı ve kuyruk çilesinin de son bulduğu belirtildi. Vatandaşlar tarih ve saati kendileri belirleyerek, tkgm.gov.tr. internet sitesinden, ya da Alo 181 hattını arayarak, online randevu alabilecek.
Bolu Valiliğinden yapılan duyuru şöyle;
Tabaklar Mahallesi İbni Sina Caddesi 6 numarada bulunan Tapu Müdürlüğü, Sağlık Mahallesi Şehitler Caddesi 58 numaradaki yeni hizmet binasına taşınarak 31-05-2016 tarihi itibarıyla halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.
Fiziki şartların iyileştirilmesiyle birlikte bazı yeniliklerin daha aktif bir şekilde uygulanması, imkanı da bulunmuştur.
Tapu Müdürlüğü’nde işlem yaptıracak vatandaşlarımızın, tarih ve saati kendileri belirleyerek, tkgm.gov.tr. internet sitesinden, ya da Alo 181 hattını arayarak, online randevu alabileceklerdir.
Online randevu alamayan vatandaşlarımızın belge ve bilgi taleplerini, mesai saatleri içerisinde ve gün boyu Tapu Müdürlüğü Halkla İlişkiler Biriminden karşılayabileceklerdir.
Akitli ve akitsiz işlem yaptıracak, Online randevu alamayan vatandaşlarımızın, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 28-9-20006 tarih ve 3849 sayılı düzenlemesi, Valilik Makamının 02-02-2010 tarih ve 248 sayılı olurları gereğince sabahtan öğleye kadar sıramatikten numara almak suretiyle, başvuru yapabilecekler ve gün içerisinde taleplerini Kamu Hizmet Standartlarına uygun sonuçlandırabileceklerdir.
Eksik belge ile başvuru yapılmasının imkanı bulunmamaktadır.
Bir başka il yada ilçede bulunan taşınmaz mallarıyla ilgili Tapu işlemlerini yetki alınmak suretiyle Tapu Müdürlüğü’nde veya Tapu Müdürlüğü yetki alanı içerisinde bulunan taşınmaz mallarıyla, ilgili işlemleri bulundukları bir başka İl yada İlçe Tapu Müdürlüklerinde yaptırabileceklerdir.
Harca tabi işlemler ve randevular konusunda, cep telefonlarına SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak, bildirilen harçların e-devlet numarasıyla TC. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası ve İş Bankası ATM'lerine yada Banka Şubelerine yatırabileceklerdir. Şu an için Tapu Müdürlüğü’ne en yakın ATM Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde bulunmaktadır.
Tapu Müdürlüğü’nde işlem yaptıracak vatandaşlarımızın, sabahın erken saatlerinde Tapu Müdürlüğü etrafında toplanmalarının son derece gereksiz olduğu, işlemleri bizzat ya da yetkili temsilcileri veya vekilleri aracılığıyla yaptırmaları, harçlarını yine bizzat kendilerinin bildirilen miktar kadar yatırmaları uygun olacaktır.
Tapu İşlemleri için gerekli olan belgeler ve süreçler konusunda, yine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün web Sitesinden ya da Tapu Müdürlüğü’nün (0374) 280 10 37 - (0374) 2801035 numaralı telefonlarından bilgi alınabilecektir.



 

YAZARLAR

Tamamı