25.04.2024 07:03:40
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kurs Kayıtları Devam Ediyor

Kurslara 16-40 yaş arası, çalışmayan ve sigortası olmayan (çiftçi sigortası hariç) bayan veya erkek çiftçiler katılabilecek. Sigortası olmayan kursiyerler kurs boyunca İŞKUR tarafından ferdi sağlık sigortasıyla sigortalanacak ve kursa devam ettikleri sürece günlük 20 TL yol ve yemek gideri hesaplarına yatırılacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM01 Şubat  2017 Çarşamba - 14:00
Eğitimde İşbirliğiyle Güçlü Kalkınma
?Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projeleri kapsamında Bolu İlinde düzenlenecek çiftçi eğitim kurslarıyla ilgili İŞKUR İl Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında iş paydaşlığı usül ve esaslarını belirleyecek olan protokol imza töreni ve eğitim İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya İŞKUR Müdürü İsmail YALÇIN, Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail TAŞ, Müdürü Yardımcısı Nuri Erikli, Şube ve İlçe Müdürleri ile ilgili personel katılım gösterdi.
Protokol öncesi İŞKUR personeli Gülseren SAVAŞ tarafından kurslara kayıt, dikkat edilmesi gereken hususlar vs. hakkında paydaşlara eğitim düzenlendi.

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail TAŞ; "Atılan bu adımlar güçlü devlet, güçlü Türkiye'nin geleceğini şekillendirmektedir. Çeşitli sebeplerle ki bunların başında maddi sebepler başı çekmektedir, köyden kente göçü tersine çevirecek olumlu adımlardır. Yaşadığı yetiştiği coğrafyayı tanıyan bilinçli, eğitimli yetiştiriciler artı genç çiftçi projesinde +5 puan gibi bir kazanım küçümsenemeyecek derecede önemlidir" dedi.

Bolu İŞKUR Müdürü İsmail YALÇIN; "Bizim için önemli olan yaşadığın yerde kazan prensibi, düşünün ki 1500 TL'lik bir kazanım için şehre gelen bir gencimiz kira, yol masrafı vs. derken kazancının tamamına yakın bir kısmını kaybetmektedir. Oysaki en basitinden köyünde 100 adet yumurtacı tavuğu olsa kazancının tamamına yakını yanına kalacaktır. Bu kurslar sayesinde gençlerimizin gelecek planlarında farklı pencereler açılacaktır" dedi.

Çiftçi Eğitim Kursları hakkında bilgiler de verildi
Kurslara 16-40 yaş arası, çalışmayan ve sigortası olmayan (çiftçi sigortası hariç) bayan veya erkek çiftçiler katılabilecektir. Kurs alan ve sertifika almayı hak kazanan bireyler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçi Projesinden yararlanmak istedikleri takdirde +5 Puan almaya hak kazanacaklardır. Kurslar istihdam garantili olmamakla beraber edinilecek sertifikalar alanla ilgili iş bulma iş kurma faaliyetlerinde artı puan sağlayacaktır. Sigortası olmayan kursiyerler kurs boyunca İŞKUR tarafından ferdi sağlık sigortasıyla sigortalanacak ve kursa devam ettikleri sürece günlük 20 TL yol ve yemek gideri hesaplarına yatırılacaktır. Kursiyerler kurs sonrası 6 ay içerisinde İŞKUR tarafından düzenlenen herhangi bir kursa katılamayacaktır.
Kurslar yeterli başvuru olduğu takdirde köylerde de açılabilecektir. Kayıtlar devam etmekte olup, kayıt yaptırmak isteyenler Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, KTV şubesine kayıtlarını yaptırabilirler.



 

YAZARLAR

Tamamı