29.03.2024 02:19:05
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kurban Bilgi Sistemi Açıldı

Kurbanlık hayvan sevklerinde, alımı ve satımı, kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile "HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı" mobil uygulaması hakkında vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan kurban rehberi güncellenerek yayınlandı. Cebinize Mobil Uygulamayı indirebilirsiniz.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL02 Ağustos  2018 Perşembe - 19:38
Kurban Rehberi ile Kurbanlıklarınızı Güvenle Alın
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Bakanlığın devreye soktuğu "HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı" mobil uygulaması hakkında bilgi verdi.
2018 yılı kurban bayramında kurban edilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr web sayfası hazırlanarak kullanıma açılmıştır. Kurban olabilecek hayvanların bu bilgilerine e-devlet üzerinden de ulaşıla bilinecektir. Ayrıca Bakanlığımızca hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabileceği "HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı" mobil uygulaması geliştirilerek kullanıma açılmıştır.
Kurbanlık hayvan sevklerinde, alımı ve satımı, kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile "HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı" mobil uygulaması hakkında vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan kurban rehberi güncellenerek yayınlanmıştır.
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT konu ile ilgili olarak; "Kurban bayramında kurban olabilecek hayvanların türü, cinsi, ırkı ve yaşına ait bilgileri Bakanlığımıza ait internet sayfası üzerinden ve cep telefonuna indirilebilecek HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı mobil uygulaması ile vatandaşlarımız öğrenebilecektir. Ayrıca Bakanlığımızca basılan 2018 Yılı Kurban Rehberi Müdürlüğümüze ulaşmış olup vatandaşlarımıza dağıtılmaktadır. Kurban rehberinin içerisinde kurban olabilecek hayvan seçiminden, sevkine, beslenmesinden kesimine kadar her türlü bilgilendirme yer almaktadır" dedi.
Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikâyet, talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.




 

YAZARLAR

Tamamı