16.04.2024 19:08:18
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kur'an Kursunda Arapça da Öğretilecek

Bolu Yeniçağa İlçe Müftüsü Dörtdivanlı Ekrem Akmanşen hocamızı makamında ziyaret ettik. Müftü Akmanşen, “Yeniçağa Kur'an Kursunda 8-10 ay gibi kısa bir zaman zarfında hafızlık yaptırmayı ve hafızlıkla beraber farklı metotla Arapça okumayı hedefliyoruz” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR26 Kasım  2018 Pazartesi - 14:27
Yeniçağa Kur’an Kursun da farklı bir metotla Arapça Eğitimi verilecek
Bolu Yeniçağa Müftüsü Ekrem Akmanşen; “Yeniçağa Kur’an Kursunda Eğitime Önem verip, farklı bir metotla Arapça Eğitimi verilecek”
Bolu İli Yeniçağa İlçesi Müftülüğüne atanıp, 30 Ekim 2018 de göreve başlayan Yeniçağa Müftüsü Dörtdivan Kadılar Mahallesi Nüfusuna kayıtlı Ekrem Akmanşen hocamızı makamında ziyaret ettik. Akmanşen hocamızla sohbet etme imkânı bularak, çalışmaları hakkında bilgiler aldık.

Ordu'da ilk defa kısa süreli hafızlık ve aynı zamanda Arapça eğitimi ile farklı bir eğitim modeli ortaya koyarak, Kur'an Kurslarında eğitime dikkatleri çektiğini ifade eden Yeniçağa Müftüsü Dörtdivanlı Ekrem Akmanşen, Yeniçağa İlçemizde de eğitime önem vereceklerini ifade ederek, şunları şöyledi: “Yeniçağa Kur’an Kursunda 8-10 ay gibi kısa bir zaman zarfında hafızlık yaptırmayı ve hafızlıkla beraber farklı metotla Arapça okumayı hedefliyoruz. İmam Hatip Liselerine ve İlahiyat Fakültelerinin eğitimine katkıda bulunacağız. Kısa dönemlerde hafızlık bitirterek, Arapça okutulacak” diyen Müftü Akmanşen Acilen Kız Kur’an Kursunun da faaliyete geçmesi gerektiğinin önemini ifade etti.
Kız Kur’an Kursumuz da acilen faaliyete geçmelidir
Yeniçağa Müftüsü Ekrem Akmanşen “Yeniçağa da acilen Kız Kur’an Kursu’nun da faaliyete geçmesi için Okullarımızın 5-6-7 ve 8. Sınıflarıyla görüşmeler yapıp, öğrencilerimizi okullarından koparmadan farklı eğitim metodu sunarak Dinine, Devletine, Milletine ve Ailesine bağlı nesiller yetişmesine vesile olacağız” dedi.
Yeniçağa Müftüsü Ekrem Akmanşen Kimdir?
Ekrem Akmanşen 1963 Dörtdivan Kadılar Mahallesi doğumlu. İlkokuldan sonra Yeniçağa Kur'an Kursunda hafızlığını ikmal etti ve merhum Ekrem Doğanay Hoca efendiden özel Arapça dersleri aldı. Bolu İHL neden sonra 1986-1990 yılları arasında Sakarya- Kocaali' de, 1990-2013 yılları arasında İst- Sultanbeyli' de Kur'an Kursu öğreticiliği yaptı ve Arapça okuttu. Ankara İLİTAM (İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra İst. Haseki Eğitim merkezini bitirdi. Ordu- Korgan'da 2013-2018 yılları arasında müftülük yaptı ve 30 Ekim 2018 de Yeniçağa' ya Müftü olarak atanarak, göreve başladı. Evli ve 4 çocuğu olan Akmanşen hoca iyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir.


YAZARLAR

Tamamı