27.04.2024 04:06:17
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

KÖY EVİ KONSEPTİNDE OTEL!

Ankara Altındağ Altınköy Açık Hava Müzesi'ne yapılan köy evi konseptindeki 5 butik otel ve bir kına konağının inşaatı tamamlanmak üzere. Kına konağı ve otellerin açılışının 2016 bahar aylarına yetiştirmesi planlanıyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT04 Kasım  2015 Çarşamba - 10:55
ALTINKÖY’E KÖY EVİ KONSEPTİNDE OTEL YAPILIYOR
Altınköy Açık Hava Müzesi ile 100 yıl öncesinin köy hayatını Ankara’ya taşıyan Altındağ Belediyesi, 650 dönüm büyüklüğündeki açık hava müzesine yeni unsurlar ekliyor.
5 otel ve 1 kına konağı yapılıyor
Altınköy Açık Hava Müzesi’ne yapılan köy evi konseptindeki 5 butik otel ve bir kına konağının inşaatı tamamlanmak üzere. Çantı ev özelliği taşıyan oteller ve kına konağının iç dizaynının yapıldığını aktaran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kına konağı ve otellerin açılışını 2016 bahar aylarına yetiştirmeyi umduklarını aktardı.
/
Ormanlık bölgelerde ağaç gövdelerini üst üste yığarak hiç çivi kullanılmadan yapılan yöresel evlere “Çantı Ev” denildiğini hatırlatan Başkan Tiryaki, Altınköy Açık Hava Müzesi’nde 40’a yakın çantı ev bulunduğunu belirtti. Karadeniz’in orman köylerinden alınan 80-100 yıllık çantı evlerin, tek tek söküldüğünü, kamyonlara yüklendiğini ve Altındağ’a getirildiğini söyleyen Başkan Tiryaki, bu evlerin Altınköy Açık Hava Müzesi içerisinde yeniden kurulduğunu ve restore edildiğini belirtti.
Çantı Evler Altınköy’de koruma altında
“Türkiye’nin kültürel hazinesi olan bu evler günümüzde, sahipleri tarafından birer birer terkedilmiş ve bırakın korunmayı fırınlara odun olarak satılıyor. 100 yıllık geçmişi olan bu evlerin Altınköy Açık Hava Müzesi içinde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için büyük gayret sarf ediyoruz. Altınköy içinde pek çok ev, farklı konseptlerde müze olarak işlev görüyor. 5 çantı evi ise butik otel olarak değerlendirmeyi uygun bulduk. Bununla birlikte bir evi de kına konağı konsepti ile Ankaralıların hizmetine sunacağız” diyen Başkan Tiryaki, otellerin içinin de köy konseptine uygun şekilde özenle dekore edildiğini, burada konaklayacak misafirleri 100 yıl öncesinin bir Anadolu köyüne geri götürmeyi umduklarını ifade etti.


YAZARLAR

Tamamı