27.04.2024 20:49:09
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Koronavirüs Toplantısı Yapıldı

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in Başkanlığında Koronavirüsle Mücadelede Dinamik Denetim Süreci Toplantısı yapıldı. Vali Ümit, “Dikkati elden bırakmamamız, mücadeleye hep birlikte dâhil olmamız gerekmektedir” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR04 Mart  2021 Perşembe - 15:13
Koronavirüsle Mücadelede Dinamik Denetim Süreci Toplantısı Yapıldı
Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Başkanlığında Koronavirüsle Mücadelede Dinamik Denetim Süreci Toplantısı yapıldı. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları İlhan Turgut ile Ahmet Atılkan, Vali Yardımcısı Vekili Yeniçağa Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Kaymakamlar, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Güntekin, İl Pandemi Kurulu Üyeleri, İl Hıfzıssıhha Meclisi Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Meslek Odaları ve STK temsilcileri katıldı.
Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Pandemi Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin kararları, Sağlık Bakanımızın organizasyonu, İçişleri Bakanımızın ve Bakanlık teşkilatının etkin destekleri ile ülke genelinde: İller itibariyle Valililerin koordinesinde başta sağlık çalışanları olmak üzere güvenlik kuvvetlerimiz, diğer kamu kurumlarımız ve STK’ların gayretleri vatandaşlarımızın katkı ve destekleriyle 1 yıldır koronavirüsle dünya ile eş zamanlı olarak mücadele ettik. Bu mücadeleye emeği geçen, gayreti olan her vatandaşımıza ve en nihayetinde işin organizasyonunu ve liderliğini yürüten Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, güvenlik personelimize, kamu kurumlarına, aldığımız her kararı samimiyetle benimseyip, dikkatle uygulama gayretinde olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Dünya ile eş zamanlı olarak yürütülen pandemiyle mücadele konusunda ülke olarak en başarılı ülkelerden birisi olduğumuzu belirten Vali Ümit, “Son zamanlara kadar en iyi mücadele etmiş illerin başında geldiğimizi belirtmek isterim. Bütün bunlara rağmen gerek ülkemiz genelinde gerekse ilimizde önemli sayıda vatandaşımızı koronavirüs sebebiyle kaybettik. Önemli sayıda diyorum çünkü her bir vatandaşımız hepimiz için çok büyük önem arz eder. Her ölüm erkendir” dedi.
2020 yılı Mart ayında başlayan salgınla mücadelede 14 Ocak 2021 tarihinde aşılama işlemlerinin başlamasıyla yeni bir sürece girildiğinin altını çizen Vali Ümit, “Bugüne kadar ilimizde hedef kitlenin % 73’ünü aşılamış bulunuyoruz. Aynı hızla aşılama faaliyetlerimiz sürmektedir. 1 yıldır kontrollü sosyal hayat çerçevesinde koronavirüsle mücadelemizi sürdürdük. Halen salgın devam etmektedir. Özellikle son günlerde salgınlarda pozitif vak’a oranının Türkiye ortalamasında % 15 oranında artış olduğu basın-yayın organlarında ifade edilmektedir. Dolayısıyla mücadelemiz etkin şekilde devam ettirilecektir”
Bolu Valisi Ahmet Ümit konuşmasını şöyle sürdürdü: “1 Mart 2021 tarihinden itibaren ülkemiz genelinde Kontrollü Normalleşme sürecine girmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda: Sağlık Bakanlığımız tarafından 81 vilayetimiz risk seviyesi yönünden gruplara bölündü. 4 kategoriye ayrıldı. En az risk olan mavi, ikinci seviyede riskli iller sarı, üçüncü seviyede riskli iller turuncu, en riskli iller de kırmızıyla ifade edildi.
Biz Bolu olarak yeni yakına kadar riski en az illerden birisi iken son zamanlarda özellikle sömestr tatilinin olması, ilimizin ulaşımı kolaylığı sebebiyle il dışından yoğun akıma uğramış olması, pozitif vak’a oranlarındaki iyileşmenin rehavet etkisi yapması gibi muhtelif sebeplerle ilimiz genelinde pozitif vak’alar maalesef arttı ve ancak turuncu renkte en riskli illerin bir altında yer alabildik. Şu an itibariyle durum böyle ise de bu renkler ve seviyeler her gün, en geç hafta içerisinde değişmesi mümkündür. Onun için dikkati elden bırakmamamız, mücadeleye hep birlikte dâhil olmamız gerekmektedir.
Amacımız en kısa zamanda Bolu’yu mavi renkli iller kategorisine yani riski en az olan iller seviyesine çekmek ve en nihayetinde ülkemiz genelinde pandemiyi sıfırlamaktır. Bunun için her ilde olduğu gibi ilimizde de bazı tedbirleri almak zorundayız. Sayın Bakanımızın ifadeleriyle yarın 260 bin kişiyle illerde Valilerin, ilçelerde de kaymakamların başkanlık ve koordinesinde etkin denetimler yapacağız.
Denetimlerdeki amacımız her şeyden önce: Rehberlik etmek, Konunun ehemmiyetini vatandaşımıza anlatmak, Her kurumun ve nihayetinde her şahsın kendi denetimini kendi sorumluluğuna vermek, Şefkatle ve sabırla bunları anlatmak, Bütün bunlara rağmen kurallara aykırılıklarda ısrar, tekerrür, kuralların esaslı ihlali gibi suiistimal edici tutum ve davranışlarla karşılaşılması halinde gerekli yasal müeyyideleri uygulamaktır.
Bu çerçevede İlde Vali Başkanlığında İlçelerde ise Kaymakamların Başkanlığında:
Üst denetim ekipleri, Denetimleri takip ve değerlendirme grupları, Sosyal Medya ve İletişim ekipleri, Her kurumun en az 3 kişiden oluşacak iç denetim ekibi, aynı şekilde her STK’nın kendi içinde iç denetimlerini yapacak sayıda denetim grubu ya da grupları oluşturmak, bu gruplar tarafından 24 saat esasına göre sahanın her noktasına basarak hem hayatı yaşamak hem de tedbirli hareket etmeyi sağlamak peşinde olacağız.
Bu kapsamda her kamu kurumu kendi iç denetimini yaptığı gibi saha denetimlerine de mülki amirlerin organizasyonunda katılacaktır. İl Valisinin başkanlığında ya da ilçe kaymakamının başkanlığında oluşturulan ekipler ise her bir ekibe hem başkanlık etmek hem de katılım sağlamak sorumluluğunda olacaktır. Diğer yandan Vali Yardımcısının başkanlığında oluşturacağımız denetimleri denetleme ekibi de denetimlerin ne kadar etkin yapıldığını takip edecektir.
Bolu İl Merkezinde, ilçelerde veya köylerde her iş yerine haftada en az 1 kez denetim ekiplerinin uğramış ve görevlerini yapmış oldukları bizatihi aranacaktır.
Her kurumun denetim ekibi kuracağını söylemiş idik. Bu çerçevede Belediyeler, Özel İdaresi, STK’lar, Meslek odaları, Fabrikalar bilumum iş yerleri iç denetim ekibi oluşturma noktasında bugünden itibaren gereğini yapacaklardır. Yarından itibaren de görevlerini yapmaya başlayacaklardır. Kamu kurumlarının denetim ekipleri sahada da denetim yapacaklardır.
Denetimlerde hem Hıfzıssıhha Kurulumuzun koymuş olduğu tedbirler, hem de Sağlık Bakanlığının Denetim Rehberi’nde belirlemiş olduğu prensipler göz önünde bulundurulacaktır.
Bu bir süreç yönetimidir. Bunu iyi kullanmadığımız takdirde insanımız hem canından, hem malından, hem çevresinden olabilmektedir. Bu müessif olaylara fırsat vermemek adına hep birlikte mücadelenin içerisinde yer alacağız. Otodenetimi sağlayacağız. Yasal olan her imkândan faydalanmak suretiyle pandemiyle mücadelemizi sürdüreceğiz. En sonunda hep birlikte ama inşallah en kısa zamanda başaracağız. 1 Mart 2021 tarihi itibariyle normale dönen işyerlerimiz de dâhil olmak üzere kurallara tam olarak uyacağız.
Bu çerçevede umuma açık yerlere girişlerde mutlaka HES kodu sorulacaktır.
Her umuma açık yerin kapısında o mekânın genel kapasitesi ve içeriye giriş kapasitesi yazılacaktır.
Sokağa çıkma kısıtlaması başladığı saatlerden itibaren denetimler daha da arttırılacak ve tedbirler uygulanacaktır.
Sonuç olarak Kontrollü Sosyal Hayat sürecinden kontrollü normalleşme sürecine geçtik.
Ancak dinamik denetim, etkin rehberlik, Usulüne uygun farkındalık ve tedbirlere tam uymak suretiyle önce ilimiz sonra tüm ülkemiz olmak üzere mavi renge ulaşmak,
Hayatı tamamen normale getirmek üzere hep birlikte sınırlı, sorumlu, etkin, sabırlı ve müşfik bir yaklaşımla bir birimize karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Birlikte başaracağız.
Bu süreçte kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı ve sabırlar temenni ediyorum.
Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız ve Sağlık Bakanımız başta olmak üzere bu güne kadar virüsle mücadelede ve aşının temininde emeği geçen herkese, gerek pandemiyle mücadelede gerekse aşılama hizmetlerinde risk ortamında virüsle karşı karşıya en ön safta canları pahasına cansiparâne çalışan tüm sağlık personelimize, alınan tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığının kontrolü noktasında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan başta güvenlik kuvvetlerimize olmak üzere kamu kurum kuruluşlarımızda ve özel sektörde görevli çalışanlarımıza, STK’larımızın kıymetli üyelerine, köy/mahalle muhtarlarımıza üstün gayret, fedakârlık ve yüksek performanslarından dolayı şahsım ve Bolulu Hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
Ayrıca pandemiyle mücadelede bugüne kadar alınan kurallara hassasiyet göstererek titizlikle riayet eden Bolulu hemşehrilerime gösterdikleri sabır, fedakârlık ve anlayışlarından dolayı teşekkür eder, sağlık ve afiyetler diliyorum” dedi.
Toplantı Bolu Valisi Ahmet Ümit’in toplantıya katılım sağlayanlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarıyla sona erdi.



YAZARLAR

Tamamı