29.04.2024 07:07:01
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Köroğlu Evi Müjdesi

Bolu Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza EFE, sosyal paylaşım ağı facebook sayfasında yaptığı açıklama ile Dörtdivan Köroğlu Evi Müzesi için müjdeyi verdi. İşte Başkan EFE'nin müjdesi..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN22 Eylül  2023 Cuma - 00:45
Başkan Efe; “Köroğlu Evi Müzesi İlçemize ve Bolu’muza Hayırlı Olsun”
Bolu Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza EFE, sosyal paylaşım ağı facebook sayfasında yaptığı açıklama ile Dörtdivan Köroğlu Evi Müzesi için müjdeyi verdi.
Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza EFE yaptığı açıklamada “Prof. Dr. Faruk SÜMER tarafından, 1580-1585 yılları arasındaki Osmanlıca mühimme defterlerinin incelenmesi neticesinde 8 adet belge ile Dörtdivan ilçesi Sayık Köyünden olan Köroğlu; Dörtdivan’ımız ve Bolu’muz ile özdeşleşmiş bir halk kahramanımızdır.

Buna yönelik olarak Sayık köyümüzdeki Köroğlu Evinin restorasyonu için 4 yıldır takibimiz neticesinde sizler ile bugün müjdeli haberi paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Halk kahramanımız Köroğlu için başka eşi ve benzeri olmayan hem Bolu’muzun hem de ilçemizin önemli bir cazibe merkezi haline gelecek olan Köroğlu Evi Müzesinin ihalesi tamamlanmış ve ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılarak inşaat çalışmaları başlamıştır. 15 Milyon TL değerindeki bu yatırım Bolu’muza ve ilçemize hayırlı olsun.

Bu projemizi 13 Ocak 2021 yılında yaptığımız basın açıklamasında kamuoyu ile paylaşmıştık. Aradan geçen süre zarfında 3 yıldır sürdürdüğümüz hukuki mücadelemizi kamulaştırma yoluyla kazandık. Bu projenin 3 yıl gecikmesine sebep olanları milletimizin şaşmaz ferasetine havale ediyoruz. Hangi engeli önümüze koyarlarsa koysunlar biz inanıyoruz ki iman varsa imkân da vardır. Biz Dörtdivan da tekeden süt çıkaran zihniyetin temsilcisiyiz. Geçmişten ders çıkararak bu memleketi birilerinin egosuna ve ukalalığına asla kurban etmeyeceğiz.
Bu vesile ile bizleri kapısından çevirmeyip, hiçbir karşılık beklemeden, bir kuruş dahi istemeden gönül rızası ile buradaki haklarını Belediyemize devreden aşağıdaki hak sahiplerinin her birine şahsım ve memleketim adına çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun.
Projemizi bütün gecikmelere rağmen en başından bu yana destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün değerli bürokratlarına teşekkürü ilçemiz adına bir borç bilirim” ifadelerine yer verdi.
Belediyeye Haklarını Devreden Hak Sahipleri
Ali Yılmaz(merhum)
Melek Değercan
Hafize Başar
Hekmet Aygül
Hacer Bilgi
Şaban Yılmaz
Ahmet Yılmaz
Şaziye Değercan
Ümit Yılmaz
Meryem Dilekciol
Halil Çelik
Ahmet Çelik
Mukaddes Ünallı
Seher Işık
Ayşe Yıldız
Kadriye Taşdemir
Sevim Çetinyürek
Emine Güler
Aydın Taşdemir



YAZARLAR

Tamamı